Calzonemacka i Osby


Torsdagen den 13 oktober 2011, MR i Lund

Mamma och jag körde iväg vid vid halv nio på morgonen. Jag tog med mitt DS och en kudde. I vanlig ordning stannade vi i Osby på korv. Klockan var då 9.30..Mamma var inte sugen på korv, så hon tog en varm macka som såg ut som en pizza! När jag satt där med min efterlängtade korv kunde jag inte låta bli att kommentera att mammas macka luktade SÅÅ gott! Jodå, jag fick smaka och bestämde mig genast för en sådan på hemvägen.
Vi var framme i Lund vid elva tiden efter lite parkeringsletande. Vi hade emlat (bedövat) med plåster på min port i Osby så vi var klara att ta blodprover direkt. Först träffade vi Dr Ingrid, sedan tog vi blodprover. Kvart i 12 var vi klara på dagvården och hade en kvart på oss innan lunchdax, att hälsa på sjukhusskolan och lekterapin. De blir alltid så glada när man kommer!
Vid 13 skulle vi vara på röntgen, så vi gick ner på stan för att äta lunch. Jag tänkte på Valvet. Men där och överallt var jättemycket folk, så vi hann inte äta. Vi gick tillbaka till sjukhuset för att ta något där, men det var samma sak. Då sa jag att jag kunde klara mig en stund eftersom jag åt en korv i Osby. Vi kunde vänta med mat till efter MR. På röntgen började mamma diskutera med personalen så att vi verkligen kollade inställningen på shunten (dräneringen i huvudet) före och efter MR eftersom vi akut efter förra gången fick kasta oss i bilen ner till Lund. Den apparat som man kan ställa om min shunt med finns inte i Växjö. Bara i Lund.
Personalen lovade ha ordning på allt. Jag fick börja med att ta av mig kläder med metall, därbland mina jeans som mamma tvingat på mig. T o m personalen sa att det var synd att jag inte hade jogging byxor. Det var ju det jag sa mamma! Jag fick på mig en filt istället. Jag hade beställt sommarhits att lyssna på. Det dånar väldigt mycket när man gör MR, även om man har hörselskydd. Jag fick en knapp i handen att trycka på om jag skulle vilja något under tiden. Den anväde jag tre gånger. Två gånger glömde de sätta på musiken melllan tagningarna och en gång fick jag ont i huvudet. Då fick jag en kudde under som blev lite bättre. Det är ganska drygt och tar ca 1 1/2 timme. Svårt att ligga still. Några bilder fick de ta om för att jag vickade lite på foten! Det syns väl inte i huvudet? Jag gör i alla fall som det säger. Det brukar bli bäst och gå snabbast. Efteråt fick jag en 91:an tidning. Det du morfar!
När vi äntligen var klara var det lite väntan innan "vanlig" röntgen på shunten. Sen blev det väntan igen. Som mamma misstänkte hade shunten ändrat sig, men man hade där ingen riktig koll på hur den var innan och vad den skulle stå på. Jag har också tydligen en annan sort som man inte kan se så bra på röntgen.
Efter lite turer fram och tillbaka hamnade vi på Neuvrokirurgen, där vi träffade bra personal som ställde om shunten i rätt läge (1,5) som tidigare. De hade full koll och var jättesnälla. Jag fick en byggsats i lego att bygga en häftig bil. Den bygger jag klart i bilen sa jag nöjt.
Innan vi gick tillbaka till dagvården för att dra nålen, gick vi om Pressbyrån. Vi måste ju klara oss till Osby.
Halv fem satt vi i bilen. När vi satt och åt vår Calzonemacka på Statoil i Osby, tittade jag mig omkring och sa till mamma:
Det är inte så många som tar sina barn hit va?
Men JAG tycker att det är bra!
Idag på morgonen innan skolan hade jag lite huvudvärk och mådde illa. Mamma blev alldeles tyst. Sedan tyckte hon att jag skulle gå och vila en stund. Efter det kändes det bättre. Och nu ikväll är det riktigt bra. Det blir skola imorgon. Man måste ju gå till skolan för att få helgledigt! =)

RSS 2.0