Onsdagen den 30/6, 2010, sommarlov i Moheda

I måndagskväll kom mamma och hämtade oss efter jobbet. Hon hade lovat Mc + minigolf, men det var 25 grader varmt och vi kände inte alls för att spela minigolf. Vi kollade med Anton om han ville ha lite Mc-mat mot att vi fick komma och bada och åka ring. Helt ok för honom! Tror att mamma också var nöjd med den idéen. På kvällen fick vi vara uppe så länge vi ville. Lite trötta var vi på morgonen när mormor och morfar hämtade oss..Vi åt frukost och lunch hos morbror Anders på AD-Trä. Sedan följe vi med hem till Moheda. Även Ellen var med. Vi hade jättekul med grann-barnen som nyss flyttat dit och är i samma ålder som vi. På kvällen kom mamma och också skulle sova över! Det var varmt även på kvällen. Mamma föreslog att vi skulle åka ut till "Sjöanäs" som är en liten badstrand i närheten där hon badade mycket som liten. Vi åkte dit. Vad mysigt, kul och varmt det var. Vi hoppade från bryggan och busade i vattnet. När vi kom tillbaka hade mormor gjort kvällsmat som vi åt ute i trädgården.
Sen tittade vi lite på film och Allsång på Skansen. Sen var det ganska mysígt att gå och lägga sig. Mamma, Ellen och jag sov i samma rum. Ida "lurade" vi ut på en luftmadrass i ett annat rum. Tur att hon gick på det. Hon snarkar ju!
Vi sov gott och jag märkte inte när mamma steg upp och åkte till jobbet.
Idag har vi bakat massor av Pizza! Nu ikväll spelar vi kort. Morfar försöker fuska, men det går jag inte på!
Imorgon åker vi in till "stan" igen. Hoppas att vi snart får komma tillbaka.

Torsdagen den 24/6, Baddag

Igår lekte jag med Emil o Albin nästan hela dagen..  Vi var här hemma på Solhem,  Studsade studsmatta, cyklade, klappade grannens katter, var i Lekstugan, och spelade givetvis PC 2..  På kvällen kom Sara och hämtade grabbarna..  Vi bestämde att leka även nästa dag, alltså idag.. Vi fick inte ringa förrän efter kl. 10,00, för Emil o Albins pappa var särskilt trött idag, så han var tvungen att sova..  Exakt kl. 10,00 ringde jag så då var det bara för pappa Niklas att komma o hämta mig..  (Pappa var givetvis op jobbet, så han kunde inte skjutsa mig)..  Tack Niklas..  På em skjutsae han hem mig igen..  Då var det dags för bad..  På kvällen åkte jag slider efter Björns båt..  Sen kom det en kille som hette Andreas..  Han ville oxå prova på att åka..  Vi trillade av nästan hela tiden,  (skitkul)..  Sen kom P-O, Carina o Elin..  De ville oxå bada lite..  Det var nog närmare 20 grader i vattnet idag..  Vad skönt det är med sommaren..   I morgon är det midsommarafton, då kommer alla mina "skidkompisar" hit..  Kan tänkas att det blir lite badande i mogon oxå..   Och ni !!   GLAD MIDSOMMAR på er..

Onsdagen den 16/6, 2010, sommarlov!!!

Äntligen!
Idag var det lätt att gå upp på morgonen. Sista skoldagen! Vi samlades som vanligt på morgonen, men fm gick åt till att träna på uppträdet som skulle börja klockan 12.00 i Konserthuset. Det var toppenväder idag. Soligt och riktigt varmt! Det var ju också på tiden.
Klockan tolv startade showen och höll på i drygt två timmar. Alla klasser sjöng och dansade, både tillsammans och enskilt i klasser. Lika kul och spännande varje år. Sen var det tårtkalas ute i gröngräset! Därefter började jag bli trött. Vi gick hem till mamma och vilade lite. Sedan åkte vi ut till Evedal och spelade minigolf. Snart började vi bli hungriga. Vi hämtade hem lite kina mat. Mums! Sedan fick vi en överaskningspresent eftersom vi varit duktiga i skolan. Tack!
Ikväll ska jag vara uppe länge...och imorgon ska jag sova länge....
Hoppas på ett roligt, skönt och långt sommarlov!

Söndagen den 13 juni, 2010, lekhelg och grillning

I fredags när vi kom till mamma ladde vi upp kvällen med två filmer, tacos och snacks. Filmerna Alvin och gänget 2 samt det regnar köttbullar hade jag i och för sig sett på bio tidigare, men de är lika bra gång tre och fyra också. Vi hann med båda filmerna. På lördag förmiddag sparkcyklade vi lite på stan. Ellen sålde kakor på stortorget för sin klass. Sen åkte vi bort och busade lite med Sheba. Hon är för go! När hon tröttnat på oss gick vi bort till Linnéparken en stund Ida och jag. Där hittade vi några träbåtar som vi plockade med oss hem. Man fick det! Det stod så på dem. På eftermiddagen tog jag med dem till Emil och Albin. Jag tog även med mitt eget handskrivna recept på "Bakpulver-bomben", ni vet där man tar ett kinderägg, fyller med bakpulver och vatten, sen springer man fort därifrån. Efter en stund exploderar ägget. Jättehäftigt! Vi testade många gånger, men Sara tyckte vi skulle vara ute..På kvällen grillade vi. Då fick även de vuxna vara med. När vi åkte taxi hem sent på kvällen var vi ganska trötta. Ida och jag ville att Sheba skulle sova i vårt rum, men hon ville helst vara i fred i köket.
Idag hade Albin och jag bestämt oss för att leka igen. Ida ville tvunget följa med och leka Emil. Jag försökte först få mamma till att förstå att Sara kanske inte klarade av att ta hand om Ida också, men hon köpte inte det. Ida fick vara med..På kvällen hämtade vi hem pizza!
Kul helg, lite trött ikväll.
Nu är det bara tre dagar kvar i skolan! Vi slutar på onsdag. Det blir som vanligt uppträde för föräldrar och tårtkalas efteråt. Sen ska bli skönt med sommarlov!

Härligt med ett dopp i Helgasjön!


Anton och jag åker ring!


Söndagen den 6 juni 2010, bad och båthelg

Härligt! Äntligen riktigt varmt så man kan åka båt och bada!
Igår var vi hela eftermiddagen och kvällen hos Anton. Vi började med att hoppa studsmatta. Efter en liten stund var det mamma som ville köra båt! Alla barn var med! Peter var tveksam med kände nog trycket och följde med. Häftigt! Tror att mamma tycker det är minst lika kul som vi att "flyga" över vågorna. När vi kom tillbaka var det tårta. Mikael fyllde år. Grattis! Sen ville vi förstås ut på sjön igen och åka ring! Mikael tog hand om denna körning. Peters hund Sheba ville tydligen följa med för hon hoppade i från bryggan! Men hon badade bara lite..först en gång, sedan en gång till. Hon är mysig.
När besinen var slut fick vi gå iland och spela kubb. Mitt lag förlorade först. Sedan var det killarna mot tjejerna. Då vann vi! På kvällen grillade vi. Därefter följt av spel och lek. Tack för en fantastiskt rolig dag och kväll. Så kul att jag ville dit idag också. Men då ville jag var själv med Anton. Vi fick åka jättemycket ring och så badade vi, i våra våtdräkter. Hur kul som helst! Sen körde de hem mig till pappa i båten.
Skön helg.


Nyklippta och färgade!


Trombonträning


Torsdagen den 3/6, 2010, klipp, färg o pizza

Kolla in Ida och mig. Vi har varit hos "frissan". Gick med på klipp om jag fick färga. Det blev grönt för mig. Ida hade helst velat ha alla färger men fick nöja sig med guld och rosa. Ellen ville inte vara med på bild. Tyckte att det blev för kort..
Det har varit toppenväder både igår och idag. Mamma ville inte gå in och laga mat efter klippningen, så vi gick ut och åt pizza! Inte mig emot! Det blev Ida, jag och mamma. Jag kastade mig på min Vesuvio. Ja, har ändrat från Palumbo och Hawaii. Ida åt väldigt försiktigt. Efter en stund förstod vi varför. Där satt hon med en tand i handen! Aj sa hon, gav tanden till mamma och fortsatte att äta..
Tur att det var en mjölktand!
Jag åt inte upp hela min. Fick en kartong och ta hem resten. Kanske tar jag med den imorgon till utedagen på skolan. Ikväll hann jag även med att träna lite Trombonspel (för att slippa gå och lägga mig så tidigt)
Igår kväll längtade vi lite efter pappa. Kanske för att han skaffat ny studsmatta!? Vi åkte dit för en kväll och hoppade långt efter läggdax!
Imorgon är det fredag igen. Vad fort veckan gått. Hoppas helgen blir lika fin. Får vi åka båt på lördag Anton?

RSS 2.0