Söndagen den 28/6, 2009, sjöaktiviteter

Vilken härlig och rolig helg vi haft! Vi har varit nere vid sjön nästan hela helgen. I fredagskväll var vi i och för sig hos min kusin Johan som fyllde 15 år! I lördags skulle vi till Anton då även Martin och Fredrik skulle komma, men eftersom det blåste så mycket i Öjaby tog de maten med sig och kom till oss istället! Vi åkte båt och ring, badade och grillade från eftermiddag till kväll. Vi spelade även lite Wii och tittade på film på kvällen och var uppe länge! Vi har alltid jättekul allihop!
Idag, söndag kom Emil och Albin med föräldrar på förmiddagen. Niklas hjälpte pappa med vardagsrummet medans vi andra gick ner till sjön. Idag hade det nästan helt slutat blåsa, var klarblå himmel och Björn kom förbi och undrade om vi ville åka båt o slider! Självklart! I fredags hade jag bestämt mig för att jag skulle gå på bio i helgen. Mamma tyckte inte att det var någon bra idé när det skulle bli så fint väder, men jag var väldigt övertygad om att det visst var en bra idé. Hon fick ge sig (!) och vi bokade in söndagen, alltså idag. Martin ringde och undrade om han kunde få gå med. Självklart! Jättekul! Så motvilligt plockade mamma ihop vid sjön vid tvåtiden och vi åkte ner till bion. Vet ni vad? Vi var alldeles själva!!! Bion "Monsters Vs Aliens" var jättebra och vi hade mysigt med popcorn och läsk.
På kvällen var Emil och Albin kvar. De badade fortfarande! Ellen och Ida också. Vi åt lite gott och tittade på film.
Idag har jag packat inför kollot imorgon. Jag gick noga igenom min lista och allt har hittintills varit bra. Men nu ikväll när jag skulle lägga mig blev jag lite ledsen när jag kramade mamma. Hur ska jag klara mig från måndag till fredag dagar och nätter utan mamma och pappa? Jag blev plötsligt lite orolig och nervös. Men mamma sa att de andra 15 barn säkert känner likadant och att jag kommer att hitta nya kompisar. Det känns nog bättre imorgon. Vi åker samlade i buss klockan 10 imorgon förmiddag.


Onsdagen den 24/6, 2009, åkt båt

Mamma och pappa åkte tidigt till jobbet. Jag sov. Sen kom mormor med bussen. Hon hade med sig gott fika, lunch och Året Runt (tidning). Där finns ju 91:an Karlsson, korsord och finn fem fel!
På eftermiddagen kom pappa och hämtade mig. Jag skulle ta blodprov och träffa doktor Stig. Mina prover var bra, så det blir full dos. Men jag behöver göra en ny röntgen på fredag. Lite rosslig i lungorna. Annars är jag pigg och glad!
Ikväll när mamma kom hem gick vi ner till sjön och badade! Sen kom vår granne Björn. Jag sa att jag var redo att åka slider (ring efter båt). Björn är bra. Han hämtade sin båt så jag fick åka! Häftigt! Sen bjöd vi honom på grillmat! Jag åt en stor hamburgare. Imorgon kommer mormor igen till mig. Får se vad vi hittar på. Sen har mamma semester.


Söndagen den 21/6, härlig midsommarhelg

Midsommarafton blev jättekul. Vi samlades i vanlig ordning klockan 12. Anton med föräldrar kom i båt. Martin och Fredrik med bil. Vi mötte upp vid bryggan allihop, men när vi precis satt oss kom ett mörkt moln så vi fick springa upp och sätta oss under tak på altanen. Tur då att potatisen var kokt o sillen var framdukad (köttbullar till oss) så vi kunde äta medans det regnade över. Snart sprack det upp. Då var det dax att plocka blommor och löv till midsommarstången. Vi hann precis få ihop det mesta innan nästa skur..Vi fick till slut ihop en jättefin midsommarstång och lyckades dansa när det var uppehåll. Pappa spelade dragspel i vanlig ordning och Ellen fiol en stund medans vi andra dansade. Eller jag orkade inte riktigt, så jag fuskåkte på mammas rygg. Hon både dansade och filmade samtidigt. Vi har inte tittat på den filmen än..
Sen var det dax för Ellens tipsrunda. Alla gillade frågorna utan pappa. En fråga var: Hur länge sedan är det som Börje skulle blivit klar med bastun? 3, 5 eller 7 år sedan...
Därefter följde skattjakt, pilkastning, kubb och lite andra lekar. På kvällen grillade vi. En toppendag/kväll, men jag var ganska trött sen på kvällen. Tack alla mina midsommarkompisar för ännu en rolig helg!
Idag har vi badat i sjön. Det blev jättehärligt väder på eftermiddagen så efter det att vi tvättat våra bilar gick vi ner till sjön och badade en stund. I eftermiddag har jag varit på kalas hos Martin. Toppenkul! Många kompisar var där. Vi åt pizza, fikade och lekte både ute och inne.

Midsommar kompisar!


Glad midsommar!


Torsdagen den 18/6, 2009, glad midsommar!

Imorgon är det midsommarafton! Då kommer mina kompisar Martin, Fredrik och Anton. Det ska bli jättekul! Deras föräldrar kommer också. Det är förstås också kul...Hoppas Anton kommer med båt. Kanske kan vi åka lite om det är fint väder. Vi har ju sålt vår båt. Har i och för sig en kanot och en roddbåt, men hur kul är det?..Det ska ju gå fort!
Sen i tisdags har jag och Ida varit hos mormor och morfar. Det har varit jättemysigt. Vi har bakat pizza i Joels pizzabutik. När vi var och handlade med mormor fick vi köpa var sin trisslott. Jag vann 75 kronor!! Sen spelade vi boccia i trädgården. Det gick bra för mig. Jag knockade de andra. Idag på morgonen kunde inte Ellen hålla sig ifrån oss. Hon som brukar tycka att Ida och jag är jobbiga. Så hon tog bussen ut till Moheda för att vara hos oss tills mamma kom på eftermiddagen. Kanske var det inte oss hon saknade. Mormor och morfar passar just nu våra kusiners kanin. När hon lekt med kaninen bakade hon en kladdkaka som vi åt när mamma kom och hämtade oss.
På kvällen åt vi mat. Sedan ville jag ha rabarberpaj. Vi gick ut i landet för att se om det fanns några kvar. Två stjälkar fanns. Det blev en liten paj som bara Ellen, Ida och jag fick. Medans vi åt pajen tittade vi på den inspelade skolavslutningen. Vad bra vi var! Nu äter jag chips o dricker cola. Gott att ha i magen innan jag somnar.
Glad midsommar till alla som läser min blogg! Vi hörs!


Tisdagen den 16/6, 2009, skolavslutning

Lite sovmorgon innan samling kl 8.45. Ellen och Ida gick upp tidigt för att göra sig i ordning. Jag avvaktade..Motvilligt tog jag på mig "finkläderna" som mamma köpt till mig. När vi skulle åka hade jag varit en stund på toaletten. Ut kommer jag i sköna urtvättade "joggingbyxor", tröja med motorcykel, huvjacka och keps. Precis som jag brukar! Mamma blev först jättarg. Men då sa jag att det spelar ju faktiskt inte någon roll hur man ser ut, eller hur?! Hon kramade mig och sa att jag fick åka i pyjamas om jag ville. Men DET ville jag ju inte förstås!
Vi tränade lite innan själva uppträdet skulle börja kl. 12.00.
Det var jättekul. Vi var i "Parken" där vi var även förra året. Jättebra. Tak över scen och publik. Nu hade vi toppenväder i och för sig. Hela skolan (upp till 9:an) uppträder med sång, instrument, dans mm i olika tema. Allt från hårdrock till visor.
Vår klass sjöng om klockan som vi lärt oss under året. Jag fick vara med och sjunga lite "solo". Jättekul och fint tyckte jag. Mamma och pappa grät. Tyckte de inte att det var bra?..
Ida var med och sjöng. Ellen spelade gitarr i ett annant nummer. Vi visste inte att hon kunde det!
När alla hade uppträtt och 9:orna var avtackade hade vi som vanligt tårtkalas ute på gräsmattan. Jag åt av tre tårtor!
När vi sagt hej då till kompisar, mentorer och rektor (Tack igen för allt ni gjort för mig och min familj!) åkte vi ner till sjukhuset och tog mina veckoblodprover. Egentligen är det på onsdagar, men jag ville gärna följa med mormor och morfar hem och sova över, så vi (mamma och jag) bestämde oss för att ta dessa prover idag. Så...dr Stig. Vi kommer inte imorgon! Jag mår jättebra! Kommer nästa vecka.
Nu har jag sommarlov och ska njuta!
Trevlig sommar! Kompisar: Välkomna hem till mig och bada i sommar!

Skolavslutning 16/6, 2009



Ellen, jag och Ida

Fågelungarna vi hittade under våran blommkruka


Söndagen den 14/6, 2009, lekdag!

Oj vad kul jag har haft idag. Min kompis Oskar kom redan på förmiddagen. Vi började med att sätta igång vattenslangen för att vattna mina grönsaker i mitt eget land. Oj, runt omkring fanns en massa ogräs! Vi försökte spruta bort dem. Gick sådär..När vi blev lite blöta kom mamma ut med saft och bullar. Vi satte oss vid lekstugan och fikade. Där diskuterade vi vad våra pappor gjorde för nytta hemma. Vi kom på att båda arbetade mycket med att bygga om men att ingen blev färdig!
Jag var inställd på att åka till Leos lekland. Det var inte mamma...men hon fick ge med sig. Vi hade jättekul i en och en halv timme. Sen åkte vi hem och åt falukorv och nypotatis i trädgården. Mysigt att äta med en kompis. Därefter fick vi lov att spela Wii en stund fast det var så fint väder. Efter en stund gick vi frivilligt ut igen och spelade kubb med Ellen. Hon tröttnade ganska snart när vi hade lite egna regler..Snart var klockan fyra och äntligen kom Oskars pappa tillbaka. Ja, han hade lovat en åktur i sin jättehäftiga Cadillac! Se bild. Det var SÅ häftigt!! Tack!
Det blev en bra dag!

Jag och Oskar vattnar mina grönsaker !!


Jag, Oskar och Ellen fick åka en runda.


Idag kom det en häftig Cadillac på besök


Lördagen den 13/6, 2009, sista skolspurten

Denna veckan har jag varit i skolan varje dag! Och det har varit kul! Jag har bara somnat lite...Jag tycker själv att jag är piggare och känner mig glad. Fast i tisdags fick vi städa skåpen i skolan. Det var jobbigt! I fredags påminde jag mamma om att det var gympa på skolan. Jag ville ha med gympakläder. Det har jag inte haft på hela året...Maten har börjat smaka ganska bra. Till mammas förvåning säger jag t o m att jag är hungrig! Jag är också frivilligt ute och leker. Det har jag inte heller varit så bra på tidigare. Mamma och jag städade upp på altanen och åkte iväg för att panta burkar/flaskor och slänga papper. Vi tjänade 100 kronor! För det fick jag köpa en DVD. Jag valde "Bolt".
Sen köpte vi hem Thai-mat. Jag åt en hel panerad kyckling.
När vi var ute i trädgården på eftermiddagen såg jag att det var en massa ogräs i mitt land. Ellen, Ida och jag har var sin pall-krage där vi har planterat lite av varje tillsammans med mormor. Pall-kragarna har vi förstås fått av morbror Anders. När vi rensat hittade vi lite rabarber. Då gick vi in och gjorde rabarberpaj. Ellen skalade rabarberna. Jag fick kleta med degen en stund innan mamma tog över...Den blev i alla fall jättegod!
Som om inte det var nog med gosaker körde vi en runda till "Gottegrisen". Sen spelade Ellen och jag lite Wiil medans mamma lagade mat. På kvällen löste vi Sommarkrysset.
På tisdag är det skolavslutning. Tur att jag hunnit börja lite igen innan det är dags för sommarlov. Det ska bli skönt.
Sen ska jag på kollo! Berättar mer sen.
God natt!

Söndagen den 7/6, 2009, flygande studsmatta!

Flygande studsmatta har jag nog aldrig sett förut. Inte nu heller egentligen. För jag var bara koncentrerad på min golfboll på driving rangen när plötsligt mamma kom flygande på mig, välte omkull mig och rullade iväg. Jag skrapade både händer och ansikte! Jag blev både rädd och jättearg på mamma tills jag fattade vad som hänt. När jag tittade bakåt på min utslagsplats låg där en stor studsmatta! Det hade blåst till jättemycket så vinden hade tagit tag i studsmattan och for med hög hastighet mot mig utan att jag hann se. Tur att mamma hann se och reagera..Sen ville jag inte slå mer så vi åkte hem och plåstrade om mig. Det gick om ganska fort och jag blev på bra humör igen.
På förmiddagen idag var det sommaravslutning för Mixgruppen i Skoglsyckan. Vi skulle uppträda med en pjäs, men jag ville inte vara med utan satte mig i bänkarna hos mamma, pappa, mormor och morfar. Ida skulle vara med. Men när jag såg att några skulle få gå och samla in kollekt ville jag det med. Men då behövde jag vara utklädd. Det gick jag med på och även till slut att vara med i hela pjäsen eftersom jag kunde alla sångerna. Så fick det bli. Men nu var det bara 5 minuter innan det skulle börja...Inga problem. Jag fick hjälp. Vad kul det är att uppträda! Jättekul också att få gå runt med en hov. Oj vad pengar vi fick in. De skulle gå till barn som har det svårt i andra länder.
Nu är jag jättepigg och äter ganska bra. Idag har det dugt både med hemlagad biff och fisk. Jag har också fått lite tillskott av järn. Imorgon kommer jag till skolan. Det ska bli jättekul att träffa alla igen! Måste träna inför skolavslutningen.


Mat på studsmattan


Golf-träning med Emil och Ida


Min "Spanska" syster


Fredagen den 5/6, 2009, huvudprov bra!

Vi fick veta från Lund att provet jag tog i tisdags dög bra och att man inte hittade något som inte skulle vara där! Skönt!
Jag har varit på ganska bra humör idag. Mamma lovade imorse att vi både skulle spela golf och gå på bio i helgen.
Ikväll har jag ätit pizza. Det är ju fredag! Nu sitter jag och tittar på Talang och äter tacos chips.
Tyvärr måste jag till sjukhuset imorgon i alla fall. Mina järnvärden var lite låga så vi ska ta nya blodprover. Kanske behöver jag järntabletter eller extra vitaminer. Då kanske jag piggnar till ännu mer och orkar mer aktiviteter.
Ha en go helg!


Torsdagen den 4/6, 2009, fri från nål

Äntligen blev jag fri från nål och antibiotika. Jag känner mig ganska pigg! Febern har gått ner, förkylningen har lagt sig och jag äter lite frivilligt!
Annat var det i veckan. I tisdags var pappa och jag i Lund för att ta prov på likvorvätskan, vilket innebär ett stick i Rickham. Jag var inte så glad för det, men vet att det går fort om man sitter still. Nu råkade jag hosta precis när doktorn stack så nålen kom lite vid sidan. Därför kom det blod i provet och det är inte säkert att det går att annalysera. Doktorn ville ta nytt prov, men jag hade ont och ville INTE! Jag skrek tills jag kräkte....Vi fick åka hem igen. Om inte det första provet duger måste jag ta ett nytt. Kanske måste jag då sövas..
I onsdags tog vi blodprover två omgångar eftersom det första hade koagulerat (stelnat).
Hela vecka har hemsjukvården varit hos mig morgon och kväll. Det är guld värt, både för mig som kan sova under tiden, men även för mamma och pappa.
Igår och idag har jag känt mig ganska glad. Mormor har varit mycket hos mig. Jag sa till mormor att  hon skulle ta med Året Runt. Ja....där finns ju 91:an Karlsson. Den är rolig! Jag har börjat använda lite av deras snack. Pappa höll på att sätta maten i halsen när jag svarade: Må dé!
För att jag varit så duktig åkte pappa med mig till leksaksaffär idag. Jag fick ett nytt DS spel. När jag kom hem gick jag direkt upp på mitt rum. Men jag stannade i trappan och vände mig mot mormor och log. - Nu mormor kan det nästan inte bli bättre!..
Nu ikväll spelar jag Wii med mina syskon.
Nästa vecka har jag tänkt komma tillbaka till skolan. Måste ju hinna börja lite igen så jag kan ta sommarlov! Jag vill ju heller inte missa skolavslutningen.
I helgen måste jag träna lite golf så jag kan vara med på golfträningen på måndag. Missade förra gången. Det är jättekul med golf. Fler som tycker i familjen, så jag får nog med dem också.
Trevlig helg!

Måndagen den 1/6, mamma är hemma!

I lördags kväll kom mamma hem igen. Hon var alldeles svart! Jag hade haft nedräkning de sista dagarna. Det var gott att få kramas igen. Hon hade med sig paketer!
Veckan hemma har väl varit bra med pappa. Jag fick välja mat varje dag. Tre dagar blev det tacos! Däremot har jag fortfarande jättejobbigt med att äta. Jag är också jätteförkyld och ont i öron o hals. I onsdags fick jag feber, 38,5 så pappa fick ta mig till sjukhuset för nålsättning, blodprover och antibiotika. Som tur var ordnades det med hemsjukvården så de kommer hem till oss morgon och kväll. Då behöver jag bara åka till sjukhuset en gång om dagen.. Mormor & morfar har också varit hos mig nästan varje dag så pappa har kunnat jobba lite. Men jag har mest sovit.
Eftersom febern inte släppte på några dagar, fick vi byta antibiotika för att se om det blir bättre.
HB har sjunkt en del och när mamma kom hem och fick se hur blek o trött jag var bestämde hon med doktorn att vi skulle ge mig lite blod och vätska. Så efter vi hade firat morsdag nere vid sjön, vilket alla (mormor, morfar, morbröder, mostrar och kusiner) uppskattade, packade mamma och jag ihop och för att spendera kvällen och natten på sjukhuset.
Innan vi åkte serverades köttbullar och stuvade makaroner. Jag åt en köttbulle och fem makaroner. På det piggnade jag till och pratade mest av alla på samtalet med doktor Anna! Henne känner jag lite också. Hon är bra! Vi fick bestämma själva hur länge vi ville vara kvar på sjukhuset.
När vi satt igång blod-droppet ville jag ändå lägga mig. Jag ville också att mamma skulle bädda sin säng jämte mig.
När jag nästan somnat vände jag mig om till mamma, log och sa: Ha, ha mamma, nu kan du inte smita till någon annan säng!
Jag sov ganska bra, trots att jag var uppe och kissade flera gånger på natten.
På morgonen vid halv sju kände jag mig ganska pigg. Vi tog på oss och åkte hem. Där väntade mormor och morfar med frukost. Mamma åkte till jobbet. Innan hon åkte frågade jag om jag kunde spela golf ikväll...
Blodvärderna idag var lite bättre. CRP (infektionsvärdet) hade gått ner lite. Däremot har jag fortfarande feber.
Ida hade med sig kompis hem efter skolan. Det tyckte jag var kul. Vi spelade Wii en stund.
Imorgon skall jag till Lund med pappa. Jag ska ta prov på likvorvätskan i huvudet. Provet som togs i Växjö visade inget konstigt men man vill ändå ta ett nytt i Lund. Vi åker för dagen.

RSS 2.0