Tisdagen den 17, Januari - Skidsemester i Lindvallen

I fredags åkte vi upp till Barncancerföreningens stuga i Lindvallen.  Vi fick fritt lite tidigare från skolan, så vi var uppe i Lindvallen innan kl.18,00.. 
På lördag morgon stod alla vid liftarna kl. 09,00..  Det var en helt fantastisk dag, med strålande solsken, nypistade backar, nästan vindstilla och några minusgrader.  Ida och jag "slängde" oss ut i Lasse och Ulla..  Ja, backarna heter olika namn och liftarna har djurnamn.  Jag hade fåt nya skidor utav Anton (min kompis) i julklapp.  De var lite längre än de andra jag haft tidiigare, så det kändes lite konstigt första svängarna, men sen insåg jag att de "gick" mycket fortare..  Häftigt.
Natten till söndagen hade det kommit ca: 5 cm nysnö..  Det blev riktig "puder-åkning"..  Jag testade mest en backe som heter Johan..  Nu åker jag utan problem i de röda backarna.  De svarta har inte öppnat än, men de röda får duga..
I måndags började vår skidskola.  Det var jätteskoj..  Ida och jag går i samma..   Vi fick lära oss att trycka ordentligt på "dalskidan" alltså den som är längst ner i backen. 
På kvällen tog pappa med oss på "riktig" After-Ski..   Han hade sagt att man dansade och att det spelades bra musik där.  Vi skulle vara förberdda på att de spelade ganska högt..
Det var nästan bara pappa som dansade och klappade händerna..  Pinsamt !!   Och bandet som spelade var ett band från Göteborg, som bestod av gamla gubbar..  Jag trodde nästan att det åtminstånde skulle vara Erik Saade eller något..  Stor besvikelse !!
I dag har vi haft jätte-goo skidåkning igen.   Hela förmiddagen var det sol, men på em när vi gick i skidskolan kom det lite dimma.  
Nu blir det bastubad och god middag..
Man blir så härligt trött när man är i Fjällen..   Önskar att alla mina kompisar skulle få uppleva detta..

Tisdagen den 10 januari 2012, första skoldagen efter jullov

God fortsättning på er alla! Nu när skolan har börjat kom snön!
Även om jag saknat snön under jullovet väldigt mycket, har det ändå varit ett roligt jullov.
Känns kul när man kan ha kompisar hos sig en hel dag! Då hinner man spela datorspel, vara ute och sedan spela mer dataspel!
Om man nu inte ska använda datorn så gillar jag bowling. Ida och jag var där med mamma på trettondagen. Hon lovade att vi skulle gå om det var öppet vilket hon inte trodde.. Men det var öppet och fanns en bana ledig! Vilken tur! Det var jättekul. Det gick inte så bra för mig först. Ida slog 2 strikar och jag deppade lite, men när jag sedan fick en också piggnade jag till och det gick riktig bra.
Vi har också varit på bio i veckan med ett par kompisar. Vi såg Alvin & gänget 3. Superkul!
Nyårsafton var vi hos Anton. Fredrik och Martin var också där. Där blev det i vanlig ordning full rulle med lek, god mat och massor med raketer. Vi åkte hem sent på natten.
Nu i helgen fick vi hit en Pizza-bagare som sa att han senast bakade pizza i Italien. Vet inte om det stämde, men i vilket fall blev de supergoda, tre plåtar som räckte i flera dagar. Vi la på både äpplen, priskorv & skinka. Mummmms!
Under tiden vi bakade pizza, slängde mamma ut granen, eller det som var kvar. Den hade börjat att barra väldigt mycket. När Ida upptäkte det tyckte hon det var så häftigt så hon kunde inte låta bli att peta på granen hela tiden. När vi skulle städa kvällen innan, skötte hon dammsugningen. Bäst som det var stod hon med dammsugaren i granen! Då blev mamma arg på henne så hon hoppade till. Ida försvarade sig med att det var så häftigt när barren bara försvann! Där stod vår gran med med julpynt på nästan barrtomma grenar. Ja, den var ju lätt att slänga ut efter dammsugningen i alla fall.
Idag på första skoldagen hade vi en riktig indianfamilj på besök. Det var spännande! Ganska kul skoldag.

RSS 2.0