High jump i Växjö!



En underbar dag i snön hemma hos mamma i Växjö. Tjohoo!!

Häftiga snöklotskonster va?




Avslutning i Skidskolan !!



Vilken fantastisk skidlärare jag hade..  Jag lärde mig jättemycket..

Lindvallen 2011




Kolla !!!   Jag kan åka baklänges..

Lördagen den 29/1, Hemresedag

I dag var det dags att åka hem från Lindvallen..   Vilken vecka vi har haft..  Det var igentligen bara en dag som det var lite kallt (-19 grader), men annars har vi haft bra väder varenda dag..   När vi skulle hem i dag, så blåste det ganska mycket..  Så det var nästan bra att vi åkte hem..
Allt gick bra..  Vi stannade i Kristinehamn o käkade på Mc Donalds..
I kväll har vi mest bara packat upp o kollat på TV..  Jag har dock blivit ganska förkyld, men det går nog över hoppas jag..

Torsdagen den 27/1, Fantastiskt skidåkning

I dag var det inte riktigt lika kall som i går..  ca: +-5 grader o ganska vinstilla..  Strålande solsken på fm..
Vi åkte mest i Lasse o ulla-backarna på fm..  Bitte, Lisa, Pappa åkte över till de svarta backarna, men Ida o jag näjde oss med "Märta-backen"..    Kl 11 var vi både kalla o trötta, så Ida o jag åkte hem till Ellen i värmen..  Det är ganska kul att reta upp henne, för nu kan hon inte "slå" oss..   hon har ett stort "paket" runt armen av gips..  hon "gnäller" lite o vill att vi ska tycka synd om henne, men Id ao jag retar henne mest..

Skidskolan är jättebra..  Ida o jag går inte i samma skidskola.. Det är ganska bra..  För då lär vi oss olika saker..  Men i morrn är det avslutning.. Och  på lördag åker vi hem..  Vi har haft en helt underbar vecka..  i kväll badar jag o Ida bastu igen..  Tänk vad rena vi ska va när vi träffar mamma igen..   Hon kommer inte tro att det är vi !!

I kväll blir det fisk med potatis..  Vi får både lax, och fiskpinnar..  Jag har så jättekul !!

Onsdagen den 26/1, Ellens otursdag

I måndags började min o idas skidskola..  Det är jätteroligt att va med.. Man träffar alltid nya kompisar och får lära sig en massa nya grejor..

På kvällarna hjälps vi åt at laga mat, duka, eller plockar av disken..   Innan maten bastar vi och tar en dusch..  Man är ju renare här än hemma.. 

I dag var det -19 grader..  Fy vad kallt..  Vi fick åka kanske max 2 timmar, sedan var vi tvugna att åka in o värma oss..
Ellen o vår kusin Lisa hyrde varisn snow-board i dag..  De gick även en skidskola i em..  Men tyvärr trillade Ellen så hon fick ont i tassen ...
Pappa o ellen åkte ner till vårdcentralen där Ellen fick röntga sig..  Det visade sig att hon hade brutit sit Radiusben (alltså handleden)..  Nu har hon fått gips o det ska hon ha i 9 veckor..  vilken otur hon har..  Men tur at det var höger hand..  Hon är ju vänsterhänt..

I morrn hoppas jag att det blir lite varmare..   Backarna är annars väldig bra..  Nypistade och ganska hårda..  Lasse är min favoritbacke..

Söndagen den 23/1, Skidåkning

I går kom vi till Lindvallen..  Det var dax för vår "vanliga" skidåkarvecka..  Vi hann åka några timmar innan vi fick stugan..  Sedan var det dax att bädda, laga mat, basta, m.m.   
I dag stag vi upp redan kl. 07,00..  Fixade frukost för att kunna va i backen redan kl. 09,00, för då öppnar liftarna..  Vi började i Lasse-backen..  Det är en "röd" backe..  Nypisat, men det hade kommit ca: 10 cm nysnö under natten..   Vilken härlig "smör-åkning" vi fick..
Kl. 12,00 lunchade vi på plättar med vispgrädde som faster Bitte hade fixat..
Sen var det ut i backen igen..  Vi kom hem vid 4-tiden.   Time för bastu och mat.. Sen pappa fixade fläskfile o potatisgratäng..    I kväll ska vi kolla på Solsidan..  Sedan blir det nog  bädden..
I morrn ska ida o jag gå i skidskola..   Det ska bli kul..  Man brukar alltid träffa en massa nya kompisar där..

Tisdagen den 18/1, 2011, om skolstart

Nu har vi gått i skolan en vecka efter det långa vinterlovet. Det känns rätt bra, även om jag är lite trött på mornarna. Det är svårt att somna på kvällarna. I skolan håller vi bland annat på med mätning. Vi har fått lära oss hur man mätte förr i Egypten och hur man byggde pyramiderna. Man mätte med fingrarna. Det var aln, handbredd och spann. (Då menar jag inte hink hi, hi.) Detta tyckte jag var intressant och berättade glatt för mamma. Tror inte att hon visste. Idag har vi haft tippsrunda med frågor om vilka som uppfann saker i gamla tiden. Tex telefon, mobiltelefon, megafon osv. Jag frågade mamma om hon uppfann något när hon var liten. Det var ju förr i tiden. Hon bara skrattade. Antar att det var ett nej..
Idag har jag också simtränat på skolan. Jag har legat lite efter där, men nu börjar det lossna. Jag simmade 2 ggr halva bassängen utan armkuddar! Sedan ville jag simma mer och simmade 60 meter. Då fick jag ha armkuddar på eftersom jag blev lite trött.
Det är kul när man kan simma.
I helgen var vi hos Lisa på lördagen. Hon fyllde år. Jag fick spela på Johans tv-spel och kom längre än vad hann har gjort någon gång! Yes!
På söndagen var morbror Anders och kusin Pontus på besök hos oss. Han är rolig. Han är 1 1/2 år nu och springer omkring för fullt. Vi kastade boll och spelade ett spel. Sen fikade vi. Han gillade både chokladrulltårta och glass. Sen ville han inte åka hem. Kom snart tillbaka och hälsa på. Kanske vi kan åka lite pulka nästa gång. Om snön är kvar förstås. Det har varit plusgrader och regnat lite, så en del av snön har försvunnit.
På lördag åker vi med pappa och kusinerna Lisa och Johan till Sälen för att åka skidor. Det ska bli kul!
Hej hopp!

Lördagen den 1/1, 2011, Första dagen på nya året

Gott nytt år önskar jag er alla!
För en vecka sedan var det julafton. Vad fort tiden går. Julafton firade vi hos mamma. Mormor och morfar var hos oss hela dagen. Morbror Anders kom förbi och önskade god jul. Sedan kom min andra morbror Per-Olof, Carina och mina kusiner på julfika. Ida fick åka till sjukhuset. Mamma misstänkte att hon hade halsfluss och behövde penicillin. Strax före Kalle Anka kom hon tillbaka med medicin och order om att gå och lägga sig. Hon somnade. När tomten kom efter Kalle gick han in och väckte henne. Genast blev hon pigg.
Ellen åkte med pappa till våra kusiner Johan och Lisa. Ida och jag fick många fina julklappar. På morgonen fick jag ett paket av mamma med en skjorta och slips. Jättesnyggt! Den och ett par häftiga jeans som jag öppnade lite senare har jag nu haft på mig en vecka. Andra roliga saker var en bandyklubba, en bok med Bellmanhistorier, en armbandsklocka med en döskalle på, solglasögon, spel, mm. Allt jättebra. På kvällen när mormor och morfar åkte hem efter lutfisken, tog de med sig Ida till pappa. På juldagen åkte mamma och jag upp till Norrköping för att hälsa på Jakob och Josefin.
Vi hade jättekul! Vi var mycket ute i pulkabacken. De hade gjort en häfigt bana ner för "berget".
Tack alla för sköna dagar och god mat! Hoppas ni kommer ner till oss innan snön försvinner här. Vi har också bra pulkabackar.
När mamma jobbade i veckan var vi hos mormor och morfar ett par dagar Ida och jag. Vi har jättekul ihop när vi är där. Som ni vet finns varken datorer eller tv-spel hos dem. Inte heller så mycket annat utbud av aktiviteter eller affärer. Ida hade en poäng när hon sa att det kändes som att det var lite fattigare i Moheda..
Vid skolan finns  i alla fall en bra pulkabacke som vi åkte i flera gånger. Det är nära, så vi kan gå dit själva. Vi träffade lite nya kompisar också. När vi frös, gick vi hem och byggde en koja i källaren. Det är mysigt i källaren när morfar har tänt en brasa.
Igår på nyårsafton var vi hos Anton. Även Martin och Fredrik. Och deras föräldrar såklart. Vi har alltid roligt ihop och känner varandra väldigt bra. Vi lekte allt möjligt. Föräldrarna satt mest och åt hela kvällen. Men en lek ihop hann vi med innan det var dax att gå ut och skjuta raketer. Häftigt!
Idag sov vi länge. Till nio...Jag var uppe först. Smög lite på de andra men väckte ingen. När alla andra vaknat ville jag gå ut, så jag gick till Oskar som bor nära. Jag var där en stund igår också.
På eftermiddagen åkte Ida och jag till Emil och Albin, där vi började ute i deras pulkabacke. Nu ikväll har vi badat..igen. Jag är numera jätteren! Undrar om det är farligt?!..
Jag känner mig så nöjd och glad. Känns som jag gjort massor kul på detta lov. Och..det är inte slut än!
Tjolahopp!

RSS 2.0