Söndagen den 28/2, 2009, slut på sportlov

Ett snörikt och kul sportlov är nu över. Jag tillsammans med Ellen och Ida har varit ute i snön varje dag. Jag har nog faktiskt halkat efter lite i datorspel och DS. Tro det eller ej så har vi även varit ganska sams ute i snön. Jag vet, det är lite otroligt. Men det klart, efter någon timme kunde det bli FÖR mycket. Men då var det bara att ringa en kompis. Alla hade ju lov, så alltid fick jag tag på någon. Jag har varit med lite olika kompisar hela veckan. Fredagkvällen var jag på kalas. Vi fick både bada och sporta. Sen fick vi pizza. Toppenkalas. Därefter var vi hos mamma och tittade vi på Let´s Dance. Igår var jag på bio med en kompis. Vi såg det regnar köttbullar. Den var jättekul! På kvällen kom hela familjen Johansson. Vi skulle titta på Melodifestivalen sa mamma, men vem vill se det när man har två kompisar som är duktiga på Wii? Vi stängde in hos i Ellens rum och spelade. Ellen och kusin Lisa som också var med och skulle sova över med Ellen, ville ändå sitta med de vuxna och titta på Melodifestivalen. En bra uppdelning. Vi fick in lite chips o snacks till oss. Klarade oss bra själva. Ida var lite kluven och sprang lite från rum till rum..
Efter festivalen fick de vuxna lite inspiration av sång och musik och tog fram gitarren och spelade långt in på midnatt. Hörde inte så mycket hur det lät. Vi stängde dörren..
Imorse sov vi ganska länge..ja för att var oss. På eftermiddagen var jag hos Karl och spelade lite spel. Nu ikväll har vi ätit lite gott. Ris, biff och spenat! Det var ganska länge sedan vi fick spenat, så det var supergott. Ida och jag slickade ur skålen..Efter den påtvingade duschen, stepade vi isäng. Hakade på mamma som hela tiden går runt och tränar så mycket hon vågar. (Det låter ganska mycket om stepskor på parkettgolv)
Imorgon ska jag och mamma till Lund. Återbesök för shunten, och förhoppningsvis en avslutning på min Leukemibehandling. Vi ska träffa doktorn.
Jag känner mig pigg, glad och i form efter en sportig och rolig vecka.


Full fart hos Emil o Albin


Söndagen den 21/2, Mer snö än i Fjällen

I fredags var vi hos mormor o morfar..   Vi åkte pulka och sprang runt huset i all snö.. På em tände morfar en brasa i källaren..  Efter en stund var det jättefin glöd.  Då grillade vi korv.. På fredagar är det ju vå Pizzakväll ??   Självklart, fast ingen "köpe-pizza"..  Nej hos mormor gör vi vår egen pizza..  Sen satt vi och myste framför TV:en.
På lördagen hämtade pappa oss..  Det hade kommit så mycket snö att vi kom knappt fram med bilen. Efter vi hade ätit lunch åkte både jag o Ida till våra kompisar Emil o Albin.  Vi åkte pulka, spelade datorspel och fikade. Kolla in vilket fint foto det blev på oss. På kvällen kollade vi på melodifestivalen..  Denna gånge vann rätt låt tyckte pappa.  Undrar om han lyssnade på låten eller ??
På söndag kom vår kusin Pontus och hälsade på.. Vi gosade med honom och fick hålla i honom..  Vad liten han är tyckte jag.  Fast han år faktiskt dubbelt så stor nu..  Jag har lovat att sitta barnvakt hos honom.
På eftermiddagen lekte jag med Frej igen.  Han har så jättemånga roliga spel..  Hela nästa vecka är det sportlov.  

Tisdagen den 16/2, 2010, bakpulverbomb!

Vilken ....smäll!! Just nu går mamma i köket och torkar bakpulvergegga på golv och väggar..Tror att det är bäst att jag går och lägger mig nu..Nä, mamma tyckte nog också att det var lite häftigt, men inte så att jag fick göra det flera gånger förstås. Vi hade gjort en test på skolan. Man lägger lite bakpulver och vatten tex i en kinderäggsburk. Sedan går man en bit ifrån och väntar. POFF!!! Burken sprängs! Roliga saker vi lär oss i skolan!
Ikväll hade mamma lovat oss Semlor. Men de var slut i affären. Då bakade vi egna. Tyvärr tog det lite tid med jäsning och allt. Bullarna blev klara, men för varma att lägga grädde i. Vi fick glass istället och får äta semlor imorgon.
Igår på Alla Hjärtans dag träffade vi mamma igen. Det var skönt. Vad brun hon var! Konstigt att hon hade varit och badat i havet när vi har metervis med snö! Vi skötte oss, gjorde mat (hjärtformade falukorvar!) Sedan tittade vi på härliga bilder som mamma visade. Därefter fick vi paket! Ida och Ellen blev jätteglada för färgglada kläder. Jag hade sagt ifrån att jag inte ville ha kläder. Jag har ju hela garderoben full! Därför blev jag superglad för en vattenspruta. Genast gick jag med på att duscha. Då fick jag testa den!
Idag efter skolan har jag varit hos farmor. Hon gjorde köttbullar till mig. Sedan tittade vi på skidor på tv:n. Det gillar jag. Längtar efter att själv få åka, men det är några veckor till.

Söndagen den 14/2, Fortfarande mycket snö

Nu börjar ni kankske kunna mina rutiner på fredagarna..  Då är det ju alltid Pizza..  Men först skulle vi hämta Ellens kompis Laura som kom med tåget på kvällen.  Sen blev det fredagsmys med TV och chips..  När vi skulle gå och lägga oss så fick vi inte ligga där nere för då skulle vi störa de stora tjejerna, så Ida o jag kröp ner i pappas säng istället.. 
På lördag morgon var det dags för Lattjo-Lajban..  Pappa var inte särskilt road att behöva kolla på det.  Men det börjar ju redan vid kl. 07,00, så det fick bli så ändå..  På em var Ida o jag på kalas hos Emil o Oskar.  Vi var ute på Ryttaretorpet.  I 2 timmar sprang vi omkring i snön.  Sen gick vi in och grillade, bl.a. bana med choklad..  OJ vad gott det var.
På söndag morgonen åkte vi ner till bowlinghallen.  Det gick jättebra för mig.  Det är tur att de satt för så att man inte kommer ner i rännorna.  Det blev flera striker och en o annan spärr.  Eftersom min Gympa var inställd, så åkte jag hem till Frej istället..  Sen gick jag hem till mamma på kvällen.
Varför går helgerna så fort ??

Onsdag den 10/2, Kontrolldag

På morgonen i dag "lurade" jag mormor lite grann..  Jag sa att jag hade så ont i benet, så jag kunde nog inte gå till skolan..  Eftersom mormor inte har någon bil, så "fixade" det sej..  Ellen o Ida "lommade" iväg till skolan och mormor o jag var hemma själva..  Det kändes rätt bra..  Jag blev rätt bortskämd med god mat och så..  Det är faktiskt sant att jag har ett stort blåmärke på benet..  Jag fick det när jag ramlade i gympan, ( i söndags )..
På eftermiddagen var det dags för ny blodprovstagning på sjukhuset.  Jag fick även göra nya andningsprov i en ny maskin.  Häftigt..  Man skulle försöka blåsa ett en eld som fanns i datorn..  Jag lyckades nästan.. 
Sen vill Stig (min doktor) kolla på mig.  Allt var OK, mina blodvärden var oxå OK, så det blir "fulldos" även denna veckan.  Uppe på lekterapin spelade jag mest WII..  Ida lekte med Anton och pappa satt mest och fikade och babblade som vanligt..
I morgon får jag nog gå till skolan i alla fall..


Söndagen den 7/2, Gympadag

I fredags var det som vanligt  -  Pizzadag..  Det blev våra vanliga Pizzor - Hawaii och Palumbo..  Jag gillar allt utom, ananasen, champinjonerna och ibland inte ens skinkan.. Pappa säger att vi lika väl kan köpa en Vesuvio.   Men då vet man ju inte vad man äter . eller hur.   Vad tror han igentligen.. 
På lördagen skulle pappa jobba,  Typiskt !!  Vi (alla barnen) tog med oss pulkorna till pulkabacken..  Efter en stund "smög" vi oss upp till vår granne Björn.  Han ni vet som har en jättebra pulkabacke från sin tomt.  Det känns nästan som man "busåker".  Kan man säga så ??  Hur som helst, så tror jag inte att han tar illa upp..
Mamma kom förbi och sa hejdå till oss.  Hon skulle på semester hela veckan till ett varmare land.
På kvällen var vi Ida o jag bortbjudna till Frida (vår klasskompis) på disco-kalas..  Hon hade fixat med bra musik och rök som kom ut från golvet.  Man trodde nästan att det brann..  Ett helt fantastiskt kalas..  Tack Frida..
På kvällen kollade vi på Melodifestivalen..  Självklart vann inte rätt låt..  Jag tyckte att låten som handlade om en l Snigel (singel) skulle vinna..  Fattar folk ingenting..  Inte pappa heller, han tyckte den var sämst.
I dag har jag varit på gympa.  2 ½ timme..  Det var jätteroligt..  Men jag blir lite trött ibland, så jag måste gå och sätta mig. Helt OK säger min tränare Henrik.. 
I morgon är det skola igen..  Det ska bli kul.

Onsdagen den 3/2, 2010, snö, snö och mer snö!

Oj, vad snö det har kommit i veckan. Det är ju jättemysigt. Lite svårt att till skolan. Det tar dubbelt så lång tid, men det är kul! Rasterna på skolan är det roligaste, i pulka- och isbacken! 
Jag har varit jättepigg sedan jag blev av med kräksjukan. Både i skolan och hemma. Igår gjorde vi "ungar" mat till mamma. Jag saknade majs, så jag gick ner till affären och köpte tre burkar..Sen gjorde vi hamburgare. Idag efter skolan skulle Ida och jag gå hem till farmor. Men Ida kom inte med trots att jag sa till henne. Då gick jag själv, men tillsammans med några kompisar från klassen som bor på samma håll. Sen kom mamma och hämtade mig för att åka till sjukhuset och ta prover. Jag gick själv till "Labb" medans mamma parkerade bilen. Jag hoppade upp i stolen, talade om mitt personnummer och började skruva lite på armstöden så stolen passade till mig. Jag pratade oavbrutet om vad vi gjort på skolan både under provtagningen och på väg ut mot bilen. Jag glömde till och med att göra försök att få köpa något i Pressbyrån. Vi hann hem en liten runda innan det var dax att åka på min nya aktivitet. Gymnastik! Jag var förväntasfull när vi steg in i salen. Direkt såg jag först en "gammal" gympakompis, sedan kom två klasskompisar som jag inte visste om att det också skulle börja! Jag studsade in med en gång och mamma åkte iväg. Vi höll på i 1 och 1/2 timme. Phuu.. vad trött jag blev. Det var kul, men jag hann inte riktigt med i tempot. Blev lite ledsen. Men då påminde mamma mig om att jag faktiskt satt i rullstol för ett år sedan. Det har ju inte de andra gjort. Jag har ju tränat upp mig ganska bra på ett år, så vänta bara tills jag tränat några gånger. Det är träning igen på söndag. Nu behöver jag nog sova lite.
Mina blodvärde var bra, lite höga vita så jag får fulldos + lite extra.
Snart ska jag avsluta min medicinering och vara klar! Februari ut bara tror jag. Ska avvakta vad doktorerna säger.

RSS 2.0