Söndagen den 27 februari 2011, om sportlovet

Vad veckan gått fort! Imorgon är det skola igen.
I tisdags "jobbade" Ida och jag lite hos morbror Anders. Först fick jag åka med Morgan med i trucken och lasta en bil, sedan tog jag fraktsedeln och gick in till kontoret. Där var jag springpojke ett tag. Kul faktiskt. Det ska jag göra fler gånger. Hoppas de var nöjda med mitt jobb..
Sen följde vi med hem till mormor och morfar några dagar. Där har vi hittat på massor av roliga saker både ute och inne. Vi letade upp ett par sparkar som mamma och hennes bröder hade när de var små. Tur att de sparat dessa. Ida och jag tog varsin och åkte på backen ner till mammas gamla skola. Det var lite is på backen så det gick fort! Speciellt när vi satte sparkarna som tåg efter varandra. Mormor åkte också lite till en början, men då frågade jag henne om hon inte var lite för gammal för att åka spark!
När vi varit ute ett tag var det skönt att komma in och sätta sig i källaren framför en brasa. Där grillade vi prinskorv. Mysigt och gott! Sedan gjorde vi en mathiss ner till källaren, så vi kunde beställa ner fika mm. Smart tyckte vi. 
Vi har även hunnit med att baka bullar och kakor, pizza, spela kort, måla mm. Det finns så mycket roliga saker att göra där. Kul att plocka fram spel som mamma hade när hon var liten.
Igår var vi hos pappan och tittade på melodifestivalen. Nu är vi hos mamma. När hon hämtade oss bjöd vi på grillad korv ute.

Söndagen den 20 februari 2011, sportlov!

Nu, imorgon börja sportlovet! Vi har fortfarande lite snö kvar, så pulkan åker med lite till. Ett par dagar ska vi ut till mormor och morfar i Moheda. Det ska bli mysigt.
I veckan har det varit spännande i skolan. I onsdags fick vi var sin skoldator. En vit med ett halvätet äpple på! Efter vi fick dem var det ganska lungt i skolan. Alla sitter framför sina datorer. Vi får även ta med dem hem. Men mamma sa att vi var tvungna att göra skolarbete på dem. Det gjorde vi till en början. Jag skrev en berättelse på engelska. Men sen när mamma skulle kolla Idas dator hade hon bara gjort egna filmer på sig själv i akvarier och på tivoli. Jag trodde mamma skulle bli arg, men hon tyckte att de var så roliga att hon ville vara med själv! Jaha, och där sitter jag och gör skolarbeten! Men nu har jag också spelat in lite filmer.
Igår på dagen lekte jag med Emil. Han var hos mig. På kvällen kom Anton med föräldrar på middag. Ida och jag städade våra rum och dukade med bordsplacering. Jag tyckte att det var onödigt att städa, men mamma hade sagt att Johanna skulle märka om det var städat, och det gjorde hon! Det var såklart kul, för det slitet vi la ner...
Vi bjöd Anton på hamburgare och pommes. Sen tittade vi på melodifestivalen. Det var bra låtar. Jag hejade på Erik Sade. Bra att han kom vidare. Kanske för att Ida hade röstat på honom 30 gånger. Undrar vad mamma säger om den telefonräkningen.
Efter en mysig frukost idag åkte vi till pappa.
Nu ska vi slappa och ha lov!

Söndagen den 13/2, Fortfarande vinter

I fredags blev det inte Pizza..  Ellen o pappa hade bestämt sig för fjärilskotletter..  Man kan väl inte äta fjärilar tyckte Ida o jag..  Det gick visst !!   Efter det var det Lets Dance, men pappa o jag kollade på Svenska Rallyt i stället..  
På lördag morgon fixad Ida o jag frukosten..  Ida är jätteduktig på ägg o bacon, o jag satte fram smörgås..  Ellen bara sover..   På dagen var det riktigt härligt väder med sol..  Först gick Ida o jag till vår pulkabacke, men den var alldeles för hård..  Gick ju inte att åka i den, så vi tog fram våra cyklar i stället..   Men det var alldeles för halt på vägen..  På kvällen kollade pappa o jag igen på Sv. Rallyt och sen blev det Melodifestivalen.. 
I dag  vaknade jag nog först..  Blev lite dataspel innan frukosten..  Ellen bara sover igen !!  
Sen städade både Ida o jag våra rum..  T.o.m. dammsög dem..    I kväll åkte till mamma..  Hon lovade att vi skulle laga något gott i kväll..


Tisdag den 8/1 - Bild i SMP

I dag på morgonen när jag skulle läsa Smålandsposten, så fick jag syn på två "figurer" som jag kände igen..  Det var Ida o jag, som fanns med på en bild då vi hoppar i en snödriva hemma hos mamma..   Va kul att den kom med.. 
I går var Ida hemma från skolan..  hon hade haft feber i helgen o pappa tyckte inte att hon skulle gå i skolan..  Jag tyckte att hon skolkade..  Hon såg inte alls sjuk ut..   I dag på morgonen så försökte hon se lite sjuk ut, men det gick vi inte på..  Jag tror att hon vill bara va hemma o klappa katterna..
På kvällen i går var jag o tränade med Dackegymnasterna..  Vi var helt slut efteråt, så jag gick o la mig redan kl. 20,00..

Söndagen den 6 februari 2011, snön smälter

Nu är det inte så mycket snö kvar, även om vi fick lite extra i veckan så har det smält bort ganska mycket. Men det finns fortfarande små snöhögar man kan hoppa i!
Denna veckan har vi varit väldigt få i klassen. Bara 8-9 barn varje dag. Det är ganska skönt med små grupper. Däremot är det såklart tråkigt att klasskompisarna är sjuka. Det är både halfluss, feber och kräksjuka som går..Jag tänker på att använda handsprit och har klarat mig bra så här långt. Ida fick feber i fredag och var hemma. Men hon är redan bättre.
I onsdags var jag på hos doktorn för att få vaccination. Eftersom jag har fått så starka medicien kan vaccinet ha gått ur kroppen, varför jag måste få dem igen. Doktor Eva ville undersöka mig först eftersom jag var lite förkyld. Hon såg att det var lite vätska bakom örat och märkte att jag hörde lite sämre.
Dr Eva gjorde egna hörseltester då jag fick blunda och skulle upprepa de siffror hon sa i olika tonläge. Jag svarade snabbt och säkert, även när jag inte hörde ett dugg. Tänkte att det kanske skulle funka att chansa..Mamma satt och hoppade. Dr Eva undrade om jag skojade med henne.. 
Det blev bestämt att flytta fram sprutorna några veckor.
Jag var rätt nöjd med eftermiddagen då jag fick spela spel på Lekterapin.
Ellen var också på sjukhuset samma dag. Hon fick röntga sin arm. Det såg bra ut. Hon slipper nog gipset om 3-4 veckor.
I veckan har vi haft skola med mamma på kvällarna. Det är kul när hon gör uppgifter till oss att lösa. Både matte och engelska. Men det är lite roliga meningar hon skriver som vi ska översätta. T ex: Jag tycker att min mamma är jättesnäll!
Igår och idag har jag lekt med Emil och Albin. De var också hemma hos oss på lördagskvällen för att äta gott och titta på melodifestivalen. Vi hade jättekul. Dock missade vi festivalen eftersom vi spelade Wii.. Vi kan ju höra låtarna sen.
Imorgon är det skola igen. Hoppas mina kompisar är friska!


RSS 2.0