Fredagen den 27/2, 2009, sportlov

Nu har jag gått i skolan i två veckor. Då är det dax för lov tycker jag!.Åker till Sälen med min och Antons familj. Det ska bli SÅ kul! Hoppas bara att jag orkar åka skidor. Jag behöver inte gå i skidskola som Ida och Anton. Får ha min egen, kanske med Ellen och min kusin Lisa, som också ska med. Jag åker nog med Anton i hans bil. Det brukar både vara roligt och lite lugnare...Fast då ville mamma åka tillsammans med Johanna. Kanske blir det en tjejbil och en killbil! Pappa är tveksam om vi alla då kommer till samma ställe...
Skolan har denna vecka varit jättebra. Alla är så snälla och omtänksamma. Rätt stor omställning är det för mig och ibland blir jag osäker för att jag kanske inte känner igen det som alla andra har lärt sig, men samtidigt finns det saker jag har lärt mig som inte mina kompisar kan! Idag följde jag med Martin hem efter skolan. Sen kom även Karl. Vi spelade guitarr hero! När mamma kom och hämtade mig åkte vi och köpte pizza. Medans vi "ungar" åt, var mamma och pappa på olika håll och handlade, packade, och förberedde inför morgondagens resa. Nu ikväll efter Let´s Dance är allt klart, tror jag...Vi ska bara stiga upp och sätta oss i bilen.
Hoppas på en härlig semester. Tror att vi behöver det allihop!

Tisdagen den 24/2, 2009, träningsverk

Igår på skolan var nästan alla kompisar och lärare tillbaka i skolan. Det var jätteskönt att få träffa alla. De verkar glada att se mig också! Jag är lite stolt över att få vara tillbaka och jag blir väl omhändertagen. Tack för det!
Jag har sedan förra veckan bara använt rullstolen till och från maten. Jag går nog bättre från dag till dag, men det börjar att kännas i benen. Idag när jag var på Skogslyckan på eftermiddagen fick jag ha min rullstol. Det var skönt. Mamma säger att jag nog har träningsverk men att jag måste fortsätta träna så jag kan åka lite skidor nästa vecka!


Lördagen den 21/2, 2009, Gottegris

Både torsdagen och fredagen var också mycket bra på skolan. Mormor var med mig på torsdagen, men hon var mest och drack kaffe...Jag klarade mig bra! På fredagen var mamma med. Hon tittade bara till mig lite. Jag känner att jag klarar mig ganska bra i klassrummet nu. Mamma pratade lite mer med min assistent Alexander som skall hjälpa mig lite till en början. Jag träffade också honom lite mer på lunchrasten, då vi var ute i pulkabacken och åkte. Jag behöver en extra hand när jag ska ta mig upp. Alexander hjälpte mig och vi pratade lite. Han verkar jättebra! På fredag eftermiddagen gick vi ner till riktiga biblioteket. Där fick vi välja en bok och sedan läsa den i ett stort sagorum. Det var mysigt. Nästa vecka ska jag försöka att klara skolan mig utan mamma, pappa eller mormor.
På fredagkvällen kom Billy, Monica och Simon med både Pizza, Thai-mat och dricka! Det var supergott och kul! TACK, vad ni är snälla!! Jag tror att mamma och pappa uppskattade det ännu än jag..
Idag, lördag, var jag först hos min kompis Oliver. Vi spelade Buzz. Sen hade jag bestämt med Martin. Vi hämtade upp honom och åkte hem till mig. Men först tog vi svängen om "Gottegrisen"! Jo...de har massor med godis! Vi fick plocka var sin påse. Sen gick vi upp på mitt rum och lekte.
När han åkt hem följde jag med mamma för att tvätta bilen. Jag tycket det är jättehäftigt att åka in i tvätten. Man tror nästan att man ska bli blöt.
Det har varit gansk lungt och skönt hemma. Ellen och Ida har varit iväg hos kompisar, men det kommer snart hem. Då blir det nog liv i luckan igen..
Ikväll ska vi titta på melodifestivalen!


Pippi Långstrump & Annica



Det här är Annica (Lina) och Pippi (Ellen)
De var jättebra !!

Onsdag 18/2, Teateruppvisning

Idag var det pappas tur att följa med mig till skolan.  Vi åt lite frukost innan det var dags för att ge sig av. När vi kom till skolan var det först genomgång av vad vi skulle göra denna dagen. Vi fick se på en film som handlade om vår Värld.
Tänk om vår lilla stad bestod av 100 personer. Det var för att vi enklare skulle förstå hur många av de hundra som tillhörde en viss religion, eller pratade olika språk, tex. engelska, spanska, bengaliska, m.m., eller hur många somfår rent vatten varje dag, eller hur många som är hungriga varje dag.  Tänk att vi har det så himla bra ändå. Det som var sämst hos oss var att vi har så mycket DÅLIG luft.  Sen räknade vi matte, d.v.s. vi ritade t.ex. hur många procent det var som pratade olika språk.
Efter lunchen gick vi upp till kulturskolan för att titta på en teater.  Det var de "stora" barnen (årskurs 6 - 9) som visade upp det de hade övat på under förmiddagen.  Det var Pippi Långstrump.  Ellen spelade Pippi. Hon var jättebra.  Alla barnen skrattade då hon lurade både tjuvarna och poliserna.
Då skolan var slut åkte vi förbi Mc Donalds. Jag var rätt hungrig efter dagens övningar och dessutom var det Pytt i panna på skolan och det tycker jag inte är så gott.
I morgon ska mormor följa med mig till skolan

Måndagen den 16/2, 2009, skola på riktigt!

Jag var jättepigg på morgonen. Tog på mig frivilligt, åt frukost och gjorde mig klar. När kan vi åka? Jag ville till skolan fortast möjligt. Vilken känsla det var att gå från bilen, in till MITT skåp, lägga MINA böcker och jobb jag har gjort hemma och i Lund i MIN låda där det stod JOEL! Sen gå in till klassrummet där vi skulle samlas och sätta mig bland MINA kompisar! Vi var lite blandade från åk 1-3 eftersom en hel del tar ut sitt sportlov på utsatt tid. (Jag sparar ju mitt till v.10) Men vi var bara 10 stycken. Ganska lungt och skönt. Vår mentor idag var Sandra. Hon hade tänt tre ljus som stod i mitten av ringen av elever. Jag och Ida satte oss också. Idag fick vi lära oss att skriva dikter. Först läste Sandra upp några olika. Sen fick vi gå igenom substantiv, adjektiv och verb för att göra en egen dikt. Min handlade om....Hamburgare!! Den blev jag nöjd med. När den var klar fick vi skriva in den på datorn. Det tycker jag är enklare än att skriva för hand..För Ida är det tvärtom. Hon blev jättesur när jag visade henne var bokstäverna fanns på tangentbordet. Vi kanske inte ska jobba ihop.. Sen fick vi måla våra substantiv och klistra på dikten. Sen avancerade vi till målarrummet. Då fick vi höra på ytterligare en dikt som vi sedan skulle måla våra tankar med vattenfärger på större papper. Det var kul!
Däremellan hann vi vara ute på en rast på förmiddagen och lunchrast. Vädret var toppen och snön ligger ju kvar, så det var naturligtvis pulkaåkning som gällde, eller rättare sagt stjärtlapp. Vi hade superkul! Mamma höll mig lite i handen när jag gick uppför backen. Annars klarade jag mig själv. Ja..inomhus är det ju en del trappor. Först var mamma hiss, men sen fick vi ett hisskort. Tror jag hon blev glad för.
Vår rektor Erling kom och hälsade mig välkommen på morgonen. Det kändes kul. Sen kom en kille som heter Alexander, som är assistent och kommer att hjälpa mig lite med vad jag behöver en tid. Han verkar jättesnäll. Det blir bra tror jag, för jag kan ju inte ha mamma och pappa hängande efter mig i skolan. Jag behöver få vara utan dem lite.
Imorgon följer mormor med mig till skolan. Då tror jag det är Lena som ska undervisa! Vi ses!

Söndagen den 15/2, 2009, lek,lek & lek

Åh, vad roligt det är att leka med kompisar. Helgen har varit toppen. Jag har nästan inte varit hemma någonting!..Lördag morgon halv åtta tyckte jag att här kan vi inte ligga hela dagen! Vem kan jag leka med?...Men jag fick inte ringa någon förrän klockan 9.00! Ska man sova bort hela helgen?..Jag visste att vi skulle till Anton på kvällen hela familjen, men vem kan vänta tills dess. Jag fick komma lite tidigare..eller mycket. Kl. 10! Anton och jag lekte både inne och ute. Vi "hittade" en liten backe alldeles utanför husknuten, ner mot sjön. Tur att det var is där. Vi hade superkul. Sen gjorde vi lite välkomsthjärtan och bordsplaceringar. Superfint!
Resten av familjen kom frammåt kvällen. Vi skulle titta på Melodifestivalen, men vi spelade mest Buzz...
På söndagen ville jag leka mer. Började ringa runt vid nio-tiden. En del var förkylda, andra hade andra planer, men till slut hittade jag Emil och Albin. Vi lekte först hos dem, både ute och inne. Sedan hämtade mamma oss. Jag skulle ta blodprov. Emil och Albin följde med. Det var kul. Sen följde de med hem. Där fortsatte vi leka till kvällen. Vi hade jättekul!
När de hade åkt ville jag bada, igen! Mamma blev förvånad, men jag tycker att jag måste vara ren och snygg när jag börjar skolan imorgon!! Det ska bli SÅ roligt och spännande!! Bäst att sova nu.

Fredag 13/2, ingen otursdag

Vilket härligt väder vi har haft idag.  Ganska kallt på morgonen, men strålande solsken hela dagen. Man blir faktiskt lite gladare och piggare av bara det.  Ida och Ellen har varit hemma  och "slagits" med mig.  De hade  ledigt, Nej, jag menar VI hade ledigt idag.  Jag har ju tänkt och börja på skolan igen, så det var ju bra att börja med en ledig dag.
Mormor och morfar har också varit här och tagit hand om oss.  De var ganska trötta när de åkte hem.  Det måste vara jobbigt att "passa" tre ungar. Fredagsmys har vi i vanlig ordning haft med pizzakväll och Let´s Dance. Jag hade dukat när mamma kom hem med pizzorna. Förresten, innan myset badade Ida och jag. Ja..jag badade frivilligt! OCH.. det var skönt! Nu gör det ju heller inget om de ritade strecken på magen (från strålningen) försvinner.
Får se vad vi hittar på för kul i helgen!

Torsdagen den 12/2, 2009, riktiga skolan börjar!

Hej, här är jag! Kul att ni saknar mig! Min sekreterare är inte alltid på alerten..
Festen i tisdags var jättebra! Pernilla, Anders och Jesper hade gjort så festligt med ballonger & pizza! Sen spelade Jesper och jag inomhushockey i källaren mot tjejerna. Vi vann! Jag gjorde tre mål!
Just nu har jag inga mediciner alls! Känns jättebra. På tisdag ska jag börja med tabletter, men jag måste rätta tiden som jag nämnde förut. Mamma hade faktiskt fel (för en gångs skull...) Tabletterna är inte i 2 år utan "bara" i 1 år. Det var en lättnad. Nu vet jag också att jag kommer att må mycket bättre än när jag fick de starka cellgifterna. Jag ska faktiskt börja på min riktiga skola i nästa vecka! Nä, jag skall inte börja med Sportlov! Nu när jag äntligen får gå dit, kan jag ju inte börja med lov!! Och faktiskt är min skola lite speciell, inte så lite heller..vi har flexibelt höst-och sportlov. Det utnyttjar vi! Istället åker vi till Sälen i v. 10. Då tar jag mitt sportlov! Jättebra!
Så ni kompisar som går i skolan nästa vecka. Vi ses!
Jag är även jätteleksugen med de som är lediga. Jag är fri på eftermiddagarna.
Idag har jag varit hemma med mormor. När Ellen och Ida kom hem från skolan åkte vi pulka. Hoppas att snön varar länge!!
Hej hopp!

Måndagen den 9/2, 2009, näst sista stråldagen!

Efter att vi lämnat Ida och Ellen på skolan, åkte mamma och jag ner till Lund.
Jag hostade lite i natt och idag på morgonen, men jag har inhallerat med ventolin så det förhoppningsvis släpper. Innan vi lämnade Växjö ringde mamma till Lund för att kolla att alla skärmar funkar, så vi inte åker ner i onödan. De var ok. I Älmhult stannade vi för att jag ville ha mitt DS. Då kräkte jag. Mamma funderade en stund, kände på pannan, men när jag undrade om vi inte kunde köra snart och att jag ville ha en korv i Osby, så gjorde vi det. Efter en halv korv och en hel festis kändes det bättre. Jag pratade oavbrutet hela vägen till Lund. Vid tolv var vi på plats på strålningen. Det skulle tas bilder idag, men trots det gick det snabbt. Jag somnade! Efter en halvtimme var det klart. Förresten sa en sköterska att man kan få hosta av strålningen eftersom man strålar även halsen..När allt var klarat gick mamma och jag ner på stan. Jag hade med 100 kronor av mina egna pengar till att köpa ett DS spel. Mamma fick lägga till lite..Därefter gick vi förbi en bokhandel. Där såg jag en bok jag letat efter som handlar om sopbilar. Den köpte jag också! Sen hade mamma ärende åt Ellen. En butik som säljer tillbehör till att göra smycken. Smart av henne att låta mamma köpa dem. Sen tar hon betalt för smyckena. Även de hon gör till mamma..
Nu ikväll har vi myst med en film, ätit chips och pepparkakor! Imorgon är sista stråldagen!! Äntligen kan jag kryssa av hela det stora blocket! Jag vet att Pernilla tänker ordna en liten fest för mig, för att jag har varit så duktig! Är det något att fira tyckte jag, men det höll mamma definitivt med om. Så får det bli! Vad spännande! Kanske jag inte ska räkna med någon fyrhjuling, för pappa har ju inte gjort plats i garaget än..
Ja, nu är ju förstås inte hela behandlingen över. Jag har faktiskt 2 år kvar! Men det kommer förhoppningsvis att bli enklare och framför allt på hemmaplan och med skolgång, kompisar och att slippa vara så isolerad. Hoppas också att jag blir starkare i mina ben så jag kan åka skidor vecka 10. Helst skulle jag vilja åka snowboard, men det har jag aldrig provat..
Nu vill jag gå och lägga mig så det snart är morgon.
God natt!

Söndagen den 8/2, 2009, lek i snön

I fredags när mormor, morfar och farmor var hos mig var jag och Ida ute i snön i flera omgångar och åkte pulka. Det är förstås inte så mycket snö, så vi får byta backar när snön är uppåkt. Idag har vi använt grannens slänt...Tack Björn!
På lunchen fick jag besök även av mina båda morbrödrar! Det var kul! Jag hade så mycket att berätta att de nog inte fick chansen att säga så mycket..På kvällen hade vi pizzakväll som vanligt på fredagar och tittade på "Let´s Dance".
På lördagen kom Pernilla förbi på besök. Hon har alltid tid för mig och det är kul att prata med henne. Pappa hade spekulanter på en av våra bilar. Plötsligt var den borta! Ja..alltså, de köpte den.
Nu är det båten kvar. Pappa har annons med bild där han själv är med. Vet inte om det är någon fördel...
Sen åkte pappa, Ellen, Ida och jag till godisaffären och fick plocka var sin påse. Det är alltid spännande.
På kvällen tittade vi på melodifestivalen, men jag spelade även lite datorspel samtidigt. Ida lärde sig snabbt en av låtarna som egentligen ingen av oss gillade. Men det var faktiskt likt..."Snälla, snälla" hette den.
Nu på söndag förmiddag ska jag ta blodprover för att se att HB fortfarande är ok. Jag har sedan i fredags börjat hosta lite. Hoppas att det lugnar sig. Undrar annars hur jag ska kunna ligga och ha masken på om jag behöver hosta..
Om allt är okey åker mamma och jag till Lund imorgon bitti.


Torsdagen den 5/2, 2009, hemma igen!

8 stråldagar avklarade! Det gick bra idag, trots att maskinen strejkade lite på slutet. Imorgon ska den fixas så den är ok till måndag. Nä, Ida gjorde inget, även om mamma var nervös när Ida satte sig vid en av datorerna där strålningen styrs ifrån...Ellen och Lisa var också med för att se hur strålning går till. Idag behövdes inga bilder tas, så det gick nog på en halvtimme. Sen ville mamma åka hem, men vi andra ville till Lekterapin. Så fick det bli! Alltså som VI ville! Jag spelade först biljard med Ida, men eftersom hon försökte fuska och jag kom på henne, ville hon inte vara med längre..Jaha, då började jag måla på en skål i lera som jag gjorde för några veckor sedan. Den blev snygg! Därefter gick vi tillbaka till Ronald och åt ris, fiskpinnar och spenat! Jättegott! Konstigt, pappa säger till andra att jag äter dåligt, medans mamma säger att jag äter mycket bra!..
Dessutom åt jag en korv och bröd i Osby på hemvägen!
När vi kom hem vid halv tretiden, fanns ett par centimeter snö! Fram med pulkorna! Vi var ute i snön i över en timma. Sen blev mamma trött. Hon fick vara lift...Ja, och snön var nästan uppåkt då också. Tänk om det kunde komma lite mer snö. Det är ju SÅ kul!
Sen gick vi in och drack varm choklad och tittade igenom posten. Jag hade fått paket från Tomas Ravelli. Vi är lite kompisar nu! Jag fick en bok om honom. Tack för hälsningen! Hoppas att han läser min blogg!
Imorgon kommer mormor och morfar till mig. Det ska bli kul. Har inte träffat dem på en vecka. Skönt att vara hemma!

Onsdagen den 4/2, 2009, syskon o kusinbesök

Redan på morgonen började jag fråga efter när Ellen och mamma skulle komma. När jag sedan fick veta att även min kusin Lisa skulle komma med längtade jag ännu mer. Men Ida har jag börjat tröttna lite på. Jag ringde mamma och undrade vad vi skulle göra med henne? Skicka hem henne eller? Men mamma tyckte att hon kunde få stanna. Jag satt vid yttedörren och väntade när de kom vid halv sex på kvällen. Jag var på jättegott humör och visade genast Lisa till vårt rum. Mamma tog över i köket och fixade klart laxen, som pappa faktiskt börjat på! Sen åkte han hem. Efter maten spelade vi playstation en stund. Nu på senkvällen sitter vi alla "ungar" i sängarna färdigklädda för natten och spelar lite DS. Imorgon ska alla följa med mig till strålningen. Jag har berättat för Lisa hur det går till. Sedan kanske vi går en sväng förbi lekterapin innan vi åker hem för helgen. På fredag blir det ingen strålning eftersom personalen är på utbildning. Jag ska tillbaka på måndag och tisdag i nästa vecka istället. Jag tog nya blodprover idag och de är fortfarande bra. 107 i HB. Behöver inget nytt blod! Nu börjar jag bli trött,.säger mamma, så det är nog dags att sova. God natt!

Tisdag den 3/2, Tomas Ravelli var här

Efter strålningen idag gick jag och Ida till skolan.  Kl. 10,00 kom en "gubbe'" som heter Tomas Ravelli. han har visst varit målvakt i fotboll.. Vi fick sparka eller kasta boll mot honom och han stod i mål.  Jag fick in två bollar och Ida fick in en boll.  Han var inget särskilt bra ??  Sen stack vi till Ronalds och käkade falukorv med spagetti..
I em. var vi i skolan igen.  Jag tycker det är jätteroligt med skolan, och jag tror att  Ida lärde sig någonting idag också..
Hon löste korsord och fixade matte. 
I kväll blir det hamburgare och pommes ( från "Pippi-boden". Sen blir det att mysa framför TV.en.  I morgon kommer mamma hit, så då blir det andra bullar (annan mat)..

Måndag 2/2, 5:e strålningsdagen

På morgonen i dag fick jag sova lite längre.  Vi skulle inte åka till Lund förrän kl. 10,00.  Ida fick också följa med. På vägen ner till Lund stannar vi ALLTID och köper korv i Osby.  Det bara måste man, rätt om man är hungrig eller inte. Väl framme  gick vi in på  "vårt" rum på Ronalds och slappade lite innan det var dags för nästa strålning.
Ida fick vara med och se på alla apparater och skärmar som finns där.  Pappa var livrädd att den klåfingriga ungen skulle trycka på någon knapp. När de skulle stråla min rygg, så fungerade inte maskinen.  Då tänkte pappa ---  IDA  -  vad har du gjort ??  Men sen kom en annan doktor och ändrade lite på datorn, så det blev klart.  Puhh !!
Annars är det rätt bra att ha med Ida, för det händer alltid något när hon är med.
I kväll skulle pappa fixa käk..  Jo, Jo, det blev Pizza på Valvet igen.  Gott tyckte både Ida och jag.
Nu spelar jag WII, sen blir det nog lite mys framför TV:en innan vi somnar..

Söndag den 1/2, Lekdag

I går var jag hos Emil och Albin och lekte.  Det är mycket roligare och leka med andras leksaker än mina egna.. De håller på att bygga om sitt kök, så det var lite stökigt där, men jag är ganska van, för hemma hos mig har det varit stökigt ända sen jag föddes. På kvällen kom de hem till oss och käkade mat.
På morgonen idag åkte mamma och jag ner för att ta nya blodprover.  De var jättebra. Vad skönt, för då slipper jag få blod eller trombosyter.
Sen ringde jag till några kompisar, men alla hade varit sjuka eller var sjuka, så det blev inget lekande med dem.  Då ringde jag till Emil och Albin igen.  Självklart fick jag komma.
I kväll ska jag bara slappa och kolla på TV, för i morgon åker pappa och jag till Lund igen. Ida ska också få följa med.
I Lund kan både jag och Ida gå i skolan.

RSS 2.0