Söndagen den 25/4, Studsmattan är framme

I fredagskväll åkte vi ut till "Bitte" (min faster)..  Hon hade fyllt en massa år,  fast hon ser inte lika gammal ut, som hon faktiskt är..  Hon bjöd på Tacos..  Ja !!  Vi fick hoppa över Pizzan denna fredag.  Alla kusinerna satt och spelade spel och kollade på TV. ( Talang ).  Björn kom och hämtade oss, för pappa hade visst krångel med bilen, sa han. 
På lördag morgon låg vi och "mös" länge..  Kollade på Disneydags..  På eftermiddagen kom jag på att jag skulle ut och motionera.. Alla följde med utom Ellen..  Jag sprang nästan hela rundan runt där vi bor..  Det kändes riktigt bra, men Ida skulle förstås retas och spring ifrån mig..  Hon har ju så himla långa ben, så det är nog inte så konstigt.
På söndagen käkade vi frukost lite tidigare än i går..  Jag ringde till Emil o Albin, som kom  med gång..  Vi spelade lite golf, hoppade studsmatta nästan hela dagen..  Albin o jag spelade lite DS, men inte alls så mycket som vi brukar..  På kvällen käkade vi grillad kyckling..  Det märks att det börjar bli vår på riktigt, för nu har pappa tagit fram grillen.. 
I morgon är det skoldags igen..  Tänk vad fort en helg går, när solen skiner och man kan vara ute.. 
För övrigt kan jag säga att jag mår alldeles prima.. 

Tisdagen den 20/4, 2010, vår o sår på knäna

Första dagen i skolan efter alla lov och skidåkning var bra. Toppen var att jag fick ta med min sparkcykel för att kunna ta mig hem på. Med nya häftiga skor och vårkläder stylade jag lite utanför skolan. Det gick inte så bra...Med hål på de nya byxorna, blåmärken, skrubbsår på knäna och en stukad fot haltade jag hem..Trodde sen att mamma skulle bli arg på mig för att mina ny byxor var trasiga, men hon bara log! Konstigt med mammor ibland. SÅ kul var det väl inte att jag trillade?
Idag på morgonen hade jag lite ont och försökte att få stanna hemma, men det gick inte. Mamma åkte tidigt till jobbet, men hade ordnat så mormor tog mig till skolan..Ja, ja det var rätt bra när jag väl kom dit. Vi hade nationella prov idag. Vet inte hur det gick. Lite svårt, men vi får väl se svaren senare.
Nu ikväll hade jag glömt att jag hade ont i ben och fot när Ida föreslog att vi skulle "sparka" en runda runt stan. Snart är det läggdax och ny skoldag imorgon.


Söndagen den 18/4, 2010, utelek utan snö!

Skönt att vakna hemma och utan snö. NU räcker det faktiskt. Det finns andra saker att göra ute än att åka skidor.
När vi åkte till mamma idag tog vi med våra sparkcyklar. Ida och jag åkte storgatan fram och tillbaka flera gånger under dagen. Det var soligt varmt och kändes bara sådär härligt och fritt. På eftermiddagen fick vi besök av vår kusin Pontus. Vad go han är! Nu kunde han krypa. Men en liten stund försökte jag ta hand om honom själv..vad jobbigt det var. Han skulle ta mina filmer hela tiden och stoppa dem i munnen!
När de åkt hem gick Ida och jag ut igen. När vi kom tillbaka hade mamma lagat rödspätta och vit sås till middag. Det var supergott! Efter det fick vi mer spring i benen och tog en tur till...Vi fick lov till det om vi gick med på att duscha när vi kom hem. Svårt val, men ok, det fick gå.
Nu är det läggdax. Lite konstigt när det är så ljust, men det är väl bara att vänja sig.
Imorgon är det skola.

Vilken utsikt !!



Jag och Fredrik tar oss ner i Åre Skutans backar !!   HÄFTIGT !!

Alla Papporna dansar med "farmor" May


Lördagen den 17/4, Hemresa

Vi gick upp kl. 05,30 i morse för att vi skulle ge oss iväg hemmåt så tidigt som möjligt..   Vi hade packat det mesta kvällen innan, så det var bara att ta på sig.  May stod med frukosten klar.  Det kändes lite tråkigt att åka ifrån May,  men så tänkte vi att  -  Vi kommer tillbaka nästa år igen..   TACK May för enna veckan..
På natten hade det snöat ganska mycket, så vi fick ta det rätt lugnt de första 10 milen..  Sen var det bara 90 mil kvar..  Vad gör man då i en Minibuss i 100 mil.  Jo vi grabbar tog fram våraa DS-spel och spelade mot varandra..  Tjejerna fick sitta i framsätet..   Papporna sov mest.  När vi hade kört halvvägs, så var vi framme i Borlänge.  Där blev de MC Donalds..  Sen full fart hemåt..  Vi var hemma vid kl. 18,30..  Vad skönt att få gå och lägga sig i sin egen säng..   På måndag är det skoldags..  Då ska jag och Ida berätta för våra klasskompisar om resan och om alla "vurpor" som vi gjort..

Fredagen den 16/4, Snö, sol och lite blåst

När vi vaknade i morse, så hade snöat under hela natten..  Det var solsken och vi tänkte åka upp till "skutan" igen..   Men då kollade vi på Åre lokal-TV.  Där sa de attt det blåste 40 meter per sekund på toppen..   Det är inte så mysigt att åka i, så det fick bli Tegefjäll igen..   Det blev en jättebra skiddag..  Ibland snöade det, ibland var det solsken och så var det någon minusgrad, vilket gör att snön blir mer lättåkt..  Vi åkte både i "vanliga" skidbacken och ibland tog vi en tur i skogen..
I kväll är det dags för att packa alla våra grejor..  Vi åker hem i morgon..  Vi kommer att sakna Åre.  Det har varit en helt fantastisk vecka..
Ett stort TACK till "farmor" May,  som gett oss mat och husrum..  Hon har hjälpt oss med våra läxor varje dag och jag tror faktiskt att jag kan lite mer om nästan allting efter denna veckan.. 

Torsdagen den 15/4, Bra skiddag

I morse kollade vi på Åre-TV och såg att vi nog skulle kunna komma upp till toppen (Åre-skutan)..  Vi tog två "ägg-liftar" upp till toppen..  När vi kom upp, visade det sig att det var så mycket dimma så vi kunde inte ta oss ner..  Vi var tvugna att ta "ägg-liften" ner igen.  Sen åkte vi till Tottebacken.  Det var jättebra skidåkning.  någon minusgrad på toppen och någon plusgrad  vid liften..  Där åkte vi hela dagen..  Sedan tog vi ett gammalt tåg ner till Åre by..  Det var häftigt..   I kväll har jag duschat igen,,  Självmant !!   Otroligt, tycker pappa..  Lite engelskaläxor har det oxå blivit.   I morgon är sista skiddagen här i Åre..  De har lovat att det ska bli lite kallare igen..  Då blir snön mycket  bättre..   Hoppas det..   Då ska jag köra "järnet"..

Onsdag den 14/4, Superdag i backen

I går skulle vi upp och åka skidor på Åre Skutan..  Men det var för blåsigt, så vi fick åka bort till backarna vid Fjällgården..  Vi tog VM 8:an upp..   Där fanns det både röda och svarta backar..  Det var väldigt tung snö, så jag blev ganska trött i benen..  När vi skulle hem, så fick vi ta Anja-backen.  Den är väldigt "tuff"..  Jag var så trött att jag ramlade minst tio ggr..  När vi kom hem, gjorde vi lite läxor, sen badade vi bastu.  På kvällen fick vi köttbullar och potatismos av May..  vi åt som hästar..  Vad skönt det var att gå och lägga sig sen.
Idag åkte vi till Tegefjäll..  Där finns det bara röda backar..  Det gick mycket bättre att åka idag..  Vi avslutatde med att åka i skogen hela eftermiddagen..  Papporna är för klumpiga att åka i skogen, så vi barn fick vara för oss själva..  I kväll har vi besökt Olles grav, (May,s man)..  Vi sjöng, "Den blomstertdi nu kommer"..  Jag tror att han tyckte om det..  Sen blev det läxläsning i vanlig ordning.. 
I morgon ska vi göra ett nytt försök att nå toppen (alltså Åre-Skutan).. 

Måndag den 12/4, Första skiddagen

I går körde vi till Åre i en Minibuss..  Det tog bara ca: 12 timmar hit..  Fina vägar.  Bara Ida mådde lite däligt, men annars gick det bra..  När vi kom fram, bjöd May oss på kvällsmat.  Fläskfilégryta med ris..  Ohh vad vi åt..  Vi gick och la oss vid kl. 21,00, för det blir ju skiddag i morgon..  Papporna satt uppe och pratatde med May.  De trodde givetvis att vi somnade direkt, men vi var tvungna att prata om Storsjöodjuret..  Vi körde ju förbi en sjö som heter Storsjön, och där ska det visst finnas ett Sjöodjur..  (Mamman finns visst i Scottland)..  Spännande !!  Finns det kanske ??,  jag vet inte..
I morse vaknade jag redan kl. 06,00..  Jag tog mitt DS och gick ut i hallen, för att spela..  Pappa gick förbi kl. 07,00 och fick syn på mig..  Han sa åt mig att gå o lägga mig igen..  Javisst sa jag.. Pappa somnade.  Visst känns det bra att "lura" honom så enkelt..  De andra vaknade inte förrän kl. 08,00..  Då hade May frukosten klar.. 
Vi var i backen kl. 09,30, då hade alla skaffat liftkort och skidor..  Strålande solsken idag.  I början ca: 0 grader och i eftermiddag ca: +11 grader..   Vi åkte till Rödkull, tog liften upp och slängde oss ut i de röda backarna..   Det var helkul..  Vid lunchtid sjönk blodsockret lite, så då blev jag lite tjurig..   Då pressade pappa i mig en macka och en festis och "vips" så var jag med på "banan" igen..   Det gick väldigt bra även på eftermiddagen.   i kväll blir det först läxläsning, bastu och sedan May,s fantastiska mat..  Sedan blir det nog sängdags..
I morgon skippar jag nog DS;et..  Satsar nog på skidåkningen. 

Lördag den 10/4. Det blir Åre - Jippiiee !!

Hej Alla !!   Efter att varit nere i Lund och justerat schunten, så har jag mått väldigt bra igen..  Mamma o pappa säger att jag inte får skrämmas på detta sättet, men det gör jag inte.   Vi är alla glada att det gick att fixa även denna gången..  'Konstigt bara, att det bara finns några neurukirurger i Lund som fattar hur min "nya" shunt funkar..  Men det känns ändå tryggt att ha specialister runt omkring mig..  Det gick jättefort att justera in.  Denna veckan har jag annats varit hemma på observation, för att se så att inget konstigt inträffar.  Det har det inte gjort, mer än att jag mått bättre för varje dag..  
I morgon söndag åker vi till Åre igen, för att åka skidor.  Det ska bli kul att träffa "farmor" May igen.  Jag var ju inte med förra året..  Vi tar inte tåget upp denna gången, utan ska prova att åka Minibuss..  Det är ju 100 mil dit.  Det blir många filmer i bussen..  Vi startar tidigt på morgonen.  Kuddarna är självklart med ifall man vill sova en stund.   Härligt att få se snön igen tycker jag..  Den tröttnar man inte på  //  Eller  ??  Inte jag i alla fall.
Jag skriver mer om vår resa till Åre..   Ha det bra alla som följer mig !!

Tisdagen den 6/4, 2010, problem med shunten

Jaha, bara för att man säger att det är bra och att man längtar efter skolkompisar så blir det strul.
Imorse vaknade jag med att må illa, vara yr och ha ont i huvudet. Mamma trodde genast att det var något med shunten. Kanske att det kunde vara undertryck, eftersom vi öppnade upp shunten för några veckor sedan när jag hade övertryck. På morgonen började hon att ringa till Lund och sedan följt av Växjö. Vi hamnade på röntgen i Växjö. Vi hann med ett besök på lekterapin också. Där fick jag hjälpa "tanterna" med att fixa både Wii-spelet och tv:n. Först var det ingen bild alls. Jag fixade med en sladd till Wii. Sedan var bilden mörk och snurrig. Gammal tv fick jag höra, men jag kröp bakom och mixtrade lite med sladdarna där också. Vips! Perfekt bild! De lovade att ringa mig nästa gång de har problem!
Nere på röntgen fick vi vänta ett tag mellan tagningarna. Suck vad jobbigt det är. Akvariet var ju kul den första timmen..Två fiskar slogs. När vi var klara med sista röntgen åkte vi hem för att vänta på besked där.
Nu ikväll blev det klart. Det var undertryck och vi måste ner till Lund för att justera. Det kan bara göras där. Själva omställningen tar sådär 15 sekunder.
Men det är ok för mig. Bara jag får stanna på en korv i Osby!
Sen får vi hoppas att shunten blir rätt inställd så jag inte får övertyck igen..
Jag kan väl följa med till Åre på söndag?

Annandag påsk den 5/4, 2010, om påskhelg

Vad tiden går snabbt när man har skoj! Jag har hunnit med massor av roliga saker. När vi kom till mamma på fredagskvällen fick vi välja mellan tacos och lax till kvällsmat. Det blev lax, sås och potatis! Sen hade vi lite mys framför tv:n med Talang. Undrar om man kan komma på något och få vara med?..
Lördag morgon startade vi med att måla påskägg. Se bilder. Det blev en lång frukost. Det är faktiskt Ida som har målat det mest avancerade ägget.
Efter frukost ringde jag till Emil och Albin. Vi fick komma dit både Ida, jag och mamma. Där fick vi våfflor ute i vårsolen. Tack Sara!
På eftermiddagen åkte vi till Peter för att träffa hans "nya" hund. En schäferhund, Shieba, som är 11 år. Jättego och snäll. Vi fick gå en runda med henne, men när vi gick förbi en lekplats ville vi stanna där istället. På kvällen lagade vi tacos. Sedan följde vi körslaget. Heja Växjö...eller nä förresten är det ok att hålla på Mojje istället?
På söndagen var jag "tvungen" att ringa Emil igen. Jag hade "glömt" min Wii-kontroll hos honom. Då fick jag komma och leka en stund igen! (Smart va?) Vid lunch åkte vi hem och bara var hemma.
Söndagskvällen blev vi utbjudna på pizza resturang! Yes, vad häftigt! Tack för det P!
Plötsligt såg Ida en hund utanför fönstret som...bajsade! Det fick hela resturangen veta. Pizzan var supergod, men vi orkade inte allt. Alltså jag och Ida..Tur att vi fick en kartong och ta med hem. Resten åt vi upp dagen efter.
Idag har vi varit i Moheda hos mormor och morfar på påsklunch. Där fanns allt gott med hemgjorda biffar, korv, lax och såklart gurka och brockoli!
Våra kusiner Elin, Matilda och Johannes var också där. Ida, Elin och jag försökte att spela UNO, men det spårade ur och slutade med att jag fick sitta plocka ihop spelet. Tjejer!!
Mormor räddade situationen med att gömma påskägg ute i trädgården. Vi hittade dem!
Nu ikväll sitter jag vid min dator och spelar schack. Fick lite "proffs-tips" tidigare idag. Tack! Ser fram emot nästa träning.
Det har varit en bra påsk. Nu ska det bli kul att träffa mina klasskompisar imorgon.


Glad påsk!


RSS 2.0