Fredag 31/10, slö-dag

Dagen började med att lämna Ellen och Ida på skolan, och sedan åka ner till lasarettet för att ta blodprover... 
Idag känner jag mig inte särskilt hungrig..  Jag har dessutom fått en massa blåsor i och runt munnen.. Det får man utav medicinerna..  Så det är ganska svårt att äta...   Pappa verkar inte fatta det, så vi hade lite olika åsikter om detta...
Då bestämde vi att pappa fick "leka" med sin dator och jag fick leka med min dator...  Undrar vem som hade roligast ??
Sen fixade pappa mat -- Gissa vad - Jo !!  Rester från i går (potatismos och korv.  Blä, blä, blä... Kan han inget annat ??
När vi hämtade Ida bestämde jag att vi skulle äta Happy Meal, från Mc Donalds...  Det gick i alla fall att äta..
När Ida kom hem spelade jag, pappa och Ida lite play-station 2 igen..   Det var kul...
Pizzakväll är det, men jag var inte sugen...   I kväll är det Doobi Doo och det får man ju inte missa...  Lite mys blir det nog också..

Torsdag 30/10, Busväder

Idag var det pappas tur att vara hemma...  Jag tyckte mamma kunde vara hemma i stället, för pappa brukar bara hitta på en massa jobbiga saker, som att cykla eller gå...  Nu när man äntligen är hemma, så vill jag bara "va" !!  
Mamma åkte dock till jobbet åndå. Det hjälpte inte att protestera, så det fick bli mormors sockerkaka till frukost...
Det var ett riktigt busväder ute, så vi tog det ganska lugnt...  Pappa jobbade mest framför sin dator och jag kollade på TV och spelade DS..
Sen var det dags för lunch..   Stuvade makaroner och fiskpinnar...  Jo, jo, pappa han kan minsann..
På eftermiddagen hämtade vi Ellen och Ida från skolan..  Då blev det i alla fall "lite liv luckan"...
På kvällen fixade "stor-kocken" till potatismos och ugnsbakad falukorv...  Det är också jättegott...   Det verkar som om pappa tycker det också, för han gör de här rätterna rätt så ofta...  Mamma tog en skinksmörgås i stället..
Hela kvällen spelade alla barnen och pappa playstation 2..  Vi vann ungefär lika många gånnger var ???
Eftersom mina blodvärden är på väg nedåt just nu, så blir jag trött ganska fort, så jag gick och la mig...
Jag känner mig lite hängig och har fortfarande en förkylning i kroppen, men jag hoppas att jag slipper feber, för då blir det 10 dagar med antibiotika på "sjukan"  -  och det vill jag inte..

Onsdagen den 29/10, 2008, skoldag hemma!

Vid nio kom en av mina lärare Tina och en skolkompis, Dante hem till mig för att ha undervisning. Det var jättekul. Först tittde Tina lite på vad jag gjort i Lund, sedan fick vi göra spöksaker medans Tina läste spökhistorier. Spännande! En stund på slutet fick jag visa Dante mina DS spel. Vid elva åkte de tillbaka till skolan för att äta lunch. Jag somnade i soffan. Tack för en bra skoldag!!
På eftermiddagen när vi hämtat Ellen och Ida, åkte vi till sjukhuset för att ta blodprov. Då ville jag såklart gå upp till lekterapin. De hade fått ett Wii-spel! Ofrivilligt gick jag med på att träffa doktorn, som fick några minuter på sig, innan jag ville tillabaka till spelet igen.
Mamma trodde att jag kanske snart behövde blod, eftersom HB börjat gå ner, men det visade sig ha gått upp till idag! Säkert all spenat!.. Däremot är mina vita blodkroppar väldigt låga, vilket gör att jag har mycket lågt immunförsvar. Därför måste jag vara extra försiktig de närmsta dagarna. Hoppas jag slipper feber...

Tisdagen den 28/10, 2008, om skolan

Jag sov länge idag. Ingen som kom och väckte mig med blodprover eller annat. Inga slangar eller pumpar. Ida och Ellen åkte till skolan vid åtta. Jo, de går faktiskt i skolan denna veckan. På vår skola kan vi välja flexibelt lov på höst och sportlov. Jättebra! Då kan vi ta ut dagarna när vi vill!
Till frukost åt jag...makaroner och fiskpinnar! Sen kom mormor och morfar en stund. Morfar tittade i min mattebok, men kliade sig lite i huvudet. Talen var nog inte uppställda som på hans tid...
Mormor hade förstås med sig hemlagade biffar, soppa och kringlor. (Beställt av mig.) Till imorgon lovade hon sockerkaka. Hon är bra min mormor. Bara att beställa, så kommer det leverans omgående!!
På eftermiddagen fick vi hämta ut en rullstol till mig på sjukhuset. Efter det skulle vi hämta Ida på skolan. Då sa jag att JAG ville följa med in. Nu har jag ju min rullstol! Glatt gick vi in...men vi hann inte riktigt in förrän mina lärare Tina och Lena hoppade ut genom dörren och mötte mig!! Det var skönt att få träffa dem. När jag väl fick komma in...ställde vi rullstolen och jag gick med Lena och Tina. Jag träffade även lärarna Kristina, Mi och många kompisar som ville prata med mig! Åh, vad jag har saknat dem alla! Jag tittade runt lite och det mesta var sig likt. Det kändes bra. Då kunde jag känna mig lugn och gå igen. Jag skulle ju vidare till min kompis Anton på eftermiddagen.
Tina och en kompis lovade att komma hem för undervisning imorgon fm!
Hos Anton fick vi vofflor!! Det var gott. Sen lekte vi en stund innan jag blev trött och ville hem. Ida och Ellen stannade kvar en stund. Jag somnade på soffan hemma tills de kom tillbaka. Då ville jag titta på film från när vi var små...
I natt har jag fått lov att sova i Ellens rum.


Måndagen den 27/10, 2008, Magnetröntgen och LP

Inatt sov jag i Ellens säng och hon på extrasäng jämte. Det var mysigt..en stund...för plötsligt var klockan fem och jag skulle upp! Halv sex satt mamma och jag i bilen på väg till Lund. Usch vad trött jag var först, men nu när jag väl var uppe kunde jag inte låta bli att prata....hela vägen till Lund! Då var jag jättetrött. Tur att jag skulle sova. Somnade faktiskt i sängen innan jag fick sömnmedel!
Röntgen och LP (medicin i rygg) tog ca 2 timmar. När jag vaknade på uppvaket kom mamma. Mamma hade gjort klart för doktorn att vi skulle åka hem idag. Det var ok så fort jag vaknat till och ätit. Ok, mamma, fixa fiskpinnar och stuvade makaroner. Det fick jag och vi åkte hem vid tre!
Om allt går bra får jag vara hemma i två veckor nu. Däremot kommer mina värden att gå ner i och med att jag har fått cellgifter. Då blir jag extra infektionskänslig. Hoppas att jag klarar mig utan att få feber, för då måste jag till sjukhus igen för antibiotika. Jag kollar mina värden genom att ta blodprov på sjukhuset var tredje dag.
Nu ska jag leka med mina syskon. Jag är jätteglad att vara hemma!!!
Vi ses!
Joel


Myskväll hemma med mina syskon!


Söndagen den 26/10, 2008, gott o va hemma!

Halv fyra igår eftermiddag steg jag innanför dörren på Solhem (mitt hus heter så!). Två minuter därefter kände mamma o pappa inte igen mig. De undrade vart den där arga killen som inte ville göra någonting, tog vägen. Jag gick omkring i huset, ville ha mat, pratade oavbrutet hela eftermiddagen och kvällen. Ellen ville spela spel, men jag tyckte att jag kommit tillräckligt mycket efter i matten, så jag begärde fram min mattebok. Jag räknade nästan ut hela boken! Så mycket har jag nog inte gjort på hela tiden i Lund...och kul var det. Ellen och Ida satt vid min sida och hejade på. Jag  sjöng lite emellanåt, begärde in lite mat o dryck och mådde mer eller mindre som en prins.
På kvällen släppte jag böckerna och tittade på stjärnor på is och pratade mest om att jag blivit bjuden på kalas på söndagen. Mamma o pappa lovade att jag fick gå en liten stund.
När jag kom dit hade kalaset varit igång ett tag. När jag steg ut från bilen hörde jag 15 killkompisar skrika: JOEL, JOEL, JOEL!!! Jag bara log...Vilket mottagande! Alla ville hälsa på mig. De tog emot mig och höll mig i händerna för att visa runt på kalaset. Flera ville att jag skulle sitta jämte dem! Det kände SÅ roligt att få se dem alla igen. Så länge sen, men de var sig lika! Jag fick vara med på tårtan och framför allt Pinata. Det var spännande. Sen blev jag trött och vi åkte hem. Tack Eddie för att jag fick komma och tack alla min goa kompisar. Jag hoppas på att vara hemma ett par veckor, så ni är jättevälkomna hem till mig för att leka om ni vill!
Ikväll har Ellen, Ida och jag badat bubbelbad! Sen lekte vi resturang och fick mat på en träbit som pappa gjort, alltså maten. Plankstek sa han. Vi fick hamburgare med potatismos och bearnesås på just en planka. Min kommentar var: konstigt men underbart. Pappa blev jätteglad och mamma viskade att jag nog skulle få många fina julklappar av honom. Mamma skojade med att personalen kunde ta disken. Det skulle hon inte ha sagt för resten av kvällen ropade jag på personalen om alla möjliga bekvämligheter. Det blev en bra dag! Morgondagen vill jag inte tänka på nu..ska till Lund på magnetröntgen och stick i ryggen, men mamma har gjort tydligt för doktorn att det bara är för dagen. Vi tänker åka hem imorgon eftermiddag, så det så!


Lördagen den 25/10, 2008, hemfärd?

När det väl äntligen är planerat att åka hem, strular det med ett annat prov. Koncentrationen i blodet efter det att jag fått Methotrexat (guldmedicinen) måste ner i värde under 0,20. Det hade vi inte beräknat  med att det skulle vara några problem, men inatt var värdet 0,24 så nytt prov skulle tas idag kl. 8.00. Nu var vår sjuksköterska upptagen så det dröjde till halv tio innan vi tog nytt prov. Mamma var och härjade med alla annan personal men det hjälpte inte. Det var ingen annan som hade tid heller...Väntan är otroligt frustrerande. Svårt att beskriva för andra, men är man inställd på att åka hem är minsta lilla motgång som hela världen rasar samman.
Mamma fick i alla fall tag på ett emlaplåster (bedövning) som hon satte på mitt lår vid nio, så vi inte behöver vänta på det. Plåstret skall sitta en timme. Den sista medicinen i detta block är ett stick i benet. Den gör skitont!! Första gången slet jag ut sprutan....nu blir jag fasthållen i händerna.
Vid 11 blev den tagen. Då satt vi ute i korridoren och la fälle på vår sjuksyster..Sticket gjorde inte SÅ ont denna gång. Jag såg inte den långa sprutan. Nu är det 2 timmars väntan för att se att jag inte får några reaktioner. Tidigast kl ett kan vi vara härifrån. Nu väntar vi på koncentrationssvaret...
Jag är på superdåligt humör och låter alla få veta det. Mamma också...Tror att personalen också vill att vi ska åka hem snarast möjligt!
NU!! Klockan ett har vi bestämt träff med vår sjuksköterska. Hon ska dra nålen, koppla bort droppet sedan åker vi hem!
Mamma har redan kört fram bilen och packat in allt.
Det ska bli SÅ skönt!!!

Fredagen den 24/10, 2008, evig väntan..

Igårkväll när mamma äntligen kom, tog jag emot henne vid foájen. Pappa åkte. Mamma hade såklart med sig lite gott att äta! Det blev en sen middag men efter den somnade jag ganska snart.
På morgonen ville jag inte ha frukost utan mat! Makaroner blev det. Det är alltid gott!
Vid 10 var det dax för sjukgymnastik. Jag var inte på humör. Jag vill bara hem, NU!! Vill inte göra något. Alla försöker lirka och fjäska, men jag går inte på det mer! Ofrivilligt kom jag ändå på något vis ner till sjukgymnasten trots att jag försökte lura i mamma att Joachim var ledig idag...Det var han ju inte utan kom ganska snart. Efter mycket om och men tränade jag lite att gå upp och ner på ett trappsteg. Det var jobbigt och tråkigt! Sen kastade jag ärtpåsar på pyramider. Enkel!! Men inte kul det heller. Sen fick jag nog. Reste mig själv från sittande och tänkte gå till rullstolen. Bra, sa Joachim! Vadå?! Jaha, att jag tog mig upp själv.. tänkte inte på det...Nu fick det i alla fall vara nog. Därefter gick vi till skolan, men bara för att hämta hem mina böcker. Jag tänker åka hem imorgon och vara hemma i två veckor!! Fast tillbaka för dagen på måndag för magnetröntgen och stick i ryggen...Jag längtar SÅ mycket att bara få vara hemma, efter att få sova över hos mormor o morfar, ha mina syskon nära (en stund..) efter mina kompisar, efter mina lärare och mina skolkompisar. Hoppas på att få träffa dem lite nästa vecka. Jag kan berätta vad jag har gjort och är jättespänd på att höra era berättelser.
Mamma är också trött på att vara här, även om hon far lite fram och tillbaka. Nu håller hon på att packa. Troligen kommer vi att sitta i bilen två minuter efter medicineringen är avklarad!
Vid middagstid var vi också borta på Ronald och städade "vårt" rum som vi lämnar ett tag. Jag tittade på en film så länge. Sen lagade mamma mat åt mig. Fick äta vid tv:n..Gott och mysigt.
Tillbaka på sjukhuset vid två för nya blodprover samt två olika cythostatica på vardera en timme. Egentligen skall jag ha efterdropp i 24 timmar sen, men det har vi inte tid med....så jag lovar att dricka bra på hemvägen.
Nu i em tyckte jag varken att dataspel, DS eller DVD var kul så jag somnade istället. Hoppa att tiden går fortare!
På lördag em när vi kommer hem önskar jag först lite lugn o ro bara med min familj. SEN vill jag leka o träffa kompisar!
VI SES SNART!!
Kram Joel

Torsdag 23/10, Nu vill jag hem !!

I dag fick man gå upp tidigt,  för jag skulle vara hos sjukgymnastiken redan kl 09.15..  Det kanske kan tyckas att man har sovmorgon, men innan alla prover är tagna, nytt dropp, äta frukost (vilket går lite trögt fortfarande), klä på sig, tjura lite för att man tycker pappa är dum (jag äter cortison just nu, och då blir man rätt tjurig)..  Ja, då är kl. 09,15 ganska tidigt !!
Efter sjukgymnastiken rullade jag ner till skolan (efter att ha tjurat lite till)...  När jag kom till skolan, så såg min fröken att jag var lite ur gängorna..  Hon tyckte att jag kunde få göra vad jag ville idag, det viktigaste var att jag kom till skolan..  Hon är den klokaste idag  !!!  
Sen blev det lunch, en skrämd soppa, sa pappa, det var:  redd grönsakssoppa med frikadeller...  Det var godare än det lät..  Frikadeller är "kokta" köttbullar,   hmmm..
I eftermiddag har jag tagit det lungt...  Pappa är mest bara dum och jag längtar efter mamma, som kommer lite senare i kväll igen..  Hon ska ta med sig makaroner och fiskpinnar....
Just nu, när jag mår så här dålig pga alla mediciner, så längtar jag bara att få komma hem..    Jag längtar efter alla mina kompisar...   Jag vill hem !!!!

Onsdagen den 22/10, 2008, dagen efter

Idag har jag varit lite trött och irriterad (säger mamma..). Trött efter uppståndelse kring besöket igår samt att jag blev väckt mitt i natten för att jag kissat för lite. Pust, ok, här har ni 200 ml. Får jag sova nu?!
På fm blev det ytterligare uppståndelse för att jag tydligen var med på bild i Sydsvenskan. Större bild på mig än på prisessan!...Det var kul att läsa EN gång och höra EN gång, men efter 78 personers kommenterande det tyckte jag att det var jobbigt! Tur man inte är kändis..
På fm hann jag både med sjukgymnastik och skola. Sen blev jag trött igen...Åt ganska bra till lunch. Pannerad fisk och potatis tillsammans med mammas goda vita sås. Till efterrätt var det äppelkaka och vaniljsås. Det slank ner lite av det med. Sen ville jag gå ut. Medans vi väntade på att få dropp i ryggsäck för att lättare röra sig ute..somnade jag i rullstolen påklädd. Mamma upptäckte att min fötter var lite svullna, så jag fick vätskedrivande, vilket gjorde att jag vaknade till så fort vi kommit ut och var kissnödig..Vi gick ut en stund och sedan till Ronald. Där ville jag ligga i soffan och titta på Musse Pigg-DVD. Efter en stund ringde de från sjukhuset och ville att vi skulle tillbaka för att koncentrationen från cytostatikan var för hög i blodet. Då får jag extra motgift. Det får jag nu, medans jag vilar och tittar på Landet för längesen. På min säng låg förresten ett stort kuvert när vi kom tillbaka. Det är alltid lika spännande! Tack Anton!!
Pappa är på väg hit och mamma tar tåget hem ikväll. Himla farande, man vet knappt vem som är här på morgonen...men  samtidigt hinner jag knappt sakna dem förrän de är tillbaka. Det är skönt. Men nu börjar jag verkligen tröttna på att vara här och hoppas verkligen att jag får komma hem när detta behandlingsblock är över på lördag!


Prinsessor och prinsar


Prinsessan Madeleine tillsammans med småprinsessorna Ellen, Ida, Beatrice och Hanna. Prinsarna Joel och Elias utan kronor..

Tisdagen den 21/10,2008, princessbesök

Igårkväll sattes guldmedicinen (Methotrexat=cytostatika) som skall gå i 24 timmar. Samtidigt får jag även dropp, så jag blir väldigt kissinödig ofta. Mormor fick vara uppe och springa med flaskor i natt.
Vid tiotiden kom Ida och mamma med tåget. Då var de flesta barn igång och gjorde princesskronor. Vid tolv väntade vi i ljusgården på att princessan Madeleine skulle komma. En barnkör sjöng och spelade. När vi väntat en bra stund kom hon äntligen. Då blev jag kissinödig! Eftersom det skall mätas fick vi springa upp (lätt med rullstol och droppställning) till rummet för att fixa. Mamma är snabb, så vi kom snart tillbaka och fick knöla oss fram där vi hade så bra platser. Tyvärr hade pricessan redan gått förbi där jag satt...besviken satt jag kvar när alla gått. Då kom en fotograf från Sydsvenskan och fota mig, Ida och mamma. Reportern frågade mig vad jag tyckte om besöket: Inget vidare, svarade jag..Hon blev nog lite förvånad. Undrar om det står i tidningen imorgon...
Mamma frågade senare varför. Jag sa att hon hade ju ingen princesstårta med sig!!
Vi gick vidare till avdelningen och som tur var kom hon även dit! Då var vi bara ett tiotal barn så jag fick se henne på nära håll. Ida började presentera sin familj för henne och Ellen höll sig tätt intill hela tiden. Alla "princessorna" blev fotade ihop.
När vi gick ner på lekterapin hörde vi att hon skulle komma även dit. Då ville jag göra en kungakrona. Mamma hjälpte mig. Vips var det klar. Jag tog på mig den och sa okey, nu kan hon komma!
Först såg hon inte mig, men jag följde efter. Eftersom det inte är så lätt att smyga med en rullstol och droppställning såg hon mig till slut. Vilken fin krona du har! sa hon och log mot mig. Då blev jag glad! Sen fick det va. Jag gick in i tv-rummet där de har en stor skärm man kan spela playstation mm. Då kom princessan in till bara mig och mamma!! Hon satt en stund och pratade. Mysigt tyckte jag. Mormor stod i dörren och bara var så stålt att hon fått ta i hand på princessan och sagt att hon var min mormor!
Sen fick vi princesstårta! Inte av princessan, men det var ok ändå. Det blev en bra dag!
Ikväll åker mormor, Ida och Ellen hem, men mamma är kvar.


Måndag den 20/10, Äntligen kom behandlingen igång

Redan kl 06,00 på  morgonen satte vi Vancosinet (antibiotikan), så att jag skulle vara förberedd på att sätta igång nästa behandling...Men sen dröjde det lite, pga att jag hade lite för dåligt HB (Röda blodkroppar), så då måste jag få en påse blod innan..   För att få rätt sorts blod, så måste man alltid "korstesta" mitt blod,  så då fick jag ta nya blodprover...   Som om det inte var nog med det, så kom mitt blodprov bort, men hittades efter en stund på en annan avdelning...  Som tur väl var, så hade det inte koagulerat (stelnat).  Man lär sig många fina ord här på sjukhuset...
Nu har jag börjat med en ny kur av cortison, så nu kommer jag att vara arg och förhoppningsvis bli hungrig igen...
Pappa åker hem i kväll och Ellen ska sova hos min kompis Elias, så mormor får ta hand om mig i natt..
Mamma kommer visst inte förrän i morgon  bitti, och då kommer Ida också..
De ska visst titta på någon prinsessa som heter "Madde". som kommer hit..     Jag gillar Carl-Philip bättre, för han kör en riktigt häftig Porshe Carrera..
Annars har det mest varit en massa väntan idag, på olika mediciner, men det känns skönt att min nästa behandling äntligen har kommit igång...

Söndag den 19/10, Nålbyte

När Ellen, Pernilla och Anders kom upp till sjukhuset  ( de hade sovit på Ronalds inatt ), så såg Ellen och Pernilla ganska trötta ut..   De berättade att de inte hade fått en blund i ögonen, pga att Anders hade snarkat hela natten..
Jag sov  i alla fall ganska bra, så jag var pigg i morse..   vi gick ner till lekterapin och spelade Fia,  ( jag vann )..
Därefter gick vi till Ronalds och matade fiskarna med gammalt bröd..  På e.m. kom pappa och mormor...  Mormor hade gjort hemlagad soppa,,  jättegott  !!  Sen åkte mamma, Anders o Pernilla hem,  men Ellen stannade kvar...
Vi stack ner till gympasalen en stund, spelade basket och cyklade en stund...
Jag hoppas att vi kan starta nästa behandling i morgon,  ( jag hade ingen feber idag )...  Eftersom min nål har suttit i 8 dgr nu  ( får sitta max 10 dgr ) så tyckte jag att det var bäst att byta den idag....   Man vill ju inte krångla mitt under sin behandling...   Smart tyckt sjuksköterskorna...   Ja vet !!, sa jag då !!.

Lördagen den 18/10, 2008, mysbesök

När jag är på besök eller får besök glömmer jag lite bort varför jag är här...Igårkväll var en bra kväll hos Elias och hans familj. Vi spelade spel på en stor tv-skärm, åt lite tacos, bullar och saft. Kul att få komma ifrån sjukhuset. Idag på fm kom morbror Anders, Pernilla och Ellen på besök. Mamma och jag mötte upp på Ronald. Mamma och Pernilla gick ner på stan medans jag visade Anders och Ellen lite kul filmer på datorn. På em efter lite nya prover på sjukhuset, åt vi hemlagade köttbullar, sen ordnade vi lite egen bio med en film jag fick av Jesper. Pappa Polis hette den. Vi hade mysigt med chips och läsk. Filmen var jättespännande, men mamma och Pernilla lipade i slutet....Fast först hade vi problem att starta DVD:n. Pinsamt...mamma fick fråga en annan pappa. Anders gick in på rummet och "gömde" sig. En sladd saknades och vips funkade det....Under tiden Anders var borta, gömde jag och Pernilla hans snusdosa..Hi, hi...vad snopen han blev.
Pappa, gympat har vi gjort! Men jag har fått hjälp. Pernilla cyklade åt mig, Anders har gått på händer, Ellen har gjort en "freeze" (stått på huvudet) och mamma har sprungit på stan och klippt sig...
Förresten idag skrämde jag en sjuksköterska. Jag hade lagt en låtsas-spindel på droppaggregatet. På morgonen när hon smög in och skulle sätta antibiotikan skrek hon till...jag bara log...
Nu ligger Pernilla i min säng. Vi tittar på "Stjärnor på is". Vi får se vem som somnar först.
God natt!!

Tennisträning i Gympasalen



I gympasalen tränar jag varje dag...   Eftersom mina ben är lite svaga just nu, så är det svårt att springa runt..
Men man måste spela tennis ändå, så det fär bli från rullstolen...  

Fredagen den 17/10,2008, frustration

Frustration heter det som jag och min familj känner nu! Ingen behandling har startat idag heller...Jag sa till mamma för någon dag sedan att jag slutat med en del svärord, men de kommer tillbaka. Nu tar det ju ännu längre tid innan jag får komma hem! Igårkväll sent på kvällen innan mamma skulle lägga sig såg hon att jag var röd på kinderna och begärde in en termometer. 38,4 och efter ytterligare en halvtimme 38,7. Nu fick man sätta fart på jourläkare och fundera på vad som skulle hända. En läkare kom upp mitt i natten och undersökte mig. Blododlingar togs och skall analyseras innan man vågar starta behandling. Jag måste också vara feberfri. Förhoppningen är att behandlingen kan start på måndag...om inga andra baskilusker upptäcks. Jag fick idag ta ett stick i huvudet i min nya port också för att se att det inte tillstött något där. Efter en alvedon på morgonen kände jag mig rätt pigg och ville till skolan. Det fick jag. Vid lunch ville jag gå ner till stan och äta på Burger King. Sen gick vi förstås förbi "Jättekul". Köpte lite spöksaker. Fatta inte varför folk log när vi gick genom stan. Jag i rullstol med en 1 1/2 meters Dracula-eldgaffel i ena handen. Sjuksköterskorna på avdelningen flydde fältet när jag kom. Ingen ville han hand om mig...De vet inte att jag har mer på gång he,he..
Jag har inte haft mer feber under dagen och känner mig rätt pigg! Snart ska jag hem till en Elias, som har fått permission från sjukhuset och bor i närheten. Han har både Playstation och X-box! Jag ska vara tillbaka på sjukhuset vid åtta ikväll.
Imorgon kommer morbror Anders, Pernilla, Jesper och Ellen. De stannar till söndag. Det ska bli kul! Jesper är jätteduktig på bollsporter och tv-spel! Pappa och Ida är hemma i helgen.

Torsdagen den 16 oktober, 2008, dagen före behandling

Igår när pappa tjatade på mig hela tiden om att dricka och äta, fastän jag kräkte upp det, blev jag så trött på honom att jag lurades. Jag vill ju vara duktig. Bäst som det var, upptäckte han att 2 1/2 dl pärondryck var slut och han berömde mig. Jag bara log....tills han skulle dricka ur sin kaffemugg.. Det smakade väldigt mycket päron!! Vad förvånad han blev! Senare på kvällen när mamma skulle komma med tåget vid halv sju, kom ingen mamma. Hon satt fast på tåget någonstans i skogen. Fanns inget ledigt spår in till Lund! Nästan en timme försenat kom hon. Då mötte pappa upp vid stationen och sa att jag skulle ligga kvar i sängen. Men när mamma o pappa kom i hisshallen satt jag där på min cykel!! Gissa om de blev förvånade nu?!! Jag kan om jag vill! Nöjda gick vi till mitt rum. Pappa åkte hem. Mamma låg hos mig en stund och då somnade jag ganska snart!
På morgonen knackade det på dörren och där kom Gustav, Emil och Mattias! Vi hann leka en stund först innan Gustav skulle vidare på MR. De är alltid så glada och har mycket spring i benen. Hoppas att jag har det också snart. Jag tränar...Medans de var iväg, gick jag på skola. Sen mötte Emil och jag upp på Lekterapin där vi spelade lite biljard. Vid tolv gick vi ner på stan för att äta. Mamma lovade pizza, men när vi väl skulle beställa serverade de inte pizza förrän efter tre! Vilket ställe! Jag blev lite sur över kycklingspetten jag fick istället, men åt lite i alla fall..
Därefter ville sjukgymnasterna träffa mig och spela bollspel, så vi gick ner i gympasalen. Jag spelade basket och volleyboll med ballong. Tränade även på trappsteg. Lite säkrare känner jag nog att jag är.
Nu är vi på Ronald och spelar dataspel! Ska bara vara tillbaka på sjukhuset klockan åtta ikväll för antibiotika. Imorgon är det "äntligen" dags för nästa block av medicinering för min sjukdom. Inget jag egentligen ser fram emot, men vet att jag inte får komma hem innan dess, så det är ju lika bra att starta nu!


Onsdag 15/10, Operationsdag

I morse fick jag gå upp redan kl.07,15, för att duscha igen  --  fatta va jobbigt !!!!   Tvål i ögonen på morgonen --  Usch, usch och tvi ...  Nya sängkläder och kläder igen och sen direkt upp till O.P. ( kl 08,10 )...
Allt gick bra, tog bara 2 timmar,  men man blir ganska så trött och mår lite illa efter varje sövning...
Jag piggnade inte till förrän framåt eftermiddagen...   Då gick vi ner till lekterapin och målade flaggor som ska hängas upp i den stora innegården den 24/10,  ( FN-dagen eller nåt )...
Nu kollar jag lite på Hanna Montana och pappa "tvingar" i mig filmjölk igen...
Hoppas att mamma har med sig något smaskens när hon kommer i kväll....

Jag ska nog beställa en sån där god chokladdrink i kväll, så mamma får smaka på den...

Tisdag den 14/10, Lite snuvigt idag

Jag hörde att man haft undersökning på alla barn på Ringsbergsskolan för att se hur mycket cortison de har på morgonen och på kvällen..   Tur jag inte var med då eftersom jag var fullproppad med cortison...   
Jag har haft lite feber som har gått upp och ner de sista dagarna, men idag utbrast det i en förkylning... Hoppas att det inte äventyrar morgondagen eftersom jag ska operera in en ny Rickhamport i huvudet..
Går allt bra, så kommer jag även att påbörja min nästa behandling också...Som ni förstår så börjar jag bli ganska trött på att vara här hela tiden...  Hur snälla alla ändå är här, så vill man ändå hem...
Även denna dag bestod av ---   provtagningar, dropp, filmjölk, (tjat från pappa), skola, filmjölk, skola igen (kul), filmjölk, sjukgymnastik ( kul men jobbigt ), filmjölk, chokladdrink, sova lite,  duscha ( usch då ), kolla på lite TV, nytt dropp och sen sova igen, för att kollas var tredje timme i natt också...   Puhh !!!
I morgon måste jag vakna exra tidigt för att duscha igen...  Varför kan man ju undra...   Så skitig är jag väl ändå inte ??
Joo,  doktorerna säger att det får inte finnas några baccelusker när man ska opereras..

Måndag den 13/10, Jag är trött !!

I natt hade jag lite feber, så jag var ganska trött på morgonen..  Alla kontroller ( var tredje timme/dygnet runt ) fortsätter.
Jag sov ända till kl. 09.00, sen blev det att snacka med doktorerna, så jag kom inte iväg till skolan förrän kl. 11.00..
Kl. 13.00 var det gympapass hos sjukgymnasten, sen ville jag till skolan igen...
När jag hade övertygat pappa att jag var jättetrött, så gick jag och la mig i sängen och somnade...
Just nu andas jag lungt och har ingen feber..   Jag drömmer om alla mina kompisar och om allt vi ska göra när jag kommer hem...  Jag längtar verkligen efter er....

Söndagen den 12/10, 2008, CT

Natten var ungefär som igår. Jag fick medicin mot illamående för att se om det skulle vara bättre idag. Till frukost fick jag i alla fall i mig en tallrik fil som fick stanna kvar. Men för säkerhets skull fick jag göra en CT-röntgen (huvudet) på förmiddagen för att utesluta förändringar pga illamående. Den var ok! Skönt.
Efter lunch, två skivor potatisgratäng och Ramlösa, gick vi först en stund till lekterapin innan vi gick vidare till Ronald. Där skulle det finnas ambulanser att titta på. Men efter att väntat i en halvtimme utan någon dök upp tröttnade både jag och mamma, så vi gick ner på stan i det fina vädret. Plötsligt blev jag sugen på hamburgare så vi stannade till på MC. Åt i alla fall halva. När vi var tillbaka på sjukhuset ville jag visa mamma "helikoptrarna" vi gjorde på Lekterapin i torsdags. Jag satt i nere i ljusgården längst ner. medans mamma tog hissen upp till 5:e våningen. Där släppte hon mina pappershelikoptrar. Häftigt! Sen fick hon komma ner och hämta dem för att åka upp igen..
Därefter tyckte mamma att det var dax för motion, för mig! Vi hämtade min cykel och åkte ner i källaren där det finns långa korridorer. Efter en stund blev jag trött. Då tyckte jag att det var mammas tur att köra, så jag satte mig där bak. Det var bara det att mamma fastnade med sina ben under styret!
Sen kom pappa. Han hade med sin lite roliga saker från farmor och kusin Johan. Tack!
Nu rapporterar mamma över till pappa innan hon tar tåget hem..

Här åker Joel Rallybil på Grisfesten


Lördagen den 11/10, 2008, besök hos syssling

Igårkväll kom mamma precis när jag skulle sätta ny nål i porten. Skönt att ha henne här då..Aj! Natten var som de senaste med kontroller (syresättning, blodtryck, lys i ögonen och temp) var tredje timme. Eftersom jag inte äter så bra (mår lite illla) får jag även dropp på natten. Till frukost blev det bara dryck. Mådde illa. Doktorn tror att det kan bero på antibiotikan och i samband med att jag inte äter cortison just nu. Antibiotikan måste jag ha tills jag får en ny Rickham (knappen i huvudet) ditopererad igen. Troligen blir det på onsdag i nästa vecka. Trycket har inte kunnat mätas idag, eftersom han som sköter den maskinen inte jobbar på helgen!!..Men som doktorn sa, om jag visar tecken på högt tryck så kan man "trolla" fram en mätning. Jag hoppas ju såklart att det inte behövs.
På förmiddagen, mellan kontrollerna, var mamma och jag på lekterapin. Där spelade vi biljard en stund. Det gick hyffsat när jag stod upp, men svårt när man samtidigt måste hålla i sig. Jag blev trött efter en stund så mamma fick stöta i resten av kulorna. Tog ju en stund..Sen läste vi några sagor innan vi gick tillbaka till rummet för nya kontroller. Efter lunch, en halv potatis och dricka, kom mammas kusin och hämtade oss med bil. Jag fick leka ett par timmar hos min syssling Hugo hemma hos dem. De bor här i Lund. Skönt att komma ifrån sjukhuset. Han visade mig en massa roliga kattfilmer på Youtube. När vi  sedan fikade stod plötsligt en katt i fönstret och knackade! Det var deras katt som ville in. Jag fick klappa den. Därefter spelade vi lite andra dataspel, ett som jag inte sett förut..Det var spännande. Hoppas jag kan få komma dit fler gånger.
Efter ett par timmar var vi tvungna att åka tillbaka till sjukhuset. Det var pizza till kvällsmat, men jag kunde inte få i mig något av det. Gick med på att äta en tallrik fil istället, men den kom upp igen...Nu har vi satt dropp. Jobbigt när man mår illa. Nu ska jag vila och titta lite på TV.


Fredag 10/10, Bowlingdag för Ellen & Ida

Jag vaknade idag av att Ellen och Ida kom vid ca: kl 08.00..  De hade sovit själva på Ronald och vaknade tidigt..  (Jag tror att de kände sig lite ensamma).. 
Ellen hjälpte Alexandra (vår köksa) i köket, med att baka kakor , medan Ida sprang omkring och busade med alla barnen på sjukhuset..   Hon hjälpte även sjukhuset Clown, som var här idag..   Sen var det dags för skolan igen..  Jag löste ett korsord och gjorde lite matte  (minus), det var ganska svårt..
Ellen och ida följde med en sjuksköterska som heter Petra till en bowlinghall på stan...  
Trycket i huvudet var bra idag !!  Skönt..  Men när vi skulle lägga om min nål till portacarten så hade tejpen fastnat på nålen så vi fick dra ut den..   Eftersom jag måste få medicin, så får jag sätta en ny nål i kväll...  Men jag tror att jag väntar tills mamma kommer...
På eftermiddagen stack jag, Ellen och pappa ner till gympasalen för att cykla och spela lite vollyboll...   sen blev det lekterapin....  Där vek vi flygplan och pappa gjorde en helikopter (och då menar jag med papper)...  Sen åkte vi upp till 5:e våningen och släppte ner de...  Det var rätt häftigt...  
I kväll åker Ellen, Ida och pappa hem...   Jag saknar de redan...   Fast nu måste jag ut och leta efter Ida..  hon har visst försvunnit eller nåt ??

Torsdag 9/10, Ingen Prinsessa idag

Idag skulle prinsessan Madelen kommit till vår avdelning, men hon var visst sjuk...   Vad synd !!  tyckte i alla fall både Ellen och Ida, som hade tagit ledigt från skolan och kommit hit till Lund
Denna dag har annars sett ut som de senaste dagarna...  Det  börjar med provtagning, sen lite frukost..  vidare ner till  skolan, ( Ida och Ellen var också med i skolan ),  Sedan blev det mätn.ing av trycket i huvudet ( vilket var bra ) 
Efter lite lunch gick vi ner till sjukgymnatiken och körde ett pass, ( ganska jobbigt ), därefter direkt till lekterapin..
Där gjorde jag en grej i lera som mamma ska få...
Lekterapin stänger kl. 16.00, så vi gick upp på mitt rum och kollade på lite TV, för snart var det dags för ny kontroll ( var tredje timme, dygnet runt )
I kväll ska vi gå bort till Ronald och kolla på en film som jag har hyrt från bilblioteket...   Ellen och Ida får sova på Ronalds själva...   Sen går pappa och jag tillbaka och sover på sjukhuset...

Onsdagen den 8/10, 2008, ny op

Fick lägga om huvudbandaget ett par gånger i natt. Läckte på hela kudden igen. På morgonen fick jag inte äta eftersom det blev bestämt att jag skulle få sy några stygn till för att täppa till. På fm kom Elias pappa förbi och fixade min Dinosarie-bana. Tack! Mamma kröp på golvet för att testa bana...Den funkade! Klockan 11.00 fick jag komma upp på op. Mamma fick på sig en "rymddräkt". Ha, ha vad rolig hon såg ut. Sen somnade jag. Op gick snabbt och jag var på uppvaket efter 45 minuter. Där gjorde jag klart för alla att jag inte ville vara, så ganska snabbt fick jag komma ner på avdelningen. Tror att alla tyckte det var bra...
På eftermiddagen kom mina kompisar Emil och Albin från Växjö med tåget. Först var vi och åt en korv med bröd. Sen visade jag "min" skola. Därefter Lekterapin och"mitt" rum där vi testade min nya bilbana. Apspelet tog vi med ut i köket, där vi passade på att fika lite. Nästa aktivitet var gympasalen, där vi testade allt ifrån cyklar till, basket, bandy och tennis. Jag  blev lite trött så till slut tittade jag mest på medans Emil och Albin showade. Det var jättekul! Sen frös jag lite. Då gick vi upp till rummet och spelade DS allihop i min säng. Ja...inte mamma och Sara förstås. Nu ikväll bjuder Barncancerföreningen på mat. Hoppas att det blir något gott! Senare ikväll kommer pappa, Ellen och Ida. De skall gå med mig i skolan imorgon och fredag. Mamma åker hem...
När jag nu blivit ihopsydd är frågan om jag fortfarande får högt tryck. Kontroller görs tätare och man måste vara observant på om jag får ont i huvudet. I så fall blir det akut op med ny shunt.

Tisdagen den 7/10, 2008, Dinosarie-bana

Även i natt har jag blivit väckt var tredje timme för kontroll av blodtryck, syresättning, lys i ögonen, temp samt koll av läckage i huvud.  Fick byta tryckbandage ett par gånger. Morgonblodproverna gav jag inte ifrån mig förrän vid fyra på eftermiddagen..Porten strejkade, igen...även om jag lyfte på armarna, vred på huvudet, satt,  låg o andades djupa andetag, så hjälpte inget. Aktilys hjälpte inte heller. Jag fick i alla fall min antibiotika startad,  tog med droppställningen och gick till skolan. Hade med mig tre nya häften från skolan som jag jobbade med först, innan jag fick spela Pettsson & Findus..Vid 11 var det dags för nya kontroller. Det var soligt och skönt väder, så efter det gick mamma och jag (åkte rullstol) ner på stan och åt lunch. Burger King! På vägen hem gick vi förbi "Jättekul" (leksaksaffären).  Jasså, ni är här och handlar igen, sa hon i kassan...Jag hade vunnit 200 kronor på trisslotter, så jag köpte en häftig bilbana som går igenom en Dinosaurier.  Men...nu har jag en mamma som aldrig läser monteringsanvisningar utan skall klara allt själv. Då blir det inte alltid bra.. Hon var jätteglad över att få ihop Dinosarien, men det skulle varit en bilbana som man FÖRST skulle sätta fast inuti Dinosarien och SEDAN snäppa ihop den. Nu går det inte att öppna den! Suck...men Elias pappa har lovat att försöka hjälpa mig imorgon.
I eftermiddag har jag varit på lekterapin och bakat med lera. Jag, Isabell och några till öppnade pizzeria och hade jättekul! Vid fyra var det nya kontroller igen, men mamma och jag stannade i foajén och spelade ishockeyspel. Kontrollerna fick vänta lite...
På kvällen var jag inne hos Elias och spelade playstation en stund. Kul med någon som fattar hur man gör! Sen blev jag trött. Nu ikväll fick vi lägga om bandaget på huvudet igen, eftersom det läckte. Imorgon ska jag antagligen sy ett par stygn till. Vi väntar på att en doktor ska komma och titta på det..Nu får jag antibiotika och dropp för natten.
Imorgon kommer min kompis Emil och hans mamma Sara och hälsar på. Det skall bli jättekul. God natt!

Måndag 6/10, En mycket aktiv dag..

.Natten var ganska stökig  ,sköterskorna väckte mig varannan timme för att lysa i ögonen på mig.  Jag hade ett stort tryckförband runt huvudet för att "täta"' där det läckte ut vätska igår..  Men i natt började det att läcka ur det andra hålet..
Pappa var där och försökte tejpa, men det funkade inte så bra.   hela kudden var blöt på morgonen..
Efter morgonprovtagningarna och lite frukost skulle vi gå ner till skolan,  men det var stängt pga studiedag, så vi gick och spelade bordshockey istället  ( Jag VANN ) !! 
Vi träffade Hampus mamma som sa att de var inlagda för att Hampus hade tagit bort sin PortaCarte...
Jag åkte upp till honom och kollade på en film (Star Wars )..
Sen kom Sebastian..  Han följde med mig till sjukgymnasten och hjälpte mig med bollkastning och cykling.  Sen lärde han mig hur han gjorde när han var arg på sin cancer..  Han tog då ett basebollträ och slog så hårt han kunde på en boxar-kudde...   Jag provade också,  och det kändes faktisk ganska bra !!
När vi var klara hos sjukgymnasten åkte vi till lekterapin för att spela Fia med knuff...   Pappa kom sist igen...
Det har varit en mycket aktiv dag idag, så jag känner mig rätt nöjd..  i kväll kommer mamma...
Hoppas att jag får sova lite mer i natt !!

Söndag 5/10, Vad jag (är) Läcker... !!

När jag vaknade idag upptäckte jag att det läckte ur ett sår i huvudet, där man hade tagit ut min shunt... Jag har fått ett stort tryckförband runt huvudet, så vi får se om det räcker, annars blir det nog några stygn till... Jag har spelat lite WII i lekrummet, och Fia med knuff i lekterapin.. Jag vinner oftast.. Ida blir tjurig när hon förlorar, men Ellen tar det med ro... Innan mamma, Ellen och Ida åkte hem i eftermiddags, så han vi med ett "pass" i gympa-salen. Jag spelade tennis med pappa och de andra ungarna tarmsade mest... De kan verkligen få mig att skratta... De är ganska jobbiga ibland, men rätt goa ändå... Jag längtar redan efter dem.... I kväll är det spagetti och köttfärssås.. Sen blir det lite dataspel och sen ska pappa och jag läsa några brev som jag fått av mina klasskamrater... Ett STORT TACK igen till er alla för era brev och teckningar....

Lördagen den 4 oktober, 2008, om besök o op

Helt plötsligt fanns en tid för op igår fredag, så på morgonen fick jag inte äta eller dricka något. Man måste alltid vara utan mat och dryck några timmar innan operation. Kan vara jobbigt om man är hungrig,men nu var jag ändå inte sugen på något.. När man skall sövas måste jag ha nål i porten, dels för att få "sov-medicin", men även om man under operationen behöver sätta dropp eller ge annan medicin, så jag fick sätta ny nål. Precis innan vi skulle sätta den kom Clownen på besök så op fick vänta lite! Jag ville ju träffa den roliga Clownen! Lika tokig som vanligt.Samtidigt kom en av mina lärare från min skolan, Tina. Hon hade även med sig Ellen och Ida, som var lediga(studiedag). Tina hade med sig en hel hög med brev och teckningar från mina skolkompisar. Jättekul läsning! TACK! Jag saknar er också jättemycket. Vad fina saker ni har gjort på temat skräp. När det var dax att sövas, följde både pappa, Ellen, Ida och Tina med upp till op, men det var bara pappa som fick föja med ända in i operationsalen för att vara med tills jag sov. Pappa fick på sig en grön rock och en mössa. Han såg jätterolig ut! Alla sköterskor och doktorer är också klädda så på operation, för att det skall vara sterilt (alldeles rent och inga baskilusker). Operationen gick bra. Efter ca 1 timme var jag på uppvaket på NIVA (Neuvrologiska Intensiv Vårds Avdelingen). Då fick alla komma och besöka mig, men man är väldigt trött och sover en bra stund efteråt. Tina och pappa växlade och satt hos mig tillsammans med Ellen och Ida. Det är andra i salen också och det är viktig att det är tyst, vilket inte är så lätt för någon i min familj!...Tina satt och läste lite av mina brev. Tack Tina!! Det betydde väldigt mycket både för mig och min familj att du var här! Nu har du även lite bilder du kan visa mina kompisar och berätta lite om hur en dag kan se ut här. Igårkväll kom mamma! Då gick pappa, Ellen och Ida till Ronald så vi fick vara själva och "mysa" lite. Men jag var trött och somnade ganska snart. Det kändes skönt att mamma kunde sova hos mig. Vi fick ett eget rum, men med fönster in till personalen som kom och gjorde kontroller varje timme hela natten, bla lys i ögonen och blodtryck. Jag var också kopplad till EKG, syresättning och dropp. Det var stabilt hela natten, men ibland larmar instrumenten ändå av olika anledningar och då piper det i maskinen. Det gjorde det ganska många gånger på natten..så till slut stängde vi av eftersom det visade så bra och jag andades lungt. Det var gott att få sova ett par timmar ostört..På morgonen kom pappa, Ellen och Ida. Vi tittade på en film "Tarzan". Ida och Ellen byttes vid att sitta i min säng. När filmen var slut fick jag komma ner på avdelningen. Det var skönt att komma tillbaka till sitt "eget" rum. Ellen och Ida åkte med i sängen. Mamma och pappa fick inte plats... Nu har jag precis ätit lite fiskpinnar och potatismos samtidigt som jag läser Kalle Anka. Doktorn har varit här och berättat lite vad som kommer att hända. Både port och chunt är bortplockat. Någon ny mätare är inte ditsatt pga risken av att det fortfarande kan finnas bakterier. Man vet inte om jag behöver ny shunt eller om systemet fungerar utan. Det kanske man inte kan se förrän efter några veckor..Behandlingen som borde starta nu kan inte påbörjas förrän man vet, så alternativet är att kanske sätta in en shunt för säkerhets skull. Tills dess skall jag få antibiotika i min port, helst en vecka. Sen behandling...Vi får ta en dag i taget. Kanske gäller något annat imorgon..Nu ska jag passa på att vila lite innan Ida, Ellen och pappa är tillbaka från lunch!

Torsdag den 2/10, Bra lungröntgen

Direkt på morgonen skulle vi göra nya övningar fick sköterskorna för sig.. Jag fick ta blodtryck flera gånger efter varandra, med en minuts mellanrum.. (En blodtrycksmätare är något man sätter runt armen som sedan spänner till och sedan "släpper" trycket sakta, det gör inte ont)-- Detta ska vi visst göra i morgon också.. Därefter var det dax för ny lungröntgen.. Sen var det skoldax igen.. Jag fick nya räkneböcker och mot slutet spelade jag Pettsson & Findus.. På eftermiddagen kastade jag ärtpåsar och bollar hos (eller på) sjukgymnasten.. Det gick ganska bra idag... Det blev en runda på cykeln också.. När vi kom tillbaka till avdelningen träffade jag en dansk doktor som sa att mina lungor hade blivit mycket bättre... Skönt !! Just nu tittar jag på ett danskt barnprogram, (de har sådana här i skåne).. Man måste ju lära sig vad den danske doktorn säger.. På "min" avdelningen kommer doktorerna från: Sverige, Danmark, Norge, Island och Polen, och de pratar ganska bra svenska och latin (latin är ett språk som gäller inom sjukvården)..

Onsdagen den 1 oktober, 2008, kuldag

Oj, idag har det varit hektiskt, mest roliga saker faktiskt, men lite jobbigt också. Det började faktiskt igårkväll. Vi lånade gympasalen på kvällen. Där finns massor av olika bollar, basketkorgar, bandyklubbor, tjocka mattor mm. Mamma tyckte vi skulle testa allt. Tyvärr var det bara hon och jag, så när vi skulle spela bandy måste hon stå och hålla i mig bakom. Jag sköt på målet! Men...vem ska nu hämta bollen..Vi (mamma) hittade lite knep. Jag tror det slutade med att hon var mer svett än jag...och jag hade mest ont i skrattmusklerna. Vi spelade basket med en badboll som fastnade i korgen hela tiden. Sen spelade vi minitennis med en bandyboll...innan vi hittade en mjukare. Därefter fotboll sittande, men en boll som var oval! Gissa hur det gick?. Senare på kvällen fick jag bli av med nålen i porten, eftersom jag blev lovad att få bada! Vattengympa idag på förmiddagen. Det var 36 grader i vattnet. Skönt! Mamma fick också vara med. Jag fick gå, springa och hoppa fram i vattnet. Ganska svårt när vattnet går till hakan. Sedan fick jag hålla balansen på en lång frigolitbit i det djupa vattnet. Det var roligt men jobbigt. Efter det tänkte vi vila lite innan middag, men så blev det inte. Jag skulle direkt till EKG undersökning och fick en massa sladdar med häftor som de satte på bröstet, armarna och benen. Tittade på Tom & Jerry under tiden. Det gick jättesnabbt, så jag blev lite besviken att jag inte fick se mer av filmen...Fick låna den. Väl nere på avdelningen väntade doktorn. Det var "uppdukat" i behandlingsrummet för stick i huvudet. Medicin och provtagning. Det gick snabbt och bra. Sedan fick jag även ta ett stick i fingret, eftersom jag inte har någon nål i porten. Det var ok. Efter middag var jag en stund i skolan innan jag fick gå på en överraskning som mamma lovat: Bio! Vi såg Wall-e! Den var jätterolig! Nu är jag tillbaka på mitt rum, spelar lite DS samtidigt som jag tittar klart på Tom & Jerry. Snart bjuder Barncancerföreningen på pizza! Senare ikväll kommer pappa! ..och då åker mamma, men hon behöver nog åka hem och vila upp sig, på jobbet. Imorgon är det dags för ny lungröntgen. Hoppas den är bättre. Nu har jag verkligen försökt att röra på mig mer.

RSS 2.0