Kräftskiva


Helgen 27/8 - 29/8, Kräftskiva igen !!

I fredags kväll blev det som vanligt - Pizzakväll..   En stor familjepizza (Hawaii, gevetvis)..   Jag gillar ju inte ananasen, men det ska vara Hawaii i alla fall..  Därefter var det Dobidoo på TV..  Det gillar både pappa o jag..  Ellen var inte hemma, (hon sov över hos en kompis), så det var ganska lugnt..   Vi har ju skaffat två nya katter..  En mamma o henners dotter..  Mamman är fortfarande lite rädd, men kattungen är go att leka o busa med.  Vi kallar de Mimmi o Maja..
I lördags kunde jag sitta framför datorn en stund på fm, för Ellen var fortfarande inte hemma..   Jag o Ida väckte pappa redan kl. 07,00 och  sjöng för honom..  Han fyllde år..  Han fick dock inte något kaffe på sängen, inte i heller.  Han var nog lika glad för det..  på kvällen kom Mikael och hämtade oss med båten..  Det var dax för kräftskiva hemma hos de..   Mina skidkompisar Martin o Fredrik var oxå med...  Vi lekte hela kvällen, så jag var jättetrött när vi åkte hem..
På söndagmorgonen sov vi lite längre..   Efter lunch åkte jag till min kompis Karl..  Vi spelade Guitar Hero Expert..  Han har ju hur många prylar som helst..  Det gick ganska bra för oss..
På kvällen käkade vi grillad kyckling..  Mums !!!   Är det något pappa är bra på , så är det att grilla..   Björn kom ner till oss och hjälpte oss att äta upp maten..  Han är rätt hungrig tror jag..   Nu verkar det inte bli mer Slideråkning tyvärr..  Det är ju alldeles för kallt i vattnet..
I morgon blir det skolan igen..  Det ska bli kul..

Onsdagen den 25/8, 2010, tandutdragning!

På morgonen innan skolan åkte mamma och jag till tandläkaren. Jag trodde att jag "bara" skulle laga en tand. Det kändes ok, så jag sprang in och hoppade upp i stolen. Tandläkaren ville först ta lite bilder och försökte stoppa in en hård plastbit som var större än vad jag kunde gapa! Fy vad hemskt. Jag klökte flera gånger. Sen försökte han med en mindre platta. Det gick till slut men jag höll på att kräka och talade om för tandläkaren att jag fick svälja kräket. Efter detta blev det beslutat att jag skulle dra ut mjölktanden som det var hål i. Ingen idé att laga. Bedövningssprutan var den som gjorde mest ont. Själva utdragningen kändes bara häftigt. Det knakade i hela munnen, men jag kände ingenting!
Sen fick jag med tanden i en liten ask, som jag visade för allt och alla hela dagen. Det blödde ganska mycket så jag fick tugga på en bomullstuss. Efter tandläkaren åkte vi till sjukhuset och tog blodprover. Mamma tyckte att de kanske kunde ta lite av blodet i munnen istället för att sticka mig..men det gick ju inte förstås.
På sjukhuset träffade vi pappan till en kompis M som jag träffat i Lund. Vad bra att ni kan få behandling i Växjö och vara nära hemma. Hoppas du piggnar på dig snart så vi kan åka 4-hjuling ihop hos dig!
Ikväll har vi lagat köttgryta. Det såg först inte så gott ut när Ida stod och stekte, men ihop med potatis och sås blev det kanon.
Innan det var läggdax tittade vi lite på "gamla" hemdvd. Denna gång från när vi var 3 år. Ganska kul att se sig själv som liten.


Tisdagen den 24/8, 2010, Skolan har börjat

Igår var första skoldagen efter sommarlovet. Både Ida och jag var uppe tidigt, pigga och glada. Ellen var lite tröttare. Vi hade upplevelsedag med massor av roliga "stationer". Vi fick kasta pil, bollar, bli målade mm. Det var jättekul. Att träffa alla kompisar var toppen. Ett par nya kompisar hade vi fått i klassen också.
På kvällen startade vår golfkurs. Det var länge sedan, men gick ganska bra. Roligt är det i alla fall. Mamma passade också på att slå lite. När hon kom tillbaka och såg oss stå och slå kommenterade hon att vi pratade mycket. Ja, mina golfkompisar har jag ju heller inte sett på hela sommaren. Det går jättebra att prata och spela golf samtidigt! Fast jag är kille..
Idag har skolan börjat på "riktigt" ,med ämnen. Känns bra!
I eftermiddag hade både jag och Ida kompis med hem. När mamma kom hem satt vi och åt tårta..
Jag tyckte att Emil skulle smaka av resterna från min födelsedagstårta som var i frysen. Då måste ju jag också hålla sällskap.
Imorgon får vi smörgås!
Till kvällsmat skulle det bli lax, sås, potatis och brockoli. Vad gott tyckte jag, men när mamma sa att Ida, jag och Ellen skulle fixa allt blev jag tveksam. Vi fixade det! Lite extra gott faktiskt när vi lagat själva (med lite råd).
Undrar vad vi ska göra imorgon?

Sommarlovet 2010

Vilket härligt sommarlov jag har haft! Är det verkligen slut redan? Skolan börjar imorgon och det är lite blandade känslor, men det ska bli kul att träffa alla klasskompisar igen.
Det har varit mycket utelekar i sommar. Massor av bad och båtåkande i det fina vädret. Jag har även kommit igång att cyklar riktigt bra. Härligt att köra ner för backen och tvärnita så bakdäcket glider framför framdäcket. Mamma såg lite nervös ut första gången jag skulle visa henne. Jag har ju inte cyklat så mycket förut. Men det här lärde jag mig med en gång. Jättekul!
Ida och jag var hos mormor och morfar några dagar förra veckan och avslutade fredag/lördag med marknad. Vi hade superkul. Vi fick åka karuseller, hoppa studsmatta, kasta bollar mm. Både Ida och jag vann när vi kastade ner nästan alla burkar.
På lördagskvällen åt vi Tacos hos mamma och tittade på en film.
Idag har jag och Ida varit hos Emil och Albin. Ellen, Sara och mamma åkte till Ikea. Nu ikväll har vi möblerat om lite överallt. Det var kul. Vi till och med att städade för att få det fint! Men vad trött man blir av det! Nu ikväll har vi läst lite innan det var dax att sova. 
Imorgon är det skola. Vi ses kompisar! Ska bli kul att höra vad ni har hittat på i sommar.

Härliga sommarbilder 2010


Jordgubbstårta på min födelsedag!


Jordgubbstårta med choklad! Mums!

Tisdagen den 17/8, Ellens Födelsedag

Igår hade vi kalas för Ellen och det har vi även idag...   Mormor hade bakat tårta och kakor som vi smaskade på..  Vi hade bra väder och trivdes jättebra.  Sen sjöng vi - Jag må hon leva och morfar spelade munspel (som han gör på alla kalas).. 
Idag på morgonen åkte jag till Emil o Albin..  Det var ett tag sedan jag lekte med dem..  På kvällen kom Johan o Lisa för att fira Ellen.  De hade med sig sin hundvalp (Fonzo).   Han är för goo.. 
Det blev "Bullens varmkorv" innan det var dax för tårta igen.  Jag åt nog minst fem korvar..
I morgon ska jag o Ida följa med mormor o morfar hem..  Vi ska gå på Moheda-dagarna..  Det blir nog spännande..

Lördagen den 14/8, Kräftfest

I dag när jag vaknade, så visste jag att min kompis Oscar skulle komma..   Det är ju fortfarande varmt i vattnet, så han lovade att ta med badkläder..  När han hade kommit, så gick vi upp till min granne Björn och kollade om han ville köra med sin båt, så vi kunde åka slider..  Det ville han.. 
Efter en stund, så kom det ännu fler ungar som ville åka slider..  Jag tror att det var minst 10 ungar..  Alla tycker det är så kul..  Tack Björn, för att du ställer upp och kör på oss..
Vi kunde inte åka längre än till kl 15,00..   Pappa och Björn skulle fixa till med kräftkalas för alla grannarna..  Det började redan kl. 17,00..  

Innan det var dax för kräftor, så åt vi lite småvarmt..  Omelett, köttbullar, prinskorv och någon "fejkad" Jansson, (potatisgratäng), samt mackor..  Man måste ju bli mätt innan man äter kräftor..
Sen blev det kräftkalas..  Jag åt inte så många..  Skalen är hårda och kladdigt är det, men väldigt gott..
Vi var inte hemma förrän kl. 01,00 och då var det nästan 20 gr varmt i luften..  

I morgon kommer Anton till mig..  Då blir det nog mer slider..  Vilken härlig sommar jag har haft !!

Tisdagen den 10/8, Fortfarande sommarlov

Vad gör man när inte pappa eller Björn (vår granne) är hemma ??   Man kan ju inte åka slider eller båt..  Vi får inte gå ner till sjön, när inte en vuxen är med..   När vi väl hade vaknat, fixade Ellen frukost till mig och Ida.  Sedan spelade vi Kina-spelet..  Ida försöker hela tiden fuska (i vanlig ordning)..   Då blir jag förb... arg och sparkar ut alla kulorna på golvet..   Efter en stund får vi plocka upp alla kulorna igen, annars kan vi ju inte spela i morgon..  Pappa kommer hem på lunchen så vi får lite att äta..
På eftermiddagen försökte jag och Ida att spela igen, men det slutatde likadant som i morse..  Sedan tittade vi på en film..   Ellen cyklade till våra kusiner, för de har fått hem en liten hundvalp..  Den skulle jag vilja se snart..
På kvällen tog jag och Ida våra cyklar och cyklade runt till våra grannar..  Att cykla ända till Öjaby (till våra kusiner) är för långt..   I morgon hoppas jag det blir bättre väder, så att vi kan hoppa lite studsmatta..  På em blir det blodprovstagning, och kanske en stund upp till lekterapin..

Lördagen den 7/8, Ny fest !!

Efter att sovit över hos mormor o morfar var det dax igen för en ny fest för Ida o mig..  Det var inte så bra väder på fm, men mycket bättre på em..   Vi käkade smörgåstårta innan det var dax för en presentöppning till, (den tredje för mig).. 
Sen var det dax för vattenlekar.  Det är ju fortfarande ca 20 gr i vattnet så det att åka slider hela eftermiddagen..  Jag o Elin kunde hålla oss fast hela tiden, medan Jesper o Johannes trillade av minst fyra gånger..  Efter badandet käkade vi tårta..  På kvällen kom Johan o Lisa förbi..  Så alla mina kusiner var här och firade Ida o mig en gång till..  Tack för alla fina presenter...   Från Ida och Joel.

RSS 2.0