Fredagen den 22/5, 2009, golf och änglar

Imorse var jag trött. Mamma väckte mig vid åtta då hon kom upp med frukost. När vi är lediga brukar vi sitta och äta i uterummet. Ganska mysigt. I alla fall att sitta där. Äta är ju sådär. Lite fick jag i mig...men det kom upp igen. Då blev det näringsdryck. Blää...Men om jag lovade att dricka den fick jag spela golf. Så fick det bli. Men först åkte vi till apoteket för att hämta mer näringsdrycker. Ida och jag ville sitta kvar i bilen i parkeringshuset. Vi lovade att sitta kvar i bilen...
När mamma kom tillbaka var hon irriterad. Hon hade inte fått några näringsdrycker. Receptet hon äntligen fått efter många turer på telefon räckte inte. Det behövdes ett speciellt dokument också för att apoteket skulle ta emot beställningen. Det dokumentet var slut på apoteket....men de lovade att fylla i åt oss och beställa hem. Kommer troligen om en vecka. Skönt tycker jag, men inte mamma...
När mamma steg ut från hisshallen hörde hon ABBA-musik på hög nivå och när hon närmade sig bilen var alla dörrar öppna och musiken kom från vår bil....Jag satt i bilen, men inte Ida. Hon dansade ute i parkeringshuset!! Det var många som stannade och tittade...Kanske hade jag kunnat gå runt med en hatt och samlat in pengar! Eller kanske de inte stannade för att det var bra utan för att hon var i vägen för bilarna...
Ja, i alla fall fick vi åka till golfbanan och slå några bollar tills det började regna. På vägen hem köpte vi lite färska jordgubbar som vi smaskade i oss hemma.
På eftermiddagen spelade vi kort. Finns i sjön!
Ikväll är det pizza! Det ser jag fram emot. Hoppas jag får behålla den.
Imorgon ska Ida ha dansuppvisning i konserthuset. Det hinner vi alla titta på innan vi kör mamma till flyget..
Ikväll har mamma pratat med Evelinas mamma. Evelina har blivit en ängel och finns i himmelen. Jag lärde henne spela Wii i Lund. Kanske kan hon lära ut det där hon är nu.  Vi tänker jättemycket på henne och hennes familj och sänder kramar.

Torsdagen den 21/5, 2009, MR bra!

Bilderna jag tog på magnetröntgen i måndags har Växjö CLV dömt som bra. Phu...Lund ska också göra en andra bedömning, men det här kändes ändå skönt. Tror att mamma och pappa blev i alla fall lite lättade även om frågor kvarstår. Jag blev också glad och nästan lite piggare! Men jag äter förstås inte så bra ändå. Ett himla tjat hela tiden. Idag försökte jag lura mamma på en näringsdryck, men hon gick inte på det! Kanske går det lättare med pappa nästa vecka när mamma är borta...Jag VET att jag måste äta och dricka, men det är jobbigt.
Nu berättar jag om lite kul saker. Igårkväll var vi hos Anton och bakade pizza!
Idag på förmiddagen var mamma, Ida, Ellen och jag och spelade golf på driving rangen. Sen vinkade vi av Ellen vid tåget. Hon skulle till Göteborg på läger hela helgen! Kul för henne!
Ikväll kom min kompis Martin och lekte ett par timmar. Jag sa till honom att det var längesedan jag hade så här kul. Hoppas att vi kan leka snart igen!
Nu ska jag sova. Imorgon är vi lediga från skolan och mamma är hemma hos Ida och mig!

Måndagen den 18/5, 2009, MR och golf

Igårkväll somnade jag sent så jag var jättetrött imorse, men fick sova så länge jag ville. Ida och Ellen åkte till skolan. Jag skulle till sjukhuset för att göra MR (magnetröntgen) motstridigt lät jag mamma sätta dit ett emla-plåster (bedövning) på över min port. Det ska sitta där en timme före nålsättning. Nålen måste jag ha för att det ska sprutas in kontrastvätska i blodet för att man skall kunna se bättre på röntgenbilderna. Efter frukost, chokladmjölk och nykokt äppelmos med mjölk, vilket var det jag krävde för att äta alls...åkte vi ner till sjukhuset. På ett villkor. Att jag fick åka rullstol! Det fick jag..Väl på plats var jag arg. Jag har ju gjort detta förut. Ska det vara nödvändigt igen! Men..jag gjorde det. Det tog lååång tid. Nästan två timmar inne i en tunnel där det bara dånar! Jag hade i och för sig med mig en egen CD som jag lyssnade på: Crazy Frogg julskiva! Men..hur lätt är det att ligga still till den? Jag klarade det i alla fall fast tårarna rann på slutet. Mamma fick lova att vi skulle vara tillsammans hela eftermiddagen och jag skulle få bestämma vad vi skulle göra! Det blev bra!
På kvällen var det Idas och min första golfträning. Det orkade jag! Det var jättekul! I samma grupp går vår kompis Albin. Det hade vi ingen aning om. Kul!
Imorgon ska jag försöka vara med i skolan igen. Har lovat att packa ner en näringsdryck för att hålla mig pigg och inte få ont i huvudet.


Söndagen den 17/5, 2009, Kosläpp!

Idag åkte mamma, Ellen, Ida och jag till Hössjö (utan för Moheda) för att titta på kosläpp! Jättekul att se kossorna hoppa omkring jätteglada över att få komma ut. En del började råma, en del bråka med varandra och en del bara bajsade..
Det visade sig vara en populär tillställning. Vi trodde att vi skulle vara själva i publiken, men där var halva Moheda! Sen bjöd de på nybakade bullar och saft i trädgården. Utöver de 51 kossorna som släpptes ut har de 100 kossor till, två hundar, katter och marsvin. Vi gosade med dem en stund. Ja inte kossorna..Sen fick jag syn på en fyrhjuling med släp. Jag smet dit utan att mamma såg mig. Hon var upptagen med fika och prata...Jag hoppade upp på fyrhjulingen. Där var andra både stora och små grabbar som också var intresserade! Sen kom Uffe. Han frågade om vi ville åka på släpet! Vilken fråga! Klart vi ville! Sen blev jag visad en Cross som stod i ladugården. Den såg häftig ut! Tänk om man kunde köra en sån!..Tack familjen Dahl (nä, vi är inte släkt) för en rolig dag!
När vi åkte hemmåt ringde jag till Emil och Albin och fick komma dit och leka på eftermiddagen. Sen blev jag trött och sov en stund på kvällen.
Igår, lördag, var mamma, Ida och jag på golfbanan och slog ett par hinkar. Vi ska få börja golfkurs nästa vecka! Gäller att träna. Sen åkte vi till MC. Jag hade koll på att det var ansiktsmålning. Om jag lovade att äta först fick jag bli målad sen. Det blev Spiderman! Läckert! Ida blev "Hello Kitty".

Pappa blev förvånad när vi kom hem. På eftermiddagen sov jag en stund.
På kvällen kom Oliver, Amanda och Hellas på besök. De hade med sig mat! Tack! Vi spelade Wii och tittade lite på melodifestivalen.
I fredags var vi hos morbror Anders på kvällen och åt lite gott. Han fyllde år.
I onsdags, torsdags och fredags var jag hemma från skolan. Jag har varit trött och haft ont i huvudet. Jag äter inte så bra heller. Näringsdryckerna som jag bli itvingad är INTE goda! Jag var hos doktorn både i onsdag och i fredags. Imorgon ska jag göra en ny magnetröntgen.


Kosläpp i Hössjö!



51 kor släpptes lös under söndagsförmiddagen påhejad av en entusiastisk publik!

Kitty & Spindelmannen


Ansiktsmålning


Måndagen den 11/5, 2009, turgubbe!

I lördags tävlade Ida i gymnastik för första gången. Det var i Moheda. Dit hittade vi ju såklart. Mamma och jag släppte av Ida först. Sen åkte vi till Mormor och Morfar för att fika och spela spel. De följde sedan med upp till tävlingen. Som "vanligt" hade mormor med sin en stor kylväska med gosaker. Men när vi kom in i hallen fick jag syn på kiosken. De sålde både korv, läsk och godis. Sen hittade jag lott-ståndet! Jag köpte 10 lotter. Vann direkt två vinster! Choklad! Sen fick jag pengar av mormor. Då vann jag ytterligare en.  Sen var det inte mycket kvar. Då tyckte mamma att vi skulle gå och sätta oss..Det var mycket folk så vi fick stå. Men jag gick längst fram och satte mig nästan där gymasterna tävlade. Såg jättebra. Kul en stund. Sen ville jag gå och köpa korv och läsk. Efter en stund såg jag att de plockat fram fler vinster. Jag fick en slant till och vips kom jag glad i hågen med mera choklad! Jag ropade högt och tydligt att jag är en riktig turgubbe!.
När det inte fanns mer lotter kvar och jag var mätt började det bli långtråkigt. Men då var det nästan slut. Ida fick medalj. Det fick alla som deltog. Att mamma kände domaren hade nog ingen betydelse..
På lördagskvällen kom Per och Lena på besök. De hade med sig en stor påse godis! De är jättesnälla!!
I söndags hade jag min klasskompis Oskar hos mig. Vi hade superkul. Först hoppade vi studsmatta. Sen tog mamma med oss till golf-rangen. Vi slog flera hinkar med bollar. Gick rätt bra både för mig, Ida och Oskar. Tror jag ska börja spela golf! Sen fick vi pannkakor och glass. Därefter spelade vi PS en lång stund.
Ikväll har det varit gympa-avslutning för Ida. Först uppträdde gymnasterna. Sen fick föräldrar och syskon vara med. Både mamma och pappa både stod på händer och hoppade trampets! Det var roligt!

Onsdagen den 6/5, 2009, fulldos

Idag var mina blodvärden bra, eller egentligen FÖR bra så det blir fulldos så de trycks ner lite. Låter konstigt. Man vet inte vad som är bra egentligen, men jag bryr mig inte så mycket på hur många tabletter mamma och pappa blandar till. Och det är inga problem att ta medicinen. Jag får t o m påminna ibland när jag ska lägga mig att hallå, jag har inte fått min medicin.
Det som är lite jobbigt nu är maten. Jag är inte hungrig. Inget smakar. Inte ens lax, sås och potatis...så nu har jag fått börja prova lite näringsdrycker...Blää..Ida och Ellen tyckte att de var goda, men de fick inte dricka dem för mamma. Då växer ju de för mycket! Jag ska i alla fall få lite mer olika sorter att prova. Kanske därför jag har varit lite trött i skolan den senaste tiden.
Idag regnade jättemycket. Jag vägrade ha på mig ett par gamla stövlar och regnkläder i skolan, så jag blev blöt och fick byta kläder. Nu ikväll var mamma, Ida och jag och köpte nya lite häftigare stövlar och regnkläder. Jag har lovat att ha de på mig ute om det regnar..
Igår på Skogslyckan bakade vi kringlor. Det var kul! Vi fick ta med oss var sin påse hem. Alla tyckte att de var jättegoda!
Nästa tisdag är det utflykt. Spännande!
Har ni sett att jag har börjat trixa lite med min blogg. Tyckte att den behövde lite mer färg. Jag är inte klar än. Det tar lite tid..
För övrigt går det frammåt med vardagsrummet även om det är lite kvar. Vi har en snickare hos oss vissa dagar och på kvällarna är pappa instängd där. Man hör honom i alla fall!

Måndagen den 4 maj, 2009, ingen sovmorgon..

Lite tungt imorse. Hade gärna legat kvar i sängen. Somnade lite sent igår. Vi var och hämtade mamma på tåget vid åtta på kvällen. Hon har varit nästan längst upp i Sverige. Vid Riksgränsen. Och åkt SKIDOR!! Mitt i sommaren!! Tokigt! Men hon var tydligen nöjd. I alla fall hade vi ju så mycket och prata om när jag skulle lägga mig, så det var svårt att somna.
Annars har det varit en händelserik helg (trots att mamma var borta..). På valborgsmässoafton var vi "som vanligt" hos Martin och Fredriks familj. Anton med sin familj var också med såklart! Full fart på lek från start. Sen grillade vi innan vi fortsatte våra lekar. Martin och Fredrik har både katter, fiskar och hästar. Jag gosade mest med katterna..Ellen och Ida var ute hos hästarna. Ett tag blev jag lite trött och somnade i en sacko-säck, men när det dukades fram chips vaknade jag till igen. Det blev en jättekul kväll.
På fredagen var mormor, morfar och farmor hos oss medans pappa jobbade med vardagsrumsgolvet. Nu finns det nya reglar att gå på! Det blir bättre & bättre. Tror att det var bra att mamma sa upp sig som snickare hemma, så pappa fick anlita annan hjälp.
Jag planterade lite mer i min pall-krage i landet. Vattna får man också göra ofta. Lite har faktiskt redan börjat komma upp!
På lördag och söndag var jag lite hos Anton och lite hos Emil och Albin.
Vi har haft jättefint vårväder hela helgen. Nästa alla träd och blommor har slagit ut. Snart få nog pappa klippa gräsmattan!
När mamma kom hem på söndagen var jag nog att påpeka att det nu gått EN hel vecka sedan jag började sova själv. Nu är det bara en vecka kvar till spel!

RSS 2.0