Koncentration



Bollen går rakt mot hålet..  Vilket slag..

Utslag på tävling nr 1



Här skulle vi chippa in bollen i ett nät..  Det var ganska svårt.

Söndagen den 26/9, Lekhelg

I torsdags var det studiedag..  Vi vaknade extra tidigt denna dag..  Pappa sa att vi skulle gå och lägga oss, men man vill ju ta vara på dagen när man är ledig.  Jag ringde till Emil som kom och lekte med mig.. 
På fredagen var det skoldags igen..   Usch vad man var trött på morgonen..  Typiskt !!  På kvällen åkte vi till mina kusiner Johan o Lisa..  Vi käkade massor med mat..  Vi lekte sen med Fonzo..  Det är deras hundvalp..  Han bet mig i armen, så det blev ett stort märke..
På lördag morgon var det avslutning på golfträningen..  Det var strålande sol..  Vi delades upp i fyra grupper..  Sedan tävlade i olika grenar..   Efter tävlingen åt vi grillad korv...  
Idag kom Emil o Albin o hälsade på..  Vi spelade spel, hoppade studsmatta o spelade monopol..  Nu är det snart dax för sängen..  Det blev en riktigt bra helg detta oxå..  I morgon skola igen, sen på kvällen blir det träning med Dackegymnasterna.. 

Tisdagen den 21/9, 2010, matlagning

I söndags eftermiddag kom vi till mamma. Ida och jag hade massor av roligt att berätta från skåne. Både från STCC, ridning och allt lek och bus med våra kompisar Erik, Sebastian och Olivia. Jag fick lite roliga inlägg på min mobil från grabbarna. Pappa hade tröttnat i bilen, så det var perfekt att fortsätta med mamma ett tag. På henne kan man se lite hur länge det går att köra innan det börja ryka ur öronen...fniss.
På kvällen lagade Ida och jag mat. Mamma tyckte att vi skulle öva tills måndagen. Hon har beställt mat som kommer hemlevererat. Med recept och allt. Va? Jag trodde hon menade att det kom färdiga rätter! Hmm.. ok, det var lite spännande när det kom en liten buss som hade med två kassar mat till oss. Lite annorlunda mat än vad vi brukar laga. Så både igår och idag har Ida och jag lagat mat. Mamma går runt och ler. Nu börja HON tro att det är ett service hem! Fast, jag måste erkänna att det är ganska roligt. Känns som man jobbar på resturang. Kan man kanske ta betalt? Det ska jag ta upp imorgon.
Nu har vi just duschat..usch...och ska lägga oss. Imorgonkväll är det gympa. Jag tar med min klasskompis hem efter skolan, som också går på gympa. Det ska bli kul!

Avåkarkurvan !!



Här står vi i avåkarkurvan..  Riktigt häftigt

Depåbild 3



Känner ni igen honom..  Jodå, han var med o spelade in bilar..

Hungrig blir man



Här går jag omkring bland Camarobilarna och käkar korv..   Vilket ljud de har..

Depåbild



Erik, Sebbe och jag i depån

Ida rider på Starlight


Lördag - Söndag den 18-19/9. STCC - Motorhelg

I fredags var ingenting som vanligt..  Ingen Pizza och inget Doobidoo..  Vi packade väskorna hela kvällen tror jag..  För  tidigt på lördag morgon skulle Jag o Ida åka till våra kompisar i Perstorp, Sebbe o Erik, Ja även Olivia oxå.. 
Lördag morgon vaknade vi kl. 05,30..  Gjorde oss i ordning o åkte iväg..  Vi hann med lite fika i Perstorp inna vi åkte vidare till Knutstorps Ring..   Det var barncancerföreningen som hade fixat lite biljetter..  Vi samlades vid entré nr 2..  Det blåste ganska kallt, men vi hade alla klätt på oss varma kläder..   Det var nu dags att spana in STCC.., JTCC, Camaro Cup och Porsche Cup samt Super Bike (motorcyklar)  Detta är riktigt häftigt..  Det dånar ljuvligt från bilarna och luktar bränt gummi, bensin i en salig blandning..   Vi stannade till kl. 14,00, sedan kom tyvärr regnet, så då tyckte vi att vi hade fått se tillräckligt mycket..   Vi gick runt i deån oxå..  Kolla in vilka häftiga bilar det var där.  Ida var itne med..  Hon följde med på hästtävling istället..  Sedan fick hon själv rida och vara med i stallet..  Vi grabbar var hemma och spelade på datorn..
Vi stannade kvar över natten och åkte hem på söndag förmiddag..  Tack hela fam. Håkansson för att ni tog hand om oss..   Helt underbar helg..   
I morgon är det skola igen.. 

Onsdagen den 15/9, Till Lund igen !!

I dag vaknade vi lite tidigare än vanligt..  Det var dags för att åka till Lnd igen..  Jag gör det varje halvår och nu var det dags igen..   Vi lämnade Ida o Ellen hos farmor, sedan bar det iväg mot Lund..   När vi skulle passera Osby, (så vet ni som varit med på min resa tidigare) att då var det dags för korv o läsk..  Det var bara för pappa att stanna till vid Lars Duvas Statoilmack..   När vi ändå stannade satte jag på ett EMLA-plåster på min port, (ja, jag har fortfarande kvar den)..   Vi ville kolla så att den fungerade perfekt..  Det var ju ett halvår sedan jag använde den..
Vi kom till Lund ca: kl. 10,00..  Direkt fick jag träffa doktor Ingrid..  Hon gick igen hela mig, o allt verkade OK..  Sedan var det dags för blodprover..   Jag fick en nå i min port o allt såg bra ut, ända tills blodet skulle ut..  Då funkade inte porten..  Jag sträckte på armarna, andas sort, viftade t.o.m. på öronen, men inget blod..  Då bestämde vi att sätta in "aktolys"..  Ett ämne som "mjukar" upp blodet, eller gör det tunnare..  Det visade sig att avdelningen hade inget sådant i frysen, utan var tvugna att beställa nytt AKUT..   Under tiden vi satt där o väntade kom porten igång..   Skönt tänkte jag..  Vi drog ut ganska mycket, för jag är med i en testgrupp, som kanske kan göra livet lite enklare för de som drabbas av Leukemi i framtiden..  Klart man vill hjälpa till..  Jag har ju fått den bästa vården som fanns då jag var sjuk..   
När alla blodprover var tagna, skulle vi bara efterspola, men då var det stopp igen..  Men vad f-n, sa jag..   Ingen fattade någonting..   Vi provade med allt...   Rätt var det var, så släppte sprutan med koksaltlösning från slangen och sprutade ner hela mig..  Pappa skrattade och jag blev jättearg..   Han kunde ju ligga här och bli blöt istället..  Efter mycket bökande, så fungerade även tilloppet..  Alla var nog ganska glada att vi inte behövde göra några stora operationer av detta..
Sedan besökta jag min "gamla" avdelning..  Där träffade jag på clownen..  Hon är för tokig..  Jag dansade lite för henne och de andra barnen som ligger inne på avd. 64..   Jag kommer så väl ihåg hur det var när jag låg där..  Skönt att man kan glädja några barn som ligger där..  Det behöver de verkligen..
Innan vi åkte hem, gick vi ner till Lekterapin..  Jag o pappa spelade lite biljard..  Det var kul att se personalen både på avd. 64 och de på lekterapin..  Tyvärr hann vi inte stanna o kolla in skolan på BUS..  Men vi kommer tillbaka om ett halvår..
I kväll hann jag hem, så att jag kunde vara med på gymnastiken..  Tänk att för 1,5 år sedan satt jag i rullstol och nu är jag med i Dackegymnasterna..    

Söndagen den 12/9, Bio..

I fredagskväll var det ju som vanligt !!  Ja, ni vet  -  Pizza..  Blev en Palumbo denna gången, men jag pillar givetvis bort championjonerna..  Undrar vad det blir för sort då ??   Sen kollade vi på Doobidoo..  Vi var ganska trötta så all gick o la sig tidigt..
På lördagen ville jag leka med någon kompis..  Men det verkade som om ingen var hemma, så det blev att Ida o jag tog våra cyklar och cyklade en lång runda..  Jag cyklar riktigt bra nu, men min cykel är nog för liten.. 
På kvällen kom Amanda o Oliver..  Vi käkade ihop..  Amanda o Ida var på Idas rum och jag o Oliver spelade lite spel, kollade på film och spelade även lite Domino.. 
Vi sov rätt länge på söndag morgon..  Vid kl. 13,00 var vi bjudna till farmor på lunch..  Jag åt mest sås o potatis..  Vi var hos mina kusiner Johan o Lisa..  Deras hund, som heter Fonzo, är rätt busig, men jätterolig att leka med..
På kvällen gick jag, Ida, Emil o Albin på Bio, (alldeles själva)..   Det blev Toy Story 3..  Med var sin Popcorn o Cola gick vi in i den mörka bio-sallongen..  Vi hällde knappt ut några Popcorn alls.  Pappa trodde att vi skulle tappa allt innan reklamfilmen hade börjat, men vi klarade faktiskt oss..
I morgon är det skola igen..  Det ska bli roligt..  Vi har faktiskt jätteskoj i skolan.. 

Onsdagen den 8/9.. Clownen Mike på besök

Efter skolan gick Ida och jag hem till mamma..  Jag visste att jag skulle till sjukhuset och ta nya blodprover, så jag skulle ha min mobil på så att jag hörde den..  Men så var det lite mer intressant med mitt DS-spel, så jag glömde bort mobilen..  Pappa ringde visst rätt många gånger innan jag hörde den..  Men vi hann ändå innan kl. 15,30..  Det var en vikarie som tog blodpreverna idag..  Jag var lite "snål" som vanlig med att ge tillräckligt fort, så blodet koagulerade visst, så de fick ta om det, fast då uppe på lekterapin..   Ida jag sprang upp till lekterapin..  Och gissa vem som var där..  Jo, Mike - trollkarlen..  Han gjorde en massa roliga trick..  Han burkar komma upp till oss på lekterapin..  När doktorn skulle undersöka mig, kom Mike in på rummet och började "fjanta" sig..  Han skulle kolla i öronen, känna på min mage och sådant..   Så doktor Stig kom riktigt av sig..  Till slut sa Stig (min doktor) att det såg ut som om jag mådde ganska bra.. 
På kvällen åkte vi upp till Ringsbergskolan..  Det var föräldrarmöte..  Vi pratade en massa om saker som igentligen är självklara, bl.a. om hur man vårdar sitt språk..  Vi diskuterade det i små grupper..  Vi kom fram till att vi alla nog behövde bättra oss i detta..  Men det är ju inte så himla lätt när man blir arg..  Men vi lovade varandra att vi alla ska försöka tänka lite mer på vad vi säger och hur vi säger olika saker..
Sen blev vi alla så trötta att det var dags att gå hem och lägga sig.. 
Jag tror att jag ska försöka svära lite mindre.. 

Måndagen den 6/9, Skol- och golfdag

I söndags morgon hämtade pappa oss ganska tidigt, (hade sovit hos mamma)..  Han hade ringt på min mobil hela morgonen, men jag hörde inte den för den var på laddning i köket och där sover man ju inte..  Konstigt att pappa inte förstår sånt..  Hur eller hur, så skjutsade vi först ut Ida till hennes gympa..  Hon kom givetsvis lite för sent.  Sen åkte vi hem till pappa..   Pappa o Ellen skulle iväg till Domkyrkan, (för Ellen ska börja sin konfirmation)..  Jag följde inte med, utan såg min chans att sitta framför datorn, utan att någon kom o störde mig.. 
Funkade bra ända tills Ellen o Ida kom hem..  Då blev det "liv" igen..  De tror att dt är jag som fixar alla virusar på datorn, men jag tror att det är Ellen..
på måndag morgon var det dags för skolan igen..  Visst är det konstigt vad man kan vara trött en måndag morgon..  Man försöker ligga kvar lite till, men det verkar som att för varje minut man ligger kvar, så ökar pappas irritation med det dubbla..  (Det kunde man kanske anvvända sig av i matte)..  Hur arg kan en pappa bli innan han spricker ??   Svar:.  7,5 minut..  Ha, ha,
På kvällen var det åter dags för Idas och min golfträning..  Förra gången fick vi lite skäll av vår tränare, att vi inte lyssnar på honom..   Denna gången lyssnade vi på honom, så vi fick gå Djungelbanan..  Det var kul..

RSS 2.0