Måndagen den 29/12, 2008, mer lek

Imorse sov vi länge. Alla utom pappa, som gick iväg till jobbet. Nu är alla i familjen i stort sett fria från förkylning. Hoppas jag klarar mig. Känner mig jättepigg. Ville leka med en kompis idag. Ringde Carl och frågade. Han kunde, ville och var frisk! Jag tyckte att det passade bäst hos honom!! Vi hade SÅ kul! Jag var där hela dagen utan att bli det minsta trött. Vi byggde lego, spelad biljard, playstation, åt och fikade. När Carls mamma tittade till oss, vek vi oss av skratt. Vilken rolig dag!
Egentligen skulle jag tagit blodprov idag, men jag hade inte tid...Vi tar det imorgon istället. Sen hoppas jag på att det blir mer lek med kompis, sista dagen på året!
Om jag inte hinner skriva något imorgon vill jag passa på att önska alla ett GOTT NYTT ÅR! Jag vill också tacka alla som har ställt upp på mig och min familj på olika sätt. Det underlättar och betyder jättemycket!
Jag ser fram emot ett nytt år. Det kommer att bli bra. Kanske kan jag t o m snart börja gå i skolan igen på riktigt. DET ser jag fram emot. Tänk att få ha sina kompisar runt sig HELA dagarna! Jag läntar...
Planerat är fortfarande Lund den 2 januari för en veckas behandling.(Sista blocket i den tuffaste etappen) Inte så farligt. Det ordnar sig. Nu följer hela familjen med ner eftersom Ida och Ellen är lediga. Kanske kommer det även lite besök på fredagskvällen.
Men först är det ju Nyårsafton!
Det firar jag med Anton, Martin och Fredrik. Ja, deras familjer också såklart. Vi har alltid jättemysigt, Gott och äta, roliga lekar, spel och till slut ett fyrverkeri. Behövs inte så mycket, för vi ser oftas väldigt mycket från andra runt över sjön.
Må gott!
Gott Nytt År hälsar också mina systrar Ellen och Ida samt min mamma Gunilla och pappa Börje.


Lördagen den 27/12, 2008, spel o lek

Igår var mamma och pappa jätteförkylda! Men inte jag! Ellen och Ida har piggnat till så vi fick hålla oss på nederplan och spela spel, medans mamma o pappa fick försöka hålla sig undan. Gick väl sådär. Vi fick ställa in middag med släkten..jag var ändå lite trött på middagar så det var skönt att bara få vara.
Men inatt började jag att hosta väldigt mycket. Som tur var hittade mamma lite inhalationer mitt i natten så jag kunde sova vidare. På morgonen gjorde hon appelsinsoppa till hela familjen som vi var tvugna att trycka i oss..Efter frukost åkte pappa och jag ner till sjukhuset för blodprovstagning och lite kontroll på luftrör och lungor. Som tur var jobbade Stig. Han är bra. Han tyckte att det var bra att jag fortsätter med mina inhallationer. Det lät bra i luftröreren. Mina blodprover är också bra. Skönt! Johanna, Antons mamma ringde och tyckte att jag måste "isoleras" från mamma och pappa. Härligt! Jag var där i flera timmar och lekte med alla Antons julklappar. Tack!
När jag kom hem hade mamma INTE vilat såklart. Halva huset var förändrat.. Till det bättre i MITT rum!! Fast...det känns som att en del leksaker är borta även om jag inte kan peka på något....Hmmm....
Nu ska jag mysa lite framför tv:n.
Ha det gott!

Juldagen 2008, så mycket kul!

Natten till julafton vägrade jag lämna julklapparna under granen, så jag sov där..När mamma förstod att jag menade allvar, hämtade hon en tältsäng. Men...vad läskigt det var mitt i natten. Och ingen hörde mig när jag ropade..fast både Ida och Ellen sov på nederplan. Jag fick krypa upp för hela trappan. DÅ hörde pappa mig äntligen. Resten av natten sov jag hos mamma. När jag sedan vaknade på morgonen ville jag snabbt kolla så att klapparna var kvar. Mycket förvånad blev jag när jag tittade ut. Det var vitt!!! Snö på julafton, precis som jag önskat!!! Klapparna var kvar. Två var fick vi öppna. Åh, vilken bra början på julafton. Snart var klockan 11 och vi åkte till morbror P-O. Vi hade jättekul med kusinerna. Åt och fikade före Kalle Anka. Sen kom först EN tomte, efter en stund EN TILL!!! Vet inte om den ena gått fel eller nåt, men jag fick i alla fall hjälpa dem att läsa och dela ut julklapparna. Jag fick jättemånga klappar och alla var jättebra! Vi lekte och spelade lite med de vi fått.  Men sen började jag bli trött. Då åkte vi hem. Tack alla för en jätterolig julafton. Speciellt till Johannes som ägnade så mycket tid för mig!

Idag på juldagen spelade vi Monopol hela familjen på morgonen. På eftermiddagen var det lutfisk hos faster Bitte med familj. De har två katter som är jättemysiga. Mina kusiner Johan och Lisa har många roliga playstationspel som vi spelade det mest av kvällen. Sen följde Lisa med oss hem för att sova över hos Ellen.
Jag har varit på toppenhumör och mått jättebra. Det är SÅ kul att få komma hemifrån och träffa lite fler än bara min egen familj. Jag förstår att mamma och pappa är rädda om mig, men nu är det faktistk så att ALLA i familjen är förkylda, utom JAG. Jaha...ska jag bo själv nu då, eller??!...


Tisdagen den 23/12, 2008, i väntan på tomten..

Kvällen före julafton och det är SÅ spännande! Jag har varit och klämt lite på paketen som finns i säckarna vid granen. Kanske ligger det ett paket under granen imorgon bitti som jag får öppna redan då!
Allt verkar hitintills gå enligt planerna så jag kan vara med och fira jul hos min morbror Per-Olof och hans familj. Mormor och morfar kommer också såklart. Morbror Anders, Pernilla och Jesper har jag träffat idag. Pernilla kom och hämtade mig på förmiddagen så jag fick åka hem till dem en stund och ha lite mysigt. Sen fick jag följa med Jesper till ishallen och titta på när han tränade hockey. Jag fick vara med i omklädningsrummet, men det fick inte Pernilla!..På eftermiddagen följde de med mig hem och fikade. Vi hade jättemysigt! Tack för att ni bara kommer och hämtar mig!
Nu ikväll har vi duschat alla ungar! Jag gjorde det frivilligt och utan att skrika...Ida var sist och stod kvar längst...pappa blev arg på henne och hon blev ledsen. Jag sa till henne: Kom lilla gumman så får du ligga hos mig i soffan. Ida blev förvånad, men glad. Det brukar vara mest HON som vill krama mig hela tiden fast jag inte vill. Efter en halv minut tittade jag på mamma och sa: Tror du jag får någon extra julklapp imorgon nu?..
Igår var jag hos Emil och Albin. Efter en stund ville jag att de skulle följa med mig hem, så mamma kom och hämtade oss alllihop. Ida hade också en kompis så vi hade kul alla fem! På kvällen kom Emil och Albins föräldrar också så vi åt lite gott. Sen spelade föräldrarna spel! Hjärnsläpp. Tog lång tid innan någon vann..
Jag vill passa på att önska alla kända och okända en riktigt GOD JUL och hoppas att Tomten kommer till er alla! Som det ser ut nu tisdag kväll kommer jag att slippa sjukhus på julafton, precis som mamma lovat!..


God Jul & Gott Nytt År



God Jul & Gott Nytt År
  önskar
Joel, Ida och Ellen

Söndagen den 21/12, 2008, dansuppvisning o kalas

På förmiddagen hade Ida avlslutningsuppvisning på sin dans. Jag fick vara med och titta en stund. Sen servade Ida mig med saft och pepparkakor! Där träffade jag också Frida från skolan. Kul att se kända ansikten. Efter dansen åkte vi direkt ut till Moheda för att fira mormor och morfar som nyss fyllt år. Där fick vi förstås god mat och tårta. Mina kusiner var också där. Sen blev jag lite trött, så vi åkte hem. Men när jag vilat en stund hemma och fått lite julmust var jag pigg igen och ville spela Buzz. Eftersom Ida skulle på kalas och Ellen skulle fortsätta leka med sin kusin (eller va, som hon kallar det), fanns bara mamma och pappa och välja på. Det fick bli pappa....Jag sa lite snällt till mamma att hon kunde gå och laga mat eller nåt!..
Igår var jag hos Emil och Albin. Vi lekte länge! Mamma passade på att åka iväg och köpa julklappar. Hon var borta i många timmar, så hon hittade säkert väldigt många!!
På kvällen hade pappa gjort plankstek. Jättegott, faktiskt!.
Sen tittade vi hela familjen på Göta Kanal. Den var jättekul!

Fredagen den 19/12, 2008, jullov

Nu har jag också jullov! Det roligaste är att hela familjen är hemma. Idag har mormor varit hos mig. Vi har det mesta av dagen varit hos morbror Anders i hans fabrik. Det är roligt att vara där. Ibland får jag åka truck. Det är spännande också att titta på hans alla maskiner där brädbitar går in i ena änden och pall-kragar kommer ut i den andra. Han har fått en ny robot som jag har fått titta på, men den fungerar inte än. Hoppas att jag snart kan börja jobba lite hos honom. Ellen brukar hjälpa till och öppna post..
Idag gjorde jag flygplan och ritade av trucken som jag gav till Anders.
Till lunch hade mormor gjort soppa. Det var gott!
Sen ringde jag till pappa och bad honom ta med pizza hem. Så blev det! Därefter spelade Ida, pappa och jag buzz innan vi myste framför tv:n.
Imorgon skall jag få leka med Emil och Albin!
Jag vill passa på att önska alla mina klasskompisar ett jättehärligt jullov!!
Ni får jättegärna höra av er om ni vill leka!
/Joel

Torsdag 18/12, Sjukgymnastik

Igår var Lena från skolan hemma hos mig.  Hon hade med sig min kompis Martin..  Vi gjorde lite arbetsuppgifter som Lena hade med sig. Efter Lena hade gått, så stannade Martin tills efter julkalendern.  Det var skoj att han kunde komma.
Idag åkte pappa och jag ner till sjukgymnastiken i Växjö.  De höll på att bygga om på¨sjukhuset, så vi hittade knappast dit. Jag fick träna på massor av grejor, tex att gå utan stöd, försöka resa mig upp, sprattla med benen, spela vollyboll med en ballong.  Det var ganska roligt, för det gick att busa med "lek-fröken".  När vi skulle gå åka hem, så provade "bygg-gubbarna" brandlarmet, så vi kunde inte ta hissen upp.  Jag hade ju med mig min rullstol, så pappa fick gå en lång runda innan vi kom ut från sjukhuset. (Undrar hur de gör som ligger inne på sjukhuset och inte kan gå när brandlarmet går ??).. 
När vi kom hem var det dags för mat..  Jo, jo, idag kunde pappa !!  Spagetti och köttfässås, (men köttfärssåsen hade mamma redan gjort igår),,  I eftermiddag har jag spelat BUZZ med pappa och Ida,,  Jag vann !!  I kväll blir det nog lite mys framför TV:en..     

Tisdagen den 16/12, besök

Synd att snön nästan är borta! Hoppas att det snart kommer ny. Igår var jag hemma med pappa. Han hade möte med några jobbarkompisar här hemma. Det var ju bra! Sen spelade pappa och jag spel på var sin dator. På eftermiddagen kom Ellen och Ida hem och avlöste pappa. Idag har mormor varit hos mig. Då får jag förstås god mat och fika mest hela tiden! Morbror Anders och morfar kom och åt lunch. Det är mysigt med Anders. Ja, morfar också förstås. Sen läste mormor och jag lite 91:an. På kvällen kom Pernilla förbi en stund också. Jag frågade om jag kunde komma förbi någon dag till Jesper och spela lite spel. Det fick jag! Jag känner mig ganska pigg för att ha låga värden. Kanske har de vänt. Ska ta nya imorgon. Sen kommer min mentor Lena från skolan. Hoppas att hon har med sig en klasskompis också! Å, vad jag har längtat efter skolarbete. Jag frågar dagligen när jag kan få lov att börja skolan. Konstigt att en del säger att de inte vill gå dit!!
Imorgon är också mamma hemma hos mig!

Söndag 14/12, Julspel i kyrkan

Idag var vi tvugna att vakna tidigt, för Ida och jag skulle vara med i julspelet i Skogslyckans kyrka.
Det var MIX-gruppen som skulle framföra ett julspel..  Ida skulle vara en ängel och skulle vara en "vanlig" människa.  Jag  fick säga en replik..  Den var ganska lätt..  Sen sjöng vi en massa julsånger och psalmer..  Hela kyrkan var full med folk,  mest pappor och mammor men även en del syskon..  Mormor och morfar var också där..  Det kändes skönt att kunna vara med en liten stund med mina kompisar.  Efter att det var klart i kyrkan, gick de andra ner till församlingshemmet och åt gröt och pepparkakor..  Jag och pappa åkte istället till sjukhuset för att ta lite blodprover..  De är på väg nedåt, ( vilket är bra, för då "biter" medicinerna som jag får ), men jag blir väldigt infektionskänslig igen..  Hoppas att jag slipper feber..
I eftermiddag har vi pysslat med att göra tomtar och andra julsaker..  Vi åt pepparkakor och drack julmust..  Det har varit en skön helg med mycket snö och massor att göra..

Lussefirande



Ida och jag lussade på morgonen..

Snögubben på Solhem


Första snön




Full fart i backen !!

Lördagen den 13/12, 2008, julhandel

Snön låg kvar när jag vaknade! Kul! Men först skulle vi gå lucia för mamma och pappa. För säkerhets skull sov jag i stjärngossenattlinnet så jag skulle vara redo...Det blev efter lite "diskussioner" Ida och jag som gick själva. Vi sjöng lite och sedan hoppade vi upp i sängen och åt lussebullar. Ellen ville spela fiol, men vi hann inte vänta..Ida skulle möta mormor på stan vid 10.00 och då ville jag också gå ner en stund och titta. Men.. det var inte lätt att köra rullstolen i snöblasket. Pappa och jag handlade lite i affärer som vi gillar. För mig räckte det med "Game" och Leksaksaffären. Mamma gick själv...men hon hade nog handlat mest på samma tid! En timme...sen började det bli väldigt mycket folk så vi åkte hem. På eftermiddagen kom pappa hem med en julgran. Riktigt fin! Den var köpt förstås. Tack för det! De vi har haft tidigare har varit rena katastrofen! Men när vi skulle klä granen upptäckte vi att det inte fanns något julpynt! Vi hade ju klätt granen i uterummet med allt vi hade tidigare. Men mamma sa att vi kunde åka och köpa nytt. Jag fick ensam vara med och välja. Det blev guldkulor, röda kulor, silverglitter och rött glitter. Sen även Ida´s små diskokulor. Fatta vad fin vår gran blev!!!
På kvällen hade vi lucia igen. Då med Ellen som fiolspelare och Ida som lucia. Denna gång ville inte jag vara med...
Imorgon ska jag vara med på julspel i Skoglyckan. Jag har en replik! Det ska bli spännande!
Glad Lucia!

Fredagen den 12/12, pulkaåkning

Jag ser det snöar!...Mamma ropade jag på morgonen. Gå ut och kolla vår snömätare! Den stod på 7 cm! Men jag tror det är mer. Det är ju massor med snö! När vi hämtade Ellen och Ida på skolan vid två var vi ute i vår backe och åkte. Vi byggde även ett gupp. Ellen drog mig uppför backen ett par gånger, men sen tröttnade hon. Mamma tyckte att jag skulle gå, men det var inte lätt...Sen kom hon på att jag kunde stå på hennes fötter och så gick vi. Det tyckte JAG gick bra, men mamma tröttnade efter ett tag...Då började jag krypa. Det var kul! Ida följde också efter. Mamma och Ellen åkte så länge. Mamma gjorde en jättevurpa så hon snurrade runt i snön. DET tyckte vi var kul! Sen gick hon in och gjorde chokladmjölk. Ellen stannade ute och gjorde en snögubbe. Hoppas att snön är kvar lite nu.
Ikväll har vi såklart som vanligt haft pizzakväll. Ja inte pappa. Han är och äter julbord.
Nu ska vi ha fredagsmys!


Torsdagen den 11/12, 2008, behandling Lund

6.30 var mamma och jag på väg till Lund. Vägarna var ok så vi var framme vid 9.00. Kvart i tio sattes nålen och klockan 10.15 var jag på OP och sövdes. Klockan 11.00 på uppvak. Mamma kom dit direkt. Det var skönt. Jag gillar ju inte att vara där som ni vet. Massa sladdar till alla apparater. Men vi fick komma ner till dagvården vid kvart över 11 om jag lovade att ligga i planläge (alltså inte ta upp huvudet) till klockan halv tolv. Det funkade om mamma kunde krypa upp till mig. Gjorde hon såklart! Men halv tolv kom personalen och sa att de ville ha min säng! Ok sa jag och satte mig i rullstolen utan problem. Mamma bara gapade...Du har ju nyss varit sövd!  Och....Nu är jag hungrig!..Åtta köttbullar och ett stort lass med potatismos. Mamma satt fortfarande med öppen mun. Efter vi hade träffat doktor Helena och hon hade undersökt mig fick vi åka hem. Och klockan var bara ett!
När vi åkt en stund var jag törstig. Vi stannade i Osby. Då ville jag även ha en korv med bröd..
Hemma i Växjö på eftermiddagen hämtade vi Ellen och Ida på skolan. Sen hann vi med att gratulera morfar som fyller år idag, en stund innan de skulle gå på konsert. Senare på kvällen var vi också på konsert. Ellen hade fiolkonsert i Mariakyrkan. Ja inte bara hon förstås..Det var jättefint, men en timme var länge. Speciellt för Ida. Hon brukar i och för sig inte kunna sitta still mer än ett par minuter, så det var väl inte så konstig att hon gick lite mellan bänkarna, hängde lite i räckerna och började sen härma dirigenten. Mamma försökte avstyra medans hon filmade, men det funkade inte riktigt. Men Ellen var i alla fall jätteduktig. Jag är nog lite stolt över henne faktiskt.
Imorgon ska jag vara hemma med mamma!


Onsdagen den 10/12, 2008, Nobelmiddag

På morgonen kom mormor och morfar. Jag var jättepigg och redan påklädd. Mamma hade lovat att jag skulle få vara med en stund på skolan på förmiddagen när min klass skulle göra förrätt till Nobelmiddagen (på skolan). Mormor följde med mig. Då möttes vi först av lådbilsrally, fast där tittade vi bara. Det är härligt att komma till skolan och alltid känna sig välkommen. Det är alltid flera kompisar och lärare som kommer fram och pratar. Vi gick in i "Michelangelo" (en av våra skolsalar) och började med maten. Där gjordes grillspett med köttbullar, lite grönsaker och frukt. Jag råkade tappa en köttbulle..Sen fick jag provsmaka eftersom jag inte kunde vara med på själva festen (för stor infektionsrisk) Jag hade med mig mitt mattespel, men det gick visst inte att installera. Kanske tyckte kompisarna att det var bra.
Efter ett par timmar hämtade morfar mig och mormor. Vi åkte hem och åt biffar och spenat. Sen fikade vi på lussebullar.
Ellen och Ida hade haft det jättebra på Nobelfesten med både god mat, dans och prisutdelning.
På eftermiddagen kom mamma hem för att köra mig till sjukhuset för blodprovstagning. Ellen och Ida följde också med. Efter proverna gick vi upp till lekterapin. Jag spelade Wii.. Mina prover var bra, så det blir behandling (Deposyter) imorgon i Lund. Medicinen får jag denna gång i ryggen. Då måste jag sövas och inte äta någonting från kl. 04.00 imorgon bitti. Tänkt är att komma in på OP vid 10.00. Dessförinnan ska nålen i porten sättas, så vi får nog vara på plats vid 09.00, vilket innebär att vi måste köra senast 6.30..så nu måste jag sova.
Hoppas att allt går bra och att jag får åka hem på eftermiddagen. Jag vill väldigt gärna se/lyssna på Ellens fiol-konsert i Mariakyrkan kl. 19.00 imorgon kväll. Hon är faktiskt jätteduktig!


Tisdag 9/12, Kul med MIX-gruppen

Idag kom farmor till mig på förmiddagen..  Jag förskte vara lite gnällig först, tetades alldeles förskräckligt med henne.. Då ringde hon till pappa som kom hem direkt.  Han tjatade på mig om att jag skulle vara snäll mot farmor..  OK !!  ska man få något annat än makaroner så får jag väl vara lite snäll då..   Sen kom även mormor, så nu kunde jag "köra" lite med henne också..  Mer saft,  mer bullar och pepparkakor...  Åhh vad glad man blir när de gör som man säger.. Inte alls som mamma och pappa..  Fast de kanske är bra de också ?? 
Eftersom jag mådde ganska bra på eftermiddagen, så fick jag åka iväg till MIX-gruppen..  Vi ska ha ett julspel i kyrkan och jag har fått en replik..  Vad kul det var att träffa alla mina kompisar där..  Vi började med att fika innan vi tränade på julspelet..  I kväll har jag tränat på matte på min dator.. Det var också kul..  Det blev en rätt bra dag idag.. Kanske för att jag fick vara med och bestämma..  Jag klarade även av att gå upp för våra trappor ( med lite stöd av mamma ),,  Hurra !!

Måndag 8/12, "Vanlig" vardag ??

Idag kunde jag sova så länge jag ville, men jag gick upp när de andra ungarna gick upp, dvs redan kl. 06,30.. Pappa såg lite trött ut för han hade tittat på Wallander-filmen i går och trodde att han skulle få sova länge..  Men jag ville komma igång tidigt idag, så han fick "pallra" sig upp och fixa frukost till mig..  På förmiddagen gjorde jag lite matte och några korsord..  Pappa tjatade att man kan ju inte bara ligga och kolla på Svampob, fyrkant  ( ett program på Nickelodian )..
Pappa satte igång en brasa så det blev varmt och mysigt.. Det är så skönt att få vara hemma..  Sen var det dags för lunch.  Jag fick välja själv vad jag ville ha, bara jag valde mellan falukorv och makaroner eller köttbullar och makaroner..  OK, det blev falukorven idag..  Jag vet ju att mormor kommer i morgon, då blir det "andra  bullar".
På eftermiddagen hämtade vi Ellen och Ida..  De hade "uppträde" för mig i dans och sång.. Jag tycker de är ganska duktiga, även den lilla "spetan" (Ida)..
I kväll ska vi på Idas avslutning i gymnastik (Dackegymnasterna). Hon kan visst både hjula, slå volter och stå på huvudet..

Söndagen den 7/12, 2008, Hemma!

Igår, lördag kom jag då äntligen iväg från Lund halv ett, efter att ha fått resterande av mina mediciner samt en "påse" blod. Då piggnade jag till ganska fort.
Vid tre var vi hemma pappa och jag. När jag kramade mamma sa jag att det kändes som tre år sedan vi sågs, fast det bara var tre dagar..Jag hade mycket att berätta om allt jag gjort. Sen ville jag ha julmys. Ida och jag gjorde knäck & ischoklad. Sen skulle vi göra lite annat pyssel, bla några snögubbar med halsdukar och öronmuffar. De var lite krångliga. Huvudena rullade av hela tiden..
På kvällen ville jag såklart ha julmat. Vilken tur att vi fått lite rester från morbror Anders julfest! Tack Anders! Däremot var det för få köttbullar så PAPPA gjorder faktiskt egna. (Mamma hade förberett smeten). De var jättegoda!
På kvällen tittade vi på stjärnor på is.
Idag söndag, har vi slagit in lite julklappar. I eftermiddag ska vi till farmor och fika. Hon fyller år.
På torsdag ska jag ner till Lund för dagen, men sen hoppas jag att få vara hemma i Växjö ända till den 2 januari. Hoppas nu också att jag kan undvika feber och infektioner, då jag måste till Växjö lasarett. Blodprover kommer jag förstås att ta var tredje dag.
Vad synd att snön har försvunnit. Hoppas den kommer igen! Det är så mysigt.

Fredag 5/12, Pizzadag

När jag skulle lämna blodprover så funkade inte "backflödet" riktigt bra, så då fick jag ta ett stick i fingret istället..  Sen blev det nya droppmediciner i ytterligare fem timmar..  Efterdroppet blir jag inte av med förrän i morgon.. Det är rätt jobbigt att hålla reda på alla slangar som man är "kopplad" till..  Det är lätt att man trasslar in sig ( och andra också ).
På förmiddagen var jag i skolan och löste rätt många korsord, det är nästan lika roligt som matte.
Till lunch fick jag makaroner och köttfärssås..  Det var gott, så jag åt riktigt bra..  Sen kollade jag på en film som jag och några kompisar har gjort själva..  Det var en animerad film ( gjord i lera ), som handlade om en prinsessa som kysser en groda och grodan blir till en prins..  Jag fick en CD inspelad med mig hem, så jag kan visa för mina kompisar där hemma..
I eftermiddag, när all medicin är klar, har pappa lovat att jag får spela Playstation med mattias igen..
Sen i kväll blir det Pizzakväll..  Jag vill ha en Hawaii, men jag gillar inte ananasen, så den brukar jag plocka bort.


Torsdag 4/12, Speldag

Idag vaknade jag ganska tidigt..  Jag tog blodprover och min medicin, samt lite frukost innan jag skyndade mig ner till skolan..   Där löste jag en massa mattetal...  Kl. 11,00 skulle jag få ny medicin i dropp...  Det där värdet somvar så segt att få ner till 0,20 förra gången, har redan gått ner till 0,19..  Detta gör att min förhoppning verkligen är att få komma hem på lördag..   Efter lunchen som idag var den "rädda" grönsakssoppan med frkadeller (köttbullar), åkte jag ner till lekterapin..  Där hade de bakat pepparkakor som jag mumsade i mig, samtidigt som jag och Mattias spelade biljard..  Jag vet inte riktigt vem som vann, för vi fick ta upp fler kulor än vi fick i..
Sen var det dags för kvällsmat..   Mattias mamma bjöd på makaroner och hemlagade köttbullar..  Det var riktigt gott..  Jag åt ganska mycket..   I kväll har jag och mattias spelat playstation...  Vi är båda "kopplade" till varsin droppställning, så ibland rör vi ihop våra slangar..

Onsdagen den 3/12, 2008, filmregisör

På morgonen var jag irriterad redan när jag vaknade. Ville direkt gå ut i lekrummet och spela playstation. Men det gick mamma inte på idag...Då ville jag inte gå till skolan, inte till lekterpin, inte äta, inte ta mediciner! Nä, det funkade ju inte. Mamma är ju också Lejon...Efter frukost OCH dusch (!) gick vi ner till skolan. En stund provade jag att vara arg där också och inte göra något, men...det ÄR ju kul att lära, så efter en stund både läste och räknade jag samtidigt som jag pratade oavbrutet hela tiden. Fröknarna skrattade åt mig. Jag stannade hela förmiddagen. Vid lunch hade jag glömt att jag vägrat äta och frågade efter lax igen. Det gjorde mamma, men jag åt även av sjukhusmaten som var pannerad fisk. Åt två stora portioner. Sen var det dax för ny medicin som skulle vara i en timme. Under den tiden gick vi ner på lekterapin. Det skulle göras en animerad film. Det var spännande. Först gjorde vi figurer i lera och bestämde efter hand vad den skulle handla om. Jag gjorde en prinsessa, en prins, ett hjärta och äpplen. Det var lite drygt med alla tagningar, men när jag fick se den färdiga filmen på 20 sekunder...var det häftigt! Vad lång tid det måste ta att göra en hel biofilm!
På seneftermiddagen var playstation upptaget...så vi gick in på rummet och spelade DS.
Nu ikväll är det Pizza kväll! Sen kommer pappa, och mamma tar tåget hem.
Tack vare att jag har ätit och druckit så bra under dessa dagar har methotrexatvärdet gått ner bra, men ska ner lite till.
Nu ska pappa ta över. Undrar vad han fixar?...

Tisdagen den 2/12, 2008, spökdag

Efter frukost imorse ville jag gå ner till lekterapin och visa min marsipanfigurer. Då fick vi se en utställning som bagarn hade gjort. Jättefina. Men mina var lite annorlunda så de fick vara med i utställningen. Även mammas gris, även om den såg ut som en elefant...
En del av de som jobbar på lekterapin skulle precis gå iväg med sin djur-husvagn. Där ligger en massa djur i som de sjunger om. Det brukar vara jätteskoj. De går runt på de olika avdelningarna. Då ville jag gå upp igen och vänta på dem. Tills de kom spelade jag lite playsation, bytte lite mediciner, dropp mm. Jag träffade även min sjukgymnast som gav mig en ny uppgift...en bok och lite roliga klistermärken. Jag skulle få slippa (!) att gå till henne och träna om jag istället lovade att gå på avdelningen till lekrummet, matsalen osv. Vid varje sträcka får jag ett klistermärken. Kul! Jag har redan samlat 10 idag!
När djurhusvagnen kom, letade jag mig ut i korridoren. Jag fick bestämma lite vilka låtar vi skulle sjunga och vilka djur vi skulle använda. Jag blev på jättegott humör!
Vid lunch lagade mamma laxfilé, potatis och vit sås. Det ville jag ha istället för den korvstroganoff som serverades. Jag fick lov att ha en Kalla Anka tidning vid bordet. Vi pratade ingenting, bara åt och vips hade jag ätit upp en stor portion!
På kvällen var det raggmunk. Det ville jag INTE ha, men det ville mamma så hon fick min mat. Istället gjorde hon fiskpinnar, potatis och spenat till mig. Åt en stor portion nu också. Mamma undrade om jag hade gömt maten under stolen eller nåt? Ha, ha...nä, jag har ätit upp den! När jag berättade det för pappa i telefon så undrade han varför jag inte äter lika bra när han är med. Men då sa jag att han lagar inte mat som mamma...
Kanske är det tjatet också...
Mina pepparkakor som jag hade med mig har också gått åt. De serverar mamma mig under tiden jag spelar spel...Tänk nu om jag blir alldeles FÖR snäll!..
På eftermiddagen hade jag egentligen lovat att gå i skolan, men sen fick jag veta att det var spökhistorier på lekterapin vid halv två. Det ville jag inte missa. Så fick det bli. Detta var bara för stora barn! Över 7 år... Och inte FÖR gamla. = Mamma fick inte vara med.
Vi hade det mörkt och läskigt, men jättespännande!
Nu ikväll ska jag berätta för mamma, så hon inte kan sova.

Måndag 1/12, Första behandlingsdagen

Tyvärr är det alldeles för många patienter som insjuknat här i Lund, så min behandling kom inte igång  förrän kl. 9,00 på morgonen..  Alla sköterskorna har fullt upp och gör så gott de kan..  Jag får bl.a den "gula medicinen" Methotrexat som jag ska få i 24 timmar..  Sen får jag cortison, (den som jag blir så arg av)..  Då brukar jag tala om ännu mer hur dumma mamma och pappa är.. Fast igenligen menar jag inte det.
Jag har varit en stund i skolan också..  I eftermiddag sa pappa att vi skulle åka ner till lekterapin och göra marsipangrisar,  Men jag tyckte att vi har ju tillräckligt med grisar hemma ( barnen alltså ).. Jag stack in i lekrummet istället och spelade playstation..
I kväll kommer mamma och pappa åker hem..  Det ska bli skönt tycker jag, ( och pappa också )
När mamma kom gjorde vi "marsipangrisar" av de olika färgdegarna jag fått upp på mitt rum. Ja, grisar o grisar. Det blev tomtar, snögubbar & julgranar. Jättekul faktiskt. Sen blev jag trött och somnade när mamma kröp ner i min säng för att titta på julkonsert på tv:n.

RSS 2.0