Onsdagen den 28/10 2009, höstlov!

Vad skönt det är att få sova ut på morgonen och härligt att inte behöva gå och lägga sig så tidigt på kvällen.
Jag har varit lite hostig och förkyld i början av veckan, så det har inte blivit så mycket lek med kompisar. Jag har mest varit med Ida. Ellen har haft Göteborgskompis hos sig några dagar. Idag när mamma kom från jobbet blev hon förvånad. Ellen, Ida och jag hade städat hela huset. Plockat undan i alla rum. Ja, sa vi allihop när mamma tittade förvånat på oss, det var ju så stökigt! Undrar om pappa ser något när han kommer hem. Det gjorde han! I eftermiddags var jag på sjukhuset som vanligt med blodprovstagning och läkarbesök. Jag var även på återbesök på ögon. Ser perfekt, ingen skada kvar på hornhinnan och inget nytt på näthinnan. Skönt! Undersökningen hos doktor Eva gick också bra. Lite rosslig i lungorna, så jag får öka på mina inhallationer lite. Annars allt bra. Fulldos på medicinering.
När vi kom till Lekterapin var Clownen Mike där! Han är för kul! Han hade en show med trolltrix. Fattar inte hur han gör. Tror inte de vuxna gjorde det heller. Innan vi gick fick vi önska oss var sin ballong-figur. Jag tog en laserpistol och ett lasersvärd...Sen gick vi på stan. Ida och jag gick lite före mamma..
Vi gick in i en affär och köpte ritpapper och pennor. Nu sitter vi och ritar fina julkort till en tävling på mammas jobb. Spännande!
Imorgon kommer mormor in till oss. Skönt, då får vi lite god mat och fika.

Tisdagen den 20/10, 2009, kusinbesök

Vår lille kusin Pontus har varit på besök ikväll. Vad liten och söt han är! Lite skrikig idag, men när han fått mat blev han go igen. Jag fick hålla honom en lång stund. Han härmade efter mig när jag sa la,la,la. Han är nästan lite lik mig tycker jag!
Av vaccinationen i fredags kände jag ingenting i efterhand. Skönt. Helgen var bra. I söndags var jag med en kompis på bio. Vi såg "Upp". Det var superbra! Vi gick själva han och jag. Mamma bara fixade biljetter och popcorn. Sen fick hon gå..
Igår var det Aikido med Anton och de andra kompisarna. Idag har jag och Ida varit i Skogslyckan.
Nästa vecka är det höstlov. Då ska vi vara lediga! Får se vad vi hittar på.

Fredagen den 16/10, 2009, vaccinerad!

I onsdags var jag på sjukhuset som vanligt och tog prover samt träffade doktorn. Mina blodprover var bra, så det blir fortsatt fulldos. Jag fick även göra spirometri (tror jag det heter...). Det är en maskin som mäter min lungkapacitet. Det är ganska jobbigt. Man ska ta i allt vad man kan och blåsa ut i ett rör som går till en mätmaskin. Resultatet fick jag ut det på en lång pappersremsa. Dr Eva var inte riktigt nöjd så jag får forstätta med att inhallera lite mediciner. För övrigt var allt ok. Jag fick veta att jag skulle vaccineras mot den där "grissjukan" som alla pratar om. Så imorse när vi lämnat Ida och Ellen i skolan åkte mamma och jag till sjukhuset. Jag var lite orolig för sprutan. Även om jag har fått massor av sprutor förut är det inget man vänjer sig vid. MEN...det gick jättefort och kändes knappt! Jag skrattade lite åt det till sköterskorna. Det här var väl inget!...
Mamma hade lovat att vi skulle gå förbi Pressbyrån och jag skulle få köpa en mini-chipspåse. Det blev två, ett kinderägg och en tidning! Jag sneglade på mamma och hon nickade. Gäller att passa på...
Sen åkte vi hem och tittade på film. Det var mysigt. Mamma är hemma hos mig idag. Jag kan bli lite dålig av vaccinet. Hoppas inte det. Ikväll är det ju pizza-kväll och fredagsmys!


Tisdagen den 13/10, 2009, vaccination

Pappa hade inte fått den senaste informationen..Jag ska visst vaccinera mig och jag kommer med alla andra känsliga personer vara bland de första. Får se vad doktorn säger imorgon när jag går på min vecko-kontroll av blodprover mm.
Igår var jag på Aikido igen. Innan passet hann jag leka lite med Anton så vi kunde ta sällskap dit. Jättekul. Jag fick med mig hem en hel lista på Japanska ord som jag ska lära mig. Mamma försökte läsa. Jag skrattade och fick rätta..
Idag har Ida och jag varit i Skogslyckan. Vi fick göra halsband. Ja...för killar också. Läderband och häftiga silverdetaljer.
Det är spännande när ledarna berättar historier om för väldigt länge sedan.
Jag kommer ihåg dem och berättar gärna för mamma och pappa. Men ibland får jag inte ihop allt riktigt. Vi har som ni vet fått en "ny" kusin. Han ska snart döpas. Jag frågade mamma om han efter dopet då kommer att se. Mamma tittade frågande på mig och jag förklarade då att en man vid namn Jesus hade ju döpt någon som kunde se efter dopet...Hmm.
På torsdag spelar jag trumbon igen. Hade en liten "svacka" men är nu på gång igen.
Ha det gott! Det har jag.
Förresten till Evelinas föräldrar: Det är helt ok att jag är med på hennes sida. Jag njöt av att "impa" lite för henne. Däremot känner jag inte riktigt igen mig på bilderna. Känns som länge sedan...
Hela min familj tänker på Evelina och hela er familj. Kram.


Lördagen den 10/10,

Idag sov jag till kl. 07,00, sedan åkte TV:en på.  Det var Lattjo-Laiban.  Det finns en ny tecknad serie där om några tåg som jag tycker är bra.  Efter vi hade äteit frukost, som Ellen hade gjort, ringde jag till en kompis.  Vi skulle leka på Leos Lekland idag.  Men han hade visst haft spysjukan i natt så vi får ta det en annan dag.  Det var synd, för jag hade verkligen sett fram mot det. 
Då ringde jag till Emil.  Han kom direkt.  Vi har varit både ute och inne idag.  Ida, jag och Emil har hoppat på studsmattan, spelat spel.  Det har faktiskt inte blivit så mycket dator- och DS-spel. 
I kväll kommer min kusin Lisa.  Hon ska sova över hos Ellen.
Jag tycker att jag mår mycket bättre nu.  Hoppas att man slipper "gris-sjukan".  Alla i min familj ska vaccinera sig utom jag.  Jag får inte säger min doktor.  I alla fall en spruta mindre.  Ida är nog rädd för sprutor tror jag.

Lördagen den 3/10 - Över 25 kg

I dag regnar det och är ett riktigt ruskigt väder.  Vi vaknade rätt tidigt och kollade först på lite TV. Sedan åt vi frukost.  kl. 10,00 ska jag till Emil och leka.  Det blir nog bara inomhuslekar idag, så jag tog inte med mig några regnkläder. Ida var hemma själv med pappa, men Anton kom förbi , så hon fick leka med honom. I kväll ska vi köpa Tai-mat och sedan ska vi bara vara hemma och mysa med chips, godis och TV.

RSS 2.0