Jag blåser såpbubblor


Spännande paket!


Tisdagen den 27/7, 2010, min 10-årsdag!

Äntligen var det min födelsedag! Även Idas förstås, men hon är på gympaläger i Hällevik, så jag fick en egen dag även i år! Skönt! Vi skickade med Ida lite paket i hennes väska och kalas får vi ha för henne senare. Men idag har det varit bara jag!
Igår ville Ellen åka ut till mormor och morfar med buss. Det tyckte jag lät spännande och hängde på. Ellen hade faktiskt inte något emot det. Mormor och morfar kom och mötte oss. Vi hade jättemysigt.
Idag på morgonen kom Ellen, mormor och morfar och sjöng för mig. De hade med sig paket. Lite sömnigt började jag öppna. Plötsligt började det spela musik från ett paket! Va?! Det lät ju spännande. När jag äntligen fick upp paketet fattade jag som först vad musiken kom ifrån. Det var en mobilsignal! En egen mobil! Det trodde jag aldrig. Jag svarade i telefonen och där var mamma och sjöng! Jag blev superlycklig. Tack!! 
Halva släkten kom till lunch. Det var inte så många som var hemma och kunde komma på mitt kalas. Men jag är nöjd med dagen. Ellen hade hjälpt till att fixa en supergod jordgubbstårta. Jag åt så mycket att jag fick springa 15 varv runt huset. Efter det blev jag trött och gick och vilade.
Kusin Pontus var med och lekte med såpbubblor. Det tyckte han var kul. Jag med.
När alla skulle åka hem, ville jag stanna i Moheda. Lungt och skönt ute på "landet". Men imorgon drar jag in till stan igen.
Tänker lite på Ida. Grattis till dig och hoppas att du har det kul på lägret!

Lördagen den 24/7, 2010, hemma från kollo

Jag har haft en fantsiskt rolig och mysig vecka på 4H gården. Där fanns en massa djur:kaniner,hästar,katter,höns,tuppar och en gris. Det fanns spel som maxiyatzy,ett engelskt tågspel,ormspel,fia,tre i rad & schack.Och alla sov i sama rum och i dubbel sängar.
Jag blev kollots konstnär i år. Jag målade en jättehäftig tröja. Det var så kul att jag ska gå på stan och köpa vita tröjor och färg. Kanske jag kan sälja och tjäna egna pengar. Min första tanke som barnvakt, kanske inte var så lysande.
Vi hade även en danstävling i år, där jag och min partner vann förra året. I år kom vi tvåa.
Tack alla ledare och alla nya kompisar för ett toppenkollo.
Ha en fortsatt mysig sommar!
Joel

Möllegården



Vi var tre familjer som besökte Möllegården vecka 28..  Vi hade så jättekul..

Baddag vid havet



Vi badade även i det iskalla havet..  Det var härligt att få springa på stranden..  (Jag badade faktiskt också)..

Cykel-Race



Tyvärr var motorcyklarna sönder, så det fick bli cykelrace i stället..  Usch, vad varmt det är..

Möllegården



Jag har lärt mig att slå volter

Möllegården



Ida och jag i bassängen

Onsdagen den 14/7, Möllegården

Jag har inte hunnit med att skriva på hela veckan..  Det har ju varit så varmt o skönt.  Vi kom ner till Österlen i Skåne redan i lördags..  Bor på ett ställe som heter Möllegården..  Det är två familjer till som bor här..  De har också anknytning till barncancer.  Det är ett fantastiskt ställe som barncancerföreningen Södra har köpt till oss familjer, där vi kan koppla av och bara få vara..   Här finns både pool och bastu, (fast bastun har vi bara varit i en enda gång)..  Förr om åren så har det funnits 4-hjulingar här, men de är tyvärr borta i år.  Jag hoppas verkligen att det kan fixas fram nya till nästa år..  Det var så himla roligt när de fanns..  Men jag har fått nya kompisar som jag leker med varenda dag.. 
Vi badar i poolen nästan halva dagen..  Ibland bjuder "mormor" Marianne på fika..  Pappa ligger mest och latar sig i vanlig ordning, så hade inte Marianne varit här hade vi nog svultit ihjäl.  Det är bra när det finns mormor både här och hemma..  Tiden går så himla fort här.. 
Det finns TV-spel här också, fast pappa har sagt att vi får bara spela en timme varje dag..  Det gäller de andra familjerna också, men vi har kommit på ett knep, så att vi kan lura alla de vuxna..  De tror nog at vi bara spelar en tim/dag, men !!! 
Nu måste jag sluta för jag ska ut och spela tennis med de andra grabbarna..

Torsdagen den 8/7, Nya blodprover

På förmiddagen kom pappa o hämtade mig o Ida så vi kunde vara ute och sola o bada.  Det är "jättevarmt" i sjön, ca: 21 gr.  Jag kör magplask och rumpplask från bryggan..  Ellen fotograferar mig o Ida, sen kollar vi på bilderna i datorn..  Kul !!  Mamma ringde och sa att de blodprover som vi tog igår (onsdags) had koagulerat. (VA !!) tänkte jag..  Vad är det för ett konstigt ord..  Hon menade bara att de hade stelnat så jag var tvungen och ta om blodproverna idag oxå..  Pappa o jag körde ner till sjukhuset för att ta nya.  De fick sticka mig två ggr i fingrarna, men jag var jättesnål med att lämna ifrån mig blod.  Så då ville de sticka mig i armen..   Jag ville inte, så jag blev jättesur.  Men så lovade pappa att det inte skulle göra ont..  Det gjorde inte så ont, men jag var bara tvungen att protestera, så nu har jag bestämt mig för att ALDRIG mer ta blodprover med pappa igen.  Hur som helst, så fick sköterskorna så mycket blod de ville ha..  Alla prover var bra även denna veckan..  Skönt !!
I morgon kommer min kompis Oscar till mig..  Ska bli kul att leka med honom igen..

Onsdagen den 7/7, 2010, sommarlov i stan

Skönt med lite asfalt också. Man kan ju inte bada hela sommarlovet. Lite skönt att vara i lägenhet i stan som omväxling. Mormor var hos mig i måndags när mamma jobbade. Vi gick ut lite på stan och åt glass. Sen köpte vi var sin tidning, löste korsord och spelade kort. Ida sov över hos kusin. På kvällen gick vi på Allsång i Linnéparken. Det var jättemysigt och kul. Molly var där och sjöng. Hon är söt..Jag tog kort på henne.
Synd att jag missar nästa måndag då jag åker med pappa, Ellen och Ida till Möllegården på Österlen.
Då uppträder en speciell o nära kändis. Jag hoppas att få se det på film i efterhand. Lycka till!
Idag skulle Ida och jag vara själva. Vi lovade att gå och köpa var sin hamburgare på torget hade fått pengar, men....vi köpte glass för dem istället!
På eftermiddagen dök farmor upp. Hon hade köttbullar med sig. Det var förstås gott! En stund senare kom mamma hem. Vi skulle visst ta blodprov och träffa doktor idag. Det är ju lite mer sällan nu och jag mår bra, så vi glömmer nästan bort det ibland.
På lekterapin träffade jag en kompis som jag brukade spela spel med i Lund. Vi hittade varandra direkt och började spela.
Jättetråkigt att han har blivit sjuk igen. Vi håller tummarna och tänker på hela familjen.
Imorgon ska vi packa inför resan till skåne. Det ska bli kul. Där finns både pool och hav!


Söndagen den 4/7, 2010, konfirmation och badhelg

Tack Johannes för en rolig konfirmation. Till och med kul i kyrkan! Jag gillade när ni kom in i hockeytröjor. Även prästen var lite cool med sin elgitarr.
Efter kyrkan var vi hemma hos Johannes. Eftersom det var så fint väder var vi ute hela dagen och långt in på kvällen. Vi hoppade studsmatta, spelade fotboll, badade och åt gott. De vuxna lekte lekar på seneftermiddagen. Vet inte om de hade fått solsting eller vad det var, men de verkade ha kul.
Tack familjen Danielsson!
Idag frågade Antons mamma om vi ville komma och bada och åka båt hos dem. Klart vi ville! Vi var där redan på förmiddagen. Först åkte vi ring efter båten både Anton, Ida jag och Mikael. Sen fick mamma se att Mikael tagit fram skotern. Den är så häftig! och väldigt stor! Anton, Ida, och jag fick åka med Mikael. Sen ville mamma testa. Hon började lite försiktigt, men sen gick det knappt att få stopp på henne. Hon bara susade förbi med ett stort leende!
När man är vid vattnet blir man ganska hungrig. Johanna gjorde egna hamburgare. De var jättegoda. Jag sa att de nästan smakade som mormors biffar. Och det är ett bra betyg!
Lite senare fick vi även chokladkaka och glass! Vilken härlig dag! Tack!
På kvällen var det ganska skönt att få gå in och bara slappa. Nu ikväll ligger vi och läser lite innan det är dax att sova. God natt!

Ensam ring efter båten?



Nädå, Anton och jag ligger i vattnet bakom ringen och håller i handtagen. Häftigt!

Kolla in mig på ny "leksak"!



Jag fick provsitta själv, men sedan fick Mikael följa med ut på sjön. Coolt!!

En glad och lycklig mamma i helgahavet



Morsan startade lite fegt, men sen vågade hon allt dra på!

RSS 2.0