Måndagen den 28/9, 2009, Aikido

Ikväll har jag varit på Aikido igen med min kompis Anton. Jättekul fortfarande.
Mitt öga är bättre. Hornhinnan har redan läkt. Inte muskeln riktigt, kanske den inte gör heller. Ska tillbaka om en månad på besök. Men jag ser bra! Kanske jag kommer att vara lite mer ljuskänslig på de ögat, men det finns ju solglasögon!
Jag har varit på jättegott humör i helgen. I fredags var vi först på återbesök på sjukhuset. Sen fick Ida och jag gå till frisör och klippa oss. Vi blev jättesnygga! Jag fick tuppkam och grönt spray. Nu mamma får du sluta klippa oss. Det här blev häftigare! Ida kunde inte bestämma sig för färg, så det blev flera stycken. Hon såg ut som en barbiedocka! På kvällen åt vi pizza som vanligt.
På lördagen hade mamma lovat mig bio. Ida var på kalas. Istället för att ha mamma med mig frågade jag min kompis Martin. Han ville följa med. Vi såg G-force. Skitbra! Efter bion följde Martin med hem en stund. Senare på kvällen var vi hos mina kusiner i Öjaby.
På söndagen var jag hos Emil. Jag fick följa med till hans mormor. Där fick vi våfflor! Mums!
Det blev en bra helg!

Tisdagen den 22/9, 2009, otursdag

Igår var vi lediga från skolan (studiedag). Jag hade Albin hos mig på förmiddagen. Vi hade jättekul både ute och inne. På eftermiddagen fick jag åka hem till Anton en stund innan vi tillsammans gick på Aikido. Jag har börjat på prov i Antons grupp. Han har pratat så mycket om denna sport och jag tyckte det lät spännande. Det var andra gången jag var med. Det är verkligen kul! Jag gjorde lite trick på mamma på kvällen..
Idag var skolan också stängd men fritids öppet. Jag hade kul en stund innan jag råkade stå i vägen för en innebandyklubba. Attans vad ont det gjorde! Det blödde lite från ögonlocket som hade fått en spricka. Mamma ringdes in och kom så fort hon kunde. Vi fick en tid omgående hos ögon på lasarettet. Ögat hade svullnat regält och jag kunde inte öppna ögat. Men efter lite bedövningssalva kunde doktorn titta och undersöka. Det hade blivit en skada både på hornhinna och ögonmuskeln. Troligen har i alla fall näthinnan klarat sig. Jag fick tejp på mitt ögonlock, antibiotika i ögonen och beordrad vila. Jag fick också en lapp för ögat och såg ut som en pirat när jag gick därifrån. Nu blev jag jättetrött. Mamma med. Vi slockade båda två när vi kom hem. Nu ikväll känns det lite bättre. Ellen ligger hos mig och tittar på Idol.
Imorgon är mamma hemma hos mig.


Startfältet på STCC


Tuffa Bilar



Här står jag med mina kompisar..

Lata mig lite



Här ligger jag och lata mig lite, med hörselproppar i öronen.

Lördagen den 12/9 - STCC

Idag vaknade jag ganska tidigt.  Pappa och jag ska till Knutstorp i Skåne och kolla på STCC, (Swedish Touring Car Championship). Vi var inbjudna till Killträff - Boys only, utav Barncancerföreningen.  Vi skulle träffas utanför entrén kl. 10.45.  Vi stannade till i Perstorp för att hämta upp Sebastian, Erik och deras pappa Niklas.  Oj, oj ,oj, vad det här ska bli spännande. 
Innan vi satte oss uppe på en brant backe i solskenet, så passade vi på att se alla häfiga bilar, som stod inne i depån.  Det var både veteranbilar, Porshebilar, motorcyklar, och givetvis STCC-bilar. 
Vi åt en hamburgare innan loppen startade. Sen blev det "åka" av.  Att man kan köra så fort ??  Och vad det dånade.  Jag fick stoppa hörselproppar i mina öron. Speakern pratade oavbrutet hela tiden.  Efter sista loppet , som slutade kl. 15.30, så var jag ganska trött.  Vi åkte tillbaka till Perstorp, där vi fick spagetti och köttfärssås. Jag lekte med "Sebbe" och Erik till nästan kl. 20.00.  Sen åkte pappa och jag hem.  Jag somnade givetvis i bilen med en gång. 
Vilken fantastisk dag !!  Tack Ann och Lola som fixade denna dag till oss motorintresserade killar.  (Hoppas att det blir en repris redan nästa år).  Jag tror pappa tycker det också..

Måndagen den 7/9, 2009, om Kolmården

Vilken händelserik helg jag har haft. Tack Barncancerföreningen och Kolmården för denna fantastiska utflykt. Speciella hälsningar till mina "sjukhus-kompisar" Erik och Elias. Kul att få träffas utanför sjukhuset. När vi träffas pratar vi inte om sjukdomar utan bara känner en speciell gemenskap och bara har kul tillsammans.
Ellen, Ida, jag, mamma och pappa åkte bil själva upp till First Camp, som ligger i närheten av Kolmården. Vi var där vid 17-tiden och fick vår stuga som låg jättefint på en klippa alldeles nära vattnet. De andra som åkte buss kom vid 20.00. Då var vi redan installerade. Jag, Ellen och Ida gick för att möta bussen och hälsa alla välkomna. Vi var runt och hälsade på en del känningar på kvällen.
På lördag förmiddag åkte vi då till parken. Vi började med att åka linbana. Därefter gick vi en runda i savannen för att se Zebror, Gnuer, Antiloper, Noshörningar mfl. Mamma sa att det skulle bli regn så vi blev "påbylsade" regnkläder från början. Men väl i savannen så sken faktiskt solen och det var klarblå himmel, så vi fick lov att ta av dem igen. (De behövdes inte på hela helgen!) När vi kom till elefanterna började jag bli trött. Vad mycket backar det var att gå i. Jag fick åka vagn en stund. När vi kom till aporna fanns där en glasskiosk lite lämpligt. Vi åt och satte oss för att titta. Jag tyckte att aporna betedde sig lite som Ida, Ellen och mig faktiskt..
Jag hade sett i broschyren att det fanns en liten berg o dal bana som hette: Delfinexpressen. Den försökte jag lägga in i programmet med jämna 5-minutersintervaller...Till slut lyckades det och vi kom dit. Vi åkte om och om igen hela eftermiddagen ända till klockan fyra då vi skulle på gemensam åktur i Safariet. Det var ju jättespännande! Vi såg både lejon, tigrar, vargar, björnar och en stackar vilsen ekorre! Han såg rädd ut.
Därefter åkte vi hem till våra stugor. Lite trötta blev vi o vilade lite genom att spela "Fia" med mitt medhavda handduksfia. Mamma vann!..Gjorde inget. Då blev hon lite glad. På kvällen hade vi bokat bord på en restaurant med några andra familjer. Jättemysigt och gott. Men det tog lite tid för maten till de vuxna, så vi barn fick lite spring i benen. Mamma var snabbast att äta (tror hon tyckte att vi var för högljudda) och följde med oss till en lekplats. Tyvärr var där alldeles kolsmörkt, men det gick att leka en stund.
På kvällen slocknade vi snabbt.
Söndagen var planderad Delfinshow vid klockan 12. Dessförinnan tyckte jag det var självklart att vi skulle åka Delfinexpressen. Det tyckte inte pappa som ville se en massa ormar...Det fick han göra med Ellen. Mamma, Ida och jag tog linbanan till åkattraktionen. Ida försvann på vägen...så vi gick före. Framme vid Delfinexpressen var där inget folk. Mamma och jag satte oss och skulle få åka helt själva! Häftigt! Plötsligt hör man någon komma springande och skrikande: VÄNTA PÅ MIG!!! Ska vi vänta in henne? Känner ni henne, frågar han som skötte banan. Mamma och jag tittade på varandra...jo, det får vi nog säga. Det är min syster. Vänta då..
Sen åkte vi fram till showen skulle börja. Det var HELT fantastikt! Delfinerna hoppade, dansade o showade. Jättekul att se. Efter showen fick vi åka Delfinen igen tills vi nästan tröttnade. Därefter åkte vi hemmåt.
På kvällen fick vi tillfälle att träffa vår nya kusin, Pontus, en liten stund. Åhh, vad söt han var! Jag ville bara ta i honom. Jag tog med lite av mina bilar som jag tänkte att han kunde få. Hoppas jag får leka med honom snart.
Idag har det varit skola. Lite trött, men mycket att berätta. Imorgon åker mamma och jag till Lund. Jag ska på kontroll.


Delfinexpressen - superkul



Ida och jag var tidiga och fick åka först i tåget flera gånger.

Grodprinsen med på Kolmården!



Skolans grodprins var med på resan.

Tre mullvardar!


Oj, vi körde tokigt..


Tre mäktiga tigrar solar sig.


Kolmården 4-6/9, 2009




Torsdagen den 3/9, 2009, Trumbonträning, skola & ny kusin

Vad mycket jag hade att berätta på skolan om Legoland! Jag har känt mig pigg och glad i skolan denna vecka för det mesta. Lite trött blir jag på eftermiddagarna, men har inte varit kvar så länge på skolan. Farmor har hämtat mig och Ida någon dag. Mamma har slutat jobbet lite tidigare också någon dag. Det känns skönt.
I onsdags morse när mamma precis lämnat oss på skolan kom hon plötsligt rusande tillbaka. Hon hade precis fått veta att vi fått en kusin! Det var morbror Anders som blivit pappa. Jag blev jätteglad! Yes, äntligen!! Jag visste att det skulle bli en kille! Annars hade jag blivit besviken..
Jag frågade mamma om Anders hade fått träffa honom än. Det hade han! Det ska bli spännande att få se honom snart. Jag har mycket jag kan lära honom.
På eftermiddagen var vi på sjukhuset och tog blodprover. Vi kom fem minuter för sent till kemlabb....så vi fick ta proverna uppe på avdelningen istället. Ida och jag tog hissen upp själva. Mamma fick komma i efterhand. Väl uppe står det en Clown och möter oss! Häftigt! Han ville också ta blodprov och följde med mig in på rummet. Han trollade för mig och Ida under tiden. Fattade inte hur han gjorde det där med de virkade trollstavarna...Han var jätteskojig! Ida undrade om man inte fick kasta paj på Clownen. Det ville han inte. Men då sa jag lite snabbt att om vi fick göra det skulle han även kunna bli en Pajas! Nu var det Clownen som skrattade..Doktorn också. När Clownen gått fick doktor Stig undersöka mig. Fast jag var otålig och ville ut till Lekterapin. Stig är snabb så snart var jag på språng. Jag fick godkänt. Lite förkyld men bra i lungorna. Han hade velat ta ett halsprov om utifall, men DET ville inte jag, så han fick ge sig denna gång. Fulldos blev det på blodvärderna denna vecka.
När vi fått svaren var det snabbt hem och äta för att sedan gå på klassmöte på skolan. Ida och jag fick också vara med. Vi diskuterade i grupper hur man ska vara mot varandra på skolan och vilka regler som skall gälla. Det är bra att ta upp. På kvällen somnade jag snabbt i min egen säng..
Idag har jag varit på Trumbonlektion. Jättekul och gick jättebra! Jag berättade i detalj för mamma vilka toner vi fick ta. Ida följde mig från skolan till Kristineberg,som ligger ganska nära, men Trumbonen är lite tung så det var bra med hjälp. Hon kom även och mötte mig. Tack Ida. Du är bra ibland...
Nu ikväll har vi packat för helgens utflykt. Vi åker till Kolmården imorgon och stannar till söndag. Egentligen skulle vi åka buss med Barncancerföreningen, men eftersom Ellen fortfarand är lite förkyld kör vi själva med tanke på de andra infektionskänsliga barnen. Men på Kolmården kommer vi att träffa alla de andra. Vi känner många av dem. Det ska bli jättekul.
Ni ska få höra...

RSS 2.0