Gott Nytt År 2011!



Nyårsafton ute i pulkabacken!
Ha en kul dag och kväll!
Kram
Joel

God Jul!


Torsdagen den 23/12, 2010, jullov!

Vad skönt med jullov!
Fast det har varit roligt i skolan, speciellt de senaste veckorna då vi har mest tränat till vårt julspel som vi spelade upp för föräldrar och syskon i måndags. Vi hade hittat på en julstory själva. Även en gemensamt skriven julsång.
Det blev succé!
Storyn började med en tomteverkstad där jag fick vara tomtefar, vilket jag var mycket stolt över. Sedan kom det en "grön tomte" som ville ha en grön jul och elaka barn! Han bytte ut ett kort i huvudet på tomtefar och plötsligt gick tomten (jag) runt till barn, önskade god grön jul och frågade efter elaka barn! Den gröna tomte ville tjäna pengar på det riktiga tomtekortet och åkte världen runt för att sälja detta. Till slut lyckades han övertyga en kejsare i Kina som ville ha en Svensk jul. De åkte över till Sverige och installerade rätt kort på tomten. Men...när tomten skulle önska God Jul, pratade han kinesiska! Då sa kejsaren: Made in China!
Vad hände med den gröna tomten?  Han blev en julgran!
Det var jättekul att spela pjäsen. Verkade som den var uppskattad.
Skönt att vi har en vit jul här hos oss. Snälla barn finns det också gott om. Vad spännande det ska bli imorgon.
Jag har inte kunnat låta bli att kolla lite på paketen som ligger hos mamma. Bara klämma lite..
Nu ska jag snart ut i snön och åka pulka. Det är så härligt att vara ute. Men igår var det kallt. 21 minus på morgonen. Brrr!
Jag vill passa på att önska alla er läsare en riktigt God Jul och Gott Nytt År!
Kram
Joel

Julspel i skolan


Tisdagen den 14/12, 2010, mattekväll i nya lägenheten

Hej alla mina läsare! Jag har haft fullt upp med skola, vinterlekar och flytt till ny lägenhet. Mamma fixade en större lägenhet med stor balkong, tillgång till trädgård, lungt område och jättenära både skolan och kompisar. Det tar bara 2 minuter att gå till skolan. Ja...om man går direkt utan att slänga sig i snövallarna eller ha snöbollskrig med Ida. Lungast och snabbast är om jag går lite i förväg.
Vi tycker att vår lägenhet är lite lyxig. Vi har både bubbelbadkar och bastu. Gissa om jag håller mig ren nu för tiden?!
Att flytta gick smidigt, tyckte vi. Mamma såg lite stressad ut. Ena stunden skulle vi hjälpa till, men nästa stund skulle vi hålla oss borta. Vi hittade en massa roliga saker som vi inte haft framme på ett tag och började leka med dem.
Nu har vi i alla fall ganska fint. Ida och jag har byggt en snögubbe som vi har utanför dörren.
Igår på luciadagen gick 8:orna lucia på skolan för oss. Där var Ellen med. Sedan lussade de för en massa företag på stan hela dagen. På kvällen kom Anton med föräldrar på lussekatter & pepparkakor. Efter en stund bjöd jag in på bubbelbad. Alltså Ida, jag och Anton.
Ikväll hade vi (kanske mest mamma) bestämt att vi skulle ha mattekväll allihop. Det var riktigt kul, (tyckte jag). Sen lagade Ida och mamma kålpudding. Det lät inte så gott, men det var det!
Ikväll hann vi inte bada. Kanske imorgon igen?


Jul på Lekterapin



Tänk att tomten kom i år igen !!   Blev en riktigt bra julklapp nu oxå..
TACK   Tomten..   Jag tror på dig..

RSS 2.0