Tisdagen den 31/3, 2009, MR bra!!

Ikväll ringde en doktor från Lund till mamma och sa att MR (magnetröntgen) som jag gjorde i måndags förra veckan var bra! Det var skönt att höra.
Idag var jag piggare i skolan än igår. Igår somnade jag efter lunch i en soffa, så mormor och morfar fick komma och hämta mig. Idag hade jag lovat mamma att hålla mig vaken om utifall någon skulle ringa från mammas jobb och säga att HON somnat!! Som tur var, var det ingen som ringde. JAG hade ju inte kunnat hämta henne!
Efter skolan idag fikade jag lite med mormor och morfar. Sedan ville jag till "kyrkis" på Skogslyckan. Vi fick göra påskägg! När mamma hämtade mig fick jag även leka en stund med Emil och Albin. Sen fick jag MC-mat!
Oj vad många som hade skrivit på min blogg! Kul!Jag var inte inne och kollade igår. Somnade tidigt.
Vad gäller filmen "Bolt" så har jag också redan "bokat" att få köpa DVD:n.
Imorgon förmiddag kommer Ida, Ellen och pappa hem. Mamma trodde det var idag....
Det har varit gott att få ha mamma för sig själv några dagar och kvällar. Vi har haft jättemysigt, för det mesta i alla fall...men nu längtar jag efter mina syskon och min pappa.


Söndagen den 29/3, 2009, lekland, bio mm

Denna helg har mamma och jag hittat på en massa roliga saker som jag har fått bestämma! I fredags var vi på Mc Donalds och åt. Sen fick jag gå i leksaksaffär och välja ett spel och en film. Jag köpte ett Scobidoo-spökspel som mamma och jag spelade på eftermiddagen. Gaska läskigt...tyckte mamma. Sen åkte vi till Gottegrisen och fyllde på godisförrådet! På kvällen åt vi Thai-mat. Ja...jag gick med på att byta ut pizzan! Thai-mat är också väldigt gott. Tyckte faktiskt att mamma kunde få bestämma lite också. Sen hade vi mys framför tv och Let´s dance. Men jag somnade ganska tidigt.
På lördag fm hade vi bestämt att möta upp Emil och Albin vid Leos lekland. Det ligger så bra bara några hundra meter från vårt hus! Morgonen var lååång innan klockan blev 10! Det var bra att vara på plats tidigit. Inte så mycket barn den första timmen. Vi hade superkul i tre timmar! Sen åkte vi hem och tittade på film och vilade. På kvällen ville jag ha sällskap. Inte bara ha mys med mamma...så vi bjöd in familjen Johansson på Tacos! Först spelade vi spökspel, sedan åt tacso och efter det gosaker tillsammans med film. Jättekul!
Idag söndag var det bio bokat. Mamma, jag och Emil såg "Bolt". Den var superbra! Kan jag rekomendera!
Imorgon ska jag prova att komma tillbaka till skolan igen. Under veckan har jag varit ganska trött, men läkarna säger att man kan bli det några veckor efter strålning. Sen har jag ju dessutom varit förkyld. När jag var på hörselkontroll i torsdags, såg doktorn att jag hade vätska bakom båda öronen. Hörseltestet visade också att jag hör lite sämre igen. Det kan bero på vätskan, och vätskan kan bero på förkylning samt att man kan få det efter strålning. Vi har inte fått svar på magnetröntgen som jag gjorde i måndags i Lund. Hoppas att det är ett bra tecken...
Vad gäller pappa, Ida och Ellen, så verkar de ha toppenkul i Åre. Fast jag hade ju velat se när Ida tog sig ner från en svart isig backe...


Torsdagen den 26/3, 2009, besök

Idag har jag varit med mamma på hennes jobb! Jättekul! På en halv dag tjänade jag in glasspengar och två biobiljetter! Inte dåligt va? Tack! Dessutom fick jag hembakta bullar till fika och fick låna en dator att spela spel på. Kul att se var mamma sitter hela dagarna och vilka personer det är hon pratar om. De var jättejusta!
Vid lunch blev jag ganska trött, så vi åkte hem och åt pizza..
Annars i veckan har det varit lite rörigt..Ellen och Ida var dunderförkylda och i söndagskväll fick Ida jättehög feber. Över 40 grader, vilket visade sig vara halsfluss! Doktorn sa att det var jättesmittsamt för mig och att jag inte borde vara nära Ida. I skolan var det också många som hade det, så där kunde jag inte heller vara. Mamma och jag "flydde" till morrmor och morfar i Moheda ett par dagar medans Ida fick proppa i sig penicillin. Som tur var, piggnade hon till ganska kvickt.
Nu ikväll har vi nämligen kört Ida, Ellen och pappa till Alvesta. De har åkt till Åre med två andra pappor med 3 barn till och skall vara borta till tisdag nästa vecka. Men varken mamma eller jag är jätteledsna för det...Vi kan ju gå på bio! Ska bli skönt med lite lugn och ro några dagar bara mamma och jag. Men det klart att jag kommer att längta efter dem.

I dag spelade jag Golf


Söndag 22/3, Golfdag

Idag var både Ellen och Ida jätteförkylda, så jag flydde fältet till min kompis Emil. Där lekte jag hela dagen.
Vi tog även en tur till golfbanan, där slog jag en hink med bollar.  Det var jättekul.
På em spelade vi spel och fikade i deras nya fina kök.
I morgon ska pappa och jag åka till Lund igen, för att göra en magnetröntgen.  Då ska man ligga alldeles still i 1,5 timme. Hoppas att man får lyssna på musik.

Idag Cyklade jag igen !!



Jag har inte cyklat sedan innan midsommarafton förra året.  Men idag provade jag igen.
Antingen har jag blivit större eller har cykeln blivit mindre ??

Fredagen den 20 mars, 2009, lite förkyld

Denna veckan har jag varit lite förkyld, så igår och idag var jag hemma från skolan. Fast idag om jag jämför med mamma som är hemma med mig så känner jag nog mig piggare än hon!
I måndags hade vi studiedag. Då var Ida och jag hos mormor och morfar och bakade pepparkakor! Mormor hade "slängt" ihop en deg. Vi hade jättekul. Sen var vi ute i trädgården och spelade boccia. Vi var också med i affären. Där fick vi handla var sin tidning. Vi hade sovit över från söndagen till måndagen. Men på kvällen längtade jag efter mamma..
Idag är det jättefint vårväder så vi har varit ute lite i trädgården. Sen åkte vi till Gottegrisen! Där var en snäll farbror som gav mig en t-shirt med ett tryck föreställande en gris med godiskäpp i handen. Den gillade jag! Och den passade.
Nu ska vi åka och hämta Ellen och Ida på skolan. Får se vad vi hittar på i eftermiddag. Ikväll blir det i alla fall pizza! Det är stående varje fredag som ni vet...
Trevlig helg!

Ida och jag på Leos Lekland


Lördag och Söndag 14/3 - 15/3

Förra veckan var jag i skolan varenda dag. Det känns skönt att kunna vara med mina klasskompisar igen.
På onsdag em. var jag och tog nya blodprover samt var på lektrapin. Där var clownen Micke och hälsade på. Han kan en massa trolleritricks.
Igår (lördag) var hela familjen på Leos Lekland.  De hade jättemånga olika grejor som man kunde klättra i. Det var kul.
På kvällen var vi hos mina kusiner och kollade på melodifestivalen,
Idag på fm. åkte mamma och jag till min kompis Anton. Sen i em. ska jag på Disco till min klasskompis Frida,  Ida ska också följa med,
I kväll åker Ida och jag till mormor och morfar. Vi ska få sova över hos de, för i morgon är det studiedag på skolan, och då är vi lediga.
Min rullstol använder jag väldigt lite just nu.  Bara när jag ska gå riktigt långt. Hoppas att jag kan slippa den helt snart.

Måndagen den 9/3, 2009, skola igen!

I lördagskväll kom vi hem igen! Även om vi hade det jättebra, var det skönt att vara hemma. Men på söndagen längtade jag efter kompisar. Lekte med två olika. Idag var det extra kul att komma tillbaka till skolan för att träffa fler! Jag mår bra och är pigg och glad! Ikväll har Ellen gjort grönsakssoppa. Den var faktiskt jättegod! Sen följde jag med och hämtade Ida på gympan. Nu är det snart redan läggdax...
Hörs!


Hej från oss i Lindvallen



Främre raden;   Ida, Joel och Anton
Bakre raden:      Lisa och Ellen

Fredagen den 6/3, Sista skiddagen

Efter en god frukost, så ville jag ut i backen så fort de öppnat liftarna..  jag kände mig verkligen pigg i dag och jättesugen att åka skidor en stund på förmiddagen. Det blev 7 åk innan det var dagsför pulkaåkning.  Sen gick vi in och fikade, spelade lite DS.  Till lunch blev det grillkorv, vilket gjorde susen.  Då Ida och Anton skulle till skidskolan, ville jag också följa med för att se vart de samlades.  Sen åkte jag, pappa , Ellen och Lisa ytterligare några åk innan vi fikade.  Kl. 17,00 var det dags för skidskoleavslutning.  Alla gick dit. Där var det dans och musik, med bl.a. ett troll som hette Gustav.  han bestämmer över Gustavbacken.(Den största backen i Lindvallen).   Efter festen hade mamma en överaskning till Ida och Anton.  De fick ett skidmärke för att de hade varit så duktiga i skidskolan.  Sen fick även jag ett skidmärke, för jag hade klarat min egna skidskola.  HURRA !!
I kväll blir det Tacos. Det blir det alltid sista kvällen innan vi åker hem. 
Jag vill tacka alla (mamma, pappa, Ellen, Ida, Lisa, Anton, Johanna och Mikael), som har gjort denna vecka till en av mina allra bästa!

Skoterkörning!!!


Torsdagen den 5/3, 2009, skoterkörning!

Yes, vilken dag! Började med 7 åk! Kul när Anton, Lisa, Ellen och Ida följer mig i backen. Sen blev jag trött. MEN jag ville åka pulka. Då blev Ida också jättetrött i benen..Vi åkte en stund, sen gick vi in och fikade. Efter lunch gick alla ut och åkte igen, utom en som var hos mig förstås. Jag var nöjd och spelade Wii. Jag fick veta att det skulle bli en överraskning efter det att vi hämtat Ida och Anton efter skidskolan. Vi skulle åka bil en stund. Vad spännande! Wow, vi fick köra snöskoter!! Alla fem barn fick var sin skoter. Men då blev papporna lite avundsjuka och som av en händelse hade de med sig sina skidhjälmar och fick också köra...Vet inte vem som hade roligast, men jag var SÅ nöjd! Se bild. Det var verkligen toppen på skidsemestern. Nu ikväll har vi äntligen vår bowlingtävling. Vi har fått ihop burkar så det räcker..Imorgon är det sista skiddagen. Hoppas den blir bra.

VM-pulkabacken


Onsdagen den 4/3, 2009, snögubbeland/pulkaåkning

Jag hade som mål idag att komma till Snögubbeland som jag såg bilder på igår, där Ellen, Lisa, Ida och Anton varit. Det såg ut att vara kul! Jag vet att jag varit där förut när jag var "liten", men glömt det. Det började bra och vi tog de första liftarna upp. När jag kommer fram till liften frågar jag artigt: Ursäkta, kan du hjälpa mig med liften? Det får jag alltid. Men ibland ramlar jag och då är det väldigt svårt att komma upp. Liftvakten vet ju såklart inte om mina svårigheter utan väntar på att jag ska resa mig upp själv...Men jag kämpar och det gick bra de första tre backarna. Men sen var det var en lång "raksträcka" till nästa lift, som inte verkade vara några problem för övriga, men för mig som de senaste halvåret inte ens gått denna sträcka. Nu skulle jag ta mig fram med skidor! Phu....Vi tog det lungt. De andra åkte i förväg. Jag började bli otålig och trött. Väl framme orkade jag inte mer. Jag och pappa gick in i en mysig värmestuga och tog en cola. De andra åkte vidare. Mamma kom och mötte upp efter ett tag och vi tog oss tillbaka till stugan. Det tog tid...men vi kom fram lagom till lunch. Det blev tre liftar och fyra backar. När jag räknade efter blev det ju faktiskt åtta åk idag plus transportsträckor. Fatta vad trött jag var vid lunch. Det här fick minsann räcka för både för- och eftermiddagspass. Nu tänkte jag inte gå ut förrän i kväll med pulkaåkning. Jag var nöjd inne med att spela Wii och fika. Det spelar ingen roll vem som är med mig. På seneftermiddagen kom Anton och Ida tillbaka och ville åka pulka. Först följde pappa med oss till en mindre backe. Vi hade superkul. Sen kom mamma, då gick vi till VM-pulkbacken. Där fick jag inte åka för pappa, men nu var han ju inte med...bildbevis finns! En gång och jag var superlycklig! Sen fixade Mikael ett pulkatåg hem. Då var det helt okey att åka tillbaka.
Nu ikväll har vi bastat, ätit gott och spelat spel. Trötta somnade vi lätt.

Joel och Bellman


Snow by night!


Tisdagen den 3/3, 2009, skidåkning, pulka & Bellman

Imorse var det någon som sa sol och alla bara slängde sig ut. (Mammorna först..) Men jag vet inte om det bara var önsketänkande för när vi väl kom ut, var det helt igenmulet och snöade.. Sen snöade lite till! Nu räcker det snart!
Vi tog alla närmsta liften upp från stugan. Jag åkte i backarna vid vår stuga. De andra testade lite andra backar. Lite trött i benen kände jag mig direkt, men gjorde upp med mamma att åka fyra åk på förmiddagen och två på eftermiddagen. Sen ska jag lägga på ett åk varje dag. Räknade ut hur många åk jag ska göra på fredag. När Ida och Anton kom hem efter skidskola på eftermiddagen lekte vi först. Vid fikat hade jag lite enmansshow med att berätta Bellmanhistorier. Det tycker jag är SÅ kul. Jag skrattar nästan mer än de som lyssnar. Sen ville jag åka pulka. Då följde alla barn med, och pappa... Vi var nog ute en timme. Jättekul!  Sen var det god mat och mer lek. "Min" doktor ringde sedan och berättade om mina blodprover och fortsatt medicinering. Proverna är hyffsat bra, men lite låga trombocyter. (Det som gör att blodet stelnar), så han tyckte att jag skulle ta det lite lungt i backarna. Och det gör jag ju! Jag skulle också halvera min medicinering en vecka.
Kvällarna går fort och snabbt är det läggdags. Protestera måsta man ju, men sen somnar vi allihop ganska snabbt...

Skidkungen !!


Måndagen den 2/3, 2009, mycket snö i backen!

Det har snöat hela natten och hela dagen idag också. Så det räcker gott och väl! Igårkväll var jag lite försiktig inför dagens skidåkning. Tänkte på att jag trillade i Gustavbacken..men imorse vid klockan sex sa jag till mamma att vi inte kunde ligga här längre. Vi måste ju snart vara i backen! Mamma svarade med att ge mig mitt DS! Vid nio var vi i alla fall vid liften! Jag åkte tre åk. Sedan höll jag på att trilla. Då blev jag osäker och ville till stugan. jag blev plötsligt jättetrött och ville inte åka hem på mina skidor. Mamma gick hem och hämtade en pulka. Det var en guldpulka! Jättehäftig! Då blev jag på gott humör igen. Hemma fikade vi lite. Vid lunch kom de andra. Sen åkte mamma, pappa och jag ner till vårdcentralen i Sälenbyn för att ta blodprover. Jag måste få ny ordination på mina tabletter till på tisdag. När vi kom ner var det fullt med folk. Men mamma talade om läget och vi fick gå in i ett speciellt väntrum, bara vi och fick gå "bakvägen". Vi kom in efter 5 minuter! Tack för det! Däremot blev det lite av ett blodbad på mina fingrar och när sköterskan tagit de sista dropparna välte hon ut det mesta...Hon blev lite stimmig, men jag bara skrattade och sa då får du ta ett finger till!..
Efter blodproverna handlade vi lite. Det går åt lite mat när man är i fjällen!
När vi kom hem stannade pappa hos mig och mamma for iväg fortare än kvickt till backarna, men kom och hämtade mig i slutet av dagen. Jag gick med på att åka ett åk till. Först trillade jag i liften...men försökte igen och kom upp. Sedan åkte jag ner i tåg efter Anton och Ida som stolta visade upp vad de lärt sig på skidskolan. Det var jättekul. Men jag höll vad jag lovat. Ett åk, sen fick den vara. Men då ville Anton följa med till stugan. Han drog mig ända fram till stugan. Vi hade jättekul! Hemma spelade bowling med alla "after-ski"- burkar...Vi serverar för fullt för att få fler..Snart droppade de andra in. Sist idag kom mamma..
Nu ikväll har vi ätit gott och lekt kurragömma. Nu börjar vi alla bli ganska trötta.

Söndagen den 1/3, 2009, jag åker skidor!

Jodå, vi kom alla till samma ställe, trots att det blev en tjejbil och en killbil. Däremot tog tjejerna några extravarv i en rondell..
Stugan är toppen. Vi har gott om plats och gångavstånd till liften. Imorse tog jag två tallrikar gröt för att orka skiddagen. Vid nio var vi såklart vid liften. Mamma och pappa bara gapade när jag åkte fram till knappliften. Tog knappliften och efter lite kämpande fick den på plats. Stod hela liften upp. Väl upp ville jag åka ner. Vadå ta det lungt. Ska vi inte åka eller? När vi åkt den lilla backen några gånger, ville jag ha mer!! Jag vet inte om det bara var snö mamma och pappa hade i ögonen. Men jag fick som jag ville. Vi tog sittliften upp till toppen. Jag ville se Snögubben! Det fick jag. Men det blåste väldigt mycket på toppen så det var väldigt isigt där vi skulle stiga av. Jag trillade, mamma också när hon skulle hjälpa mig, Ida blev ledsen och liften stannade. Lite småjobbigt ett tag. När vi väl kom upp, blåste det medvind i backen. Det var lite brant och gick jättefort. Jag ångrade mig lite...och tjurade väl ihop, kan jag erkänna. De andra åkte ner och mamma och jag satt mitt i backen. Inget drömläge...Men sen kom min räddning. Mikael! Jag fick åka mellan hans skidor. Vi åkte jättefort!! Häftigt! Och tryggt... Sen fick vi alla varm choklad och pizzabullar. Tack familjen Nilsson!  Efteråt var jag väldigt nöjd när jag berättade för Ida, Anton, Ellen och Lisa att jag tagit mig ner för Gustavbacken! På eftermiddagen var jag i stugan, där det byttes lite folk. Pappa, mamma eller Johanna. Jag är jättenöjd och stolt över dagen. Imorgon ska jag nog hålla mig i de mindre backarna. De var ju rätt bra ändå.
Ikväll har vi bastat och nu spelar vi spel alla ungarna. Snart blir det falukorv och potatismos.
Snöiga hälsningar/ Joel

RSS 2.0