Söndagen den 30 maj, utflyktshelg!

En jätterolig, spännande och intensiv helg är snart slut. Tack alla!
Det roliga började redan torsdag kväll då mamma tog med mig och Ida på MC i stan. Härligt att bo så nära!..Mamma var snäll och beställde en plusmeny till sig och en till Ellen att ta hem. Då fick Ida och jag var sitt "Cola-glas"! Sedan gick vi hem för att packa inför resan till "landet".
Efter skolan på fredagen gick Ida och jag till lägenheten och väntade tills Peter kom och hämtade oss. Vi var glada och förväntansfulla. Vi stannade i Åseda för att plocka upp mamma innan vi åkte vidare till Söderköping.
Vi sjöng lite matteramsor i bilen så tiden gick ganska fort. Väl framme studsade vi ut ur bilen och hittade direkt våra lekkompisar Jakob och Josefin.
Vi har lekt både ute och inne, klättrat på berget, spelat fotboll, boccia, lekt med Sheba (Peters hund) och däremellan spelat en hel del Wii. Ofta blev vi avbrutna av mat och fika, men det var förstås både nödvändigt och väldigt gott. Ibland åt vi hos Jakob och ibland hos Peters föräldrar. Bra att ha alla så nära. Det var bara att springa lite emelllan husen. Kul att ta sig upp till Peters stuga via klipporna. Lite jobbigt men det var det värt.
Hoppas att vi kan åka dit snart igen. Ser fram emot att få åka till badstranden nästa gång!


Onsdagen den 26/5, 2010, vårlekar

I lördags var jag med kompisar och hoppade studsmatta. Det går att hoppa på den fortfarande fast det är några hål. Ja, pappa eldade ute i trädgården och det råkade smälta lite på hoppduken. Vi ska få en ny, men vem kan vänta på den?
Ida åkte med mormor och morfar för att titta på dansuppvisning i Konserthuset. Denna gång var lite omvänt. Ellen och Ida var inte med och dansade. Den som uppträdde var...Mamma!! Jodå, hon har gått och tränat på stepdans sedan i höstas och var nu själv med på uppvisningen. Vi har sett och hört (!) när hon har tränat i lägenheten. Hon har speciella skor med stålklack och sula. Låter häftigt! Kanske inte grannarna under tycker..Men för min del räckte med vad jag sett i lägenheten. Ida däremot tyckte det var kul att se hela konserten. På söndagen var det uppträde för Ida, men inte i dans utan sång och pjäs i kyrkan. Ida var berättare och skötte sig ganska bra. Jag var där och tittade. Sedan fick vi tårta i församlingshemmet. Det var invigning av en minilekstugekyrka. Den var häftig.
I går var det åter dax för golf. Lika kul som tidigare.
Idag kom mamma till skolan. Vi hade utvecklingssamtal med Lena. Jag hänger med i de flesta ämen. Till och med godkänt i gympa! Bra va?!

Torsdagen den 20/5 2010, klassfest i regn o åska

Helfestlig klassfest hade vi på Ryttartorpet nu ikväll. När mamma hämtade oss var vi alldeles genomblöta men glada och spralliga. Vad kul vi haft! Hela dagen idag har varit jättevarm. Tur att jag fått lov att lägga undan mina vinterstövlar äntligen. Men när vi samlades på kvällen ute på den stora gräsängen precis vid sjön och badstrand började det strax att regna och även åska lite. Det fanns en lada där vi kunde vara, men vem ville vara där? Vi skulle ju bada, grilla och leka ute. Det gjorde vi och hade jättekul. Tack för detta!
När vi kom hem fick vi varmt fotbad och chokladmjölk vid sängkanten av mamma. Lite mysigt..
Veckan har gått fort med många roliga aktiviteter. I måndagskväll var det golf. Ida och jag stannade kvar lite extra efteråt och slog några bollar. Det börjar att gå riktigt bra! Jag tycker det är väldigt roligt och frågade min tränare när golflägret börjar i sommar. Längtar redan dit. Kan man anmäla sig redan nu så jag säkert kommer med?.
I onsdags följde jag med en kompis hem, som går i en klass över mig. Vi tog bussen själva och åkte hem till honom. Det var spännande. Senare på kvällen gick Ida, mamma och jag bort till minigolfbanan på Spetsamossen. Det gick ganska bra, i alla fall ibland. Kanske att vi alla tre behöver träna lite på att inte tjura ihop på de banor som inte lyckas..Glassen efteråt gjorde att slutresultatet inte spelade någon roll.
Imorgon är det gympa och utedag i skolan, sen är det helg!

Söndagen den 9 maj 2010, gympauppvisning med en stukad fot

I fredags på gympan i skolan kom jag lite snett med min fot. Det gjorde skitont! Mormor och morfar hämtade på skolan. Jag och Ida skulle åka hem till dem i helgen, men mamma fick först inspektera foten. Jag fick ligga på soffan i högläge ett tag. Momor gick och fixade en stödstrumpa på Apoteket. Sedan bar mamma mig ner till bilen ,gick in på Coop och köpte en chokladkaka till mig och en "Paradis" till morfar.Nu gick värken över något..
Vi hade jättemysigt i Moheda. Spel och lek både ute och inne. Lagade god mat och bakade chokladbollar. Vi fick också gå ner till affären och köpa var sin tidning.
Idag på eftermiddagen kom vi tillbaka till Växjö. Vi skulle vara med på gymnastikuppvisning i Teleborgshallen.
Min fot var bättre, men stödstrumpan fick vara på. Det var många gymnaster som skulle uppträda. Jag var med både på matta och fristående. Jag är inte jättebra på att hjula, men gjorde en volt på slutet som kompensation..
Ida hoppade trampets, matta och gjorde ett fristående med paraply. Coolt!
Men på vägen tillbaka i bilen bråkade vi lite om paraplyet så morfar fick stanna bilen två gånger, precis som de gjorde med mamma och hennes bröder när de var små..
Vi stannade en stund hos mamma och fikade innan vi åkte hem till pappa. Han hade tänt grillen.
Imorgon är det skola på dagen och golf på kvällen. Det ska bli kul.

Onsdagen den 5/5, 2010, mer skrubbsår på benen

Ida och jag körde sparkcykel själva från skolan till mamma. Som ni vet är ju Ida en retsticka och än så länge hinner jag inte med även om jag försöker. Det slutade såklart att jag trillade och slog i benen. Nu har jag väldigt många blåmärken och skrubbsår, men det känns rätt okey ändå. Och vad gäller Ida säger jag bara: Vänta! Du kommer att få igen. Jag blir starkare och snabbare för var dag. Äter som en häst gör jag också. Idag blev det...potatis, lax och vit sås! Mmmm..Ikväll var det gympaträning inför uppvisning på söndag. Jag tänkte först inte vara med eftersom jag missat en del och hade lite ont i benen, men när jag fick se mina kompisar ville jag också!
Vi ska vara utklädda till...Rumpnissar! Nähä..foto får ni INTE se.
Skolan går bra och till och med rasterna är kul för jag hänger med!
Nu måste jag sova. Godnatt!

Tisdagen den 3/5, 2010, vår?

Trodde sedan i söndags att man kunde slippa stövlar, vinterjacka och mössa, men både igår och idag har det varit kallt och regnigt. Det hade till och med snöat lite sa mamma när hon körde från jobbet. Brrr!
Trots att det var lite kallt igår kväll gick golfen bra. Jättekul att den börjat igen. Min kompis Albin går också i samma grupp.  Idag efter skolan kom Albins bror Emil hem till mig. Vi var hemma själva en stund. Vi spelade mest Wii. Men jag visade också Emil hur lätt och gott det är att gå ner till Coop och handla. Vi var där två gånger..Ikväll borstade mamma tänderna noga på mig.

Söndagen den 2 maj 2010, Valborg

I fredags kväll firade vi Valborgsmässoafton hemma hos Martin och Fredrik. Anton m föräldrar var också med, mina syskon och mamma o Peter. Det är så kul hos Martin och Fredrik. De bor på en hästgård och har även två katter. Jag gick direkt och sökte upp den ena katten. Den låg i sovrummet. Jag hoppade upp i sängen och gosade. Katten spann och jag nästan somnade! Vad mysigt. Men efter en stund gick vi istället ut och hoppade studmatta. Alltså barnen, inte katterna..Klasse stod ute och grillade. Vad gott det luktade. Det var det också! När vi ätit och lekt en stund började det bli lite mörkt. Då tände vi en egen liten eld och sjöng en massa fina sånger som Johanna hade tryckt upp. Synd bara att det var lite mörkt...Men det lät bra ändå. Sen fortsatte vi spel och lek till sent på kvällen innan vi tog taxi hem.
På lördagen sov vi ända till åtta! Det är länge för att vara oss.
Till lunch åkte Ida och jag ut till mormor och morfar för att stanna till söndagen. Vi hade våra sparkcyklar med oss och testade genast dem runt kvarteret. Sen spelade vi lite boule med morfar och hjälpte mormor att vattna de nya planteringarna. På kvällen tittade vi på körslaget och myste.
Idag hämtade mamma oss vid middagstid. Jag ville leka med kompis och bestämde med Emil. Vi fick leka en stund. Sen kom mamma och tyckte att vi skulle hitta på något ute. Hon tog på sina inlines och vi tog våra sparkcyklar. Vi tog en runda runt glasskiosken..Vilket skönt väder det var. När vi trötta kom tillbaka satte vi oss i soffan och tittade på lite filmer från när vi var små.
Imorgon är det skola igen. På kvällen börjar min golfträning. DET ska bli kul!


RSS 2.0