Trevlig valborg!


Jag och mina syskon i vårsolen.

Mitt nya vardagsrum


Söndagen den 26 april, 2009, fiolkonsert

I eftermiddag har jag varit på fiolkonsert. Ellen uppträdde i Mariakyrkan med en massa andra. Det var så fint så jag slumrade till en stund..men mamma hade med sig dumle-kola i sin väska. Då piggnade jag till! Mormor och morfar var också där och tittade. De följde med hem efteråt för att fika och titta på vårt nya vardagsrum. Det är lite gammaldags just nu. Stampat jordgolv! Nä, det är inte riktigt klart än..
Mormor hade med sig lite fröer som vi planterade och vattnade. Spännande och se vad som kommer upp.
Igår var Albin hos mig och lekte. På kvällen kom Anders, Pernilla och Jesper. Vi grillade, hoppade studsmatta (Anders också!) & busade. Vi ska få en kusin i sommar! Jag har börjat spara lite saker till "honom". För det tror jag att det blir. 
Imorgon är det skola igen. Det är lite svårt att somna  tidigt på kvällarna när det är så ljust. Men nu sover jag i alla fall själv i mitt rum. Har slagit vad med mamma. Klarar jag två veckor får jag ett nytt spel..

Söndagen den 19/4, 2009, gympauppvisning

På förmiddagen var jag hos Anton och lekte. Vi sjöng och dansade och hade jättekul. Efter lunch kom mamma och hämtade mig. Idag skulle Ida uppträda med sin gympagrupp i Teleborgshallen. Det var väldigt många gymnaster allt från 4 år till 20. Både killar och tjejer. Jättekul att titta på. Ida är faktiskt ganska duktig! Sen såg jag killarna som jag tränat med förut. Olle blev jag jätteglad att se. Fick tillfälle att träffa honom lite efter showen. Tror inte han kände igen mig först. Jag fick chansen att tacka för julklappen som låg i min brevlåda på julaftons morgon. Jag blev så glad över det. Vi bestämde att leka någon dag. Hoppas att jag kan få komma till honom..
Mormor och morfar var också med och tittade som vanligt. Det är jättebra, för mormor har alltid fika med sig. Minst tre olika sorters hembakade kakor, saft mm. Hon hade köpt var sin lott till oss. Gissa vem som vann??? Jag!!! En hel kasse med saker. Bla en ryggsäck, tröja, choklad mm. Kaffet och servetterna kunde jag förstås varit utan, men de fick mamma. Hon verkade glad över det...
Igår var jag och lekte hela dagen med Emil och Albin. Först kom de till mig, sedan hämtades vi upp och var där på eftermiddagen. På kvällen kom resten av familjen och vi grillade. En toppendag! Grabbarna Johansson kan man alltid lita på att de vill leka!
Nu i eftermiddag gör jag acrobatik på studsmattan med Ellen, kusin Lisa och Ida. Provar lite av konsterna vi såg på uppvisningen.

Onsdagen den 15/4, 2009, tillbaka i skolan

Oj, vad mycket jag har hittat på sedan sist. Påsklovet var långt och bra. Först hade vi inget planerat, men vi hittade på saker och träffade både släkt och vänner varje dag. I torsdags var kusinerna hos oss på kvällen. Nästa dag var vi hos Bitte med familj. Hon fyllde år. Men jag var mest intresserad av deras två katter Mysan och Zlatan.
Påskafton var vi hos mormor och morfar i Moheda och åt påskmiddag. Sen fick vi leta påsk ägg i trädgården. Det var godis i ägget! Mina kusiner var också med. På kvällen kom Emil och Albin. Vi grillade och spelade DS. Nästa dag ville jag fortsätta att leka med grabbarna. Helst vill jag vara borta och leka. Jag har ju varit så mycket hemma!
Igår blev Ida sjuk igen. Halsfluss en gång till! Nu är hon hos mormor och morfar.
Igår började skolan efter lovet. Det var kul att träffa alla kompisar. Nu bestämde jag mig för att strunta i rullstolen helt! Rätt stolt över det!
Sen var jag på Skogslyckan där vi sjöng. Skönt att vara där själv utan Ida för en gångs skull.
Idag gick jag i skolan till lunch. Sen kom pappa och hämtade mig. Vi skulle ta blodprov. Jag hade lite lägre HB och vita blodkroppar, så det blir halv dos av medicinen denna vecka. Hoppas jag slipper Idas baskilusker.
Mitt hår växer lite mer för var dag. Häftigt! Snart kan jag använda spray!
Hörs!

GLAD PÅSK


Onsdagen den 8 april, 2009, bowling!

Idag har mamma varit hemma och haft påsklov med mig och mina syskon. Då brukar det hända mycket..Vi började med att spela bowling en timme. Vi var där vid halv tio, först på plats! Det är ju jättekul!. Jag fick en strike! Eller två om jag räknar den som Ida slog åt mig av misstag när hon trodde det var hennes tur. Hon blev SÅ arg. Och ännu argare när hon efter det att jag hade fått slå åt henne, kom på att det inte var någon bra idé, eftersom jag missade...
Mamma lugnade henne till slut och vi kunde spela klart. Efter det åkte vi till skoaffären och köpte vårskor. Vinterstövlarna börja bli varma! Eftersom vi var precis i närheten av ToysRus, skulle det ju vara dumt att inte få gå in där! Ida och jag hittade ett spel med mullvader som man ska slå ner med en klubba. Läter det hemskt?..
Sen var vi och åt på Thai-resturang! Vi har ju en som ligger ganska nära oss. Det var gott!
När vi kom hem och kollade posten hade jag fått ett JÄTTEPAKET! Wow! Det var från Maj i Åre. Martins och Fredriks farmor, där Ellen, Ida, pappa och de andra bodde när de åkte skidor härom veckan. Hon hade skickat en lego-racerbil.Jag började genast försöka sätta ihop efter ritningarna. Ganska svårt, men kul! Får nog ta lite hjälp av pappa.. TACK Maj! Jo, jag lovar att följa med upp nästa år!
På eftermiddagen var vi ute en stund och cyklade. Sen kom mamma på att vi måste ju ner till sjukhuset för att ta veckans blodprover! Höll på att glömma mitt i allt roligt. Men det gick snabbt. Vi behövde inte gå upp och träffa någon doktor idag. Vi fick veta värdena på telefon på kvällen. De var bra, så det blir fulldos denna veckan också.
Imorgon ska jag och Ida till Emil och Albin. Ida har plockat ihop lite påska-kärringkläder, men det där är inget för mig. Förutom godiset såklart!
GLAD PÅSK!!


Söndagen den 5/4, 2009, påsklov!

Nu har jag påsklov! Hoppas att det blir lika fint väder som vi haft i helgen. Igår, lördagen, var vi ute hela dagen! Vi började med att fika nere vid sjön. Jätteskönt! Ida och jag ville bada, men mamma sa att det var för kallt.. Sen hoppade vi studsmatta Ellen, Ida och jag. Därefter blev det arbete i trädgården. Vi hjälpte mamma och plantera lite blommor. Det blev jättefint! Sen blev jag leksugen, men hittade ingen kompis förrän på kvällen, när Anton med familj kom till oss. Då blev det roligt. Vi grillade för första gången i år. Idag fortsatte Anton och jag att leka. Först hos mig, sedan hos honom. På eftermiddagen följde jag med mamma för att tvätta bilen. På vägen hem körde vi om MC-Donalds. En bra helg!


Jag på pappas jobb



Växer jag lite till, så passar nog kläderna också !!

Kolla vad mitt hår växer



Så här kommer jag att se ut när jag får nytt hår !!!

Fredagen den 3/4, På pappas jobb

På morgonen skjutsade mamma oss till skolan. Idag var det utedag, så vi fick ta med eget fika. Vi fick gå ganska långt i en skog och kolla på löv och sånt. När vi kom tillbaka till skolan igen var det dags för lunch.  Efter lunchen blev jag så trött att jag fick gå och lägga mig på soffan.  Jag blev så trött,  att pappa fick komma och hämta mig.
Då fick jag följa med till pappas jobb.  Han håller på med att bygga en ny skola.  Jag fick snacka lite med hans jobbarkompisar och sen fick jag kolla på hans dator.
På kvällen var det Pizzadags igen. Jag åt ganska mycket. På kvällen när vi skulle kolla på Talang, så somnade jag.

Onsdagen den 1 april, 2009, April, april..

Idag ville jag inte till skolan först, men mamma övertalade mig. På ett villkor! Om jag fick komma hem när Ellen, Ida och pappa kommit med tåget vid lunchtid. Så fick det bli. Jag  var jättepigg och glad på skolan på förmiddagen och överlycklig när pappa "äntligen" hämtade mig strax efter kl 12. Vi var hemma själva ett par timmar innan mamma kom hem. Vi hade kram-kalas! Det var mysigt att träffa dem igen. När mamma kom hem åkte vi ner till sjukhuset och tog blodprover. Ida följde med. Sen gick vi upp till lekterapin. För säkerhets skull hade jag med mig min egen Wii-ratt så jag säkert skulle kunna spela..Vi träffade doktor Stig i pausen från spelen. Jag hade bra blodvärde så det blir fulldos på min medicinering denna vecka.
När vi kom hem var det jättefint väder och riktigt varmt. Ellen, Ida och jag hoppade en stund på vår studsmatta och hade jättekul.
Idag på första april har jag lurat både mamma och pappa, men ingen har lyckats lura mig!
Vet ni förresten, och det är inget aprilskämt. Jag har i dagarna så smått börjat få tillbaka mitt hår. Om man tittar nära och noga. Ser faktistk lite mörkare ut. Snart kanske jag kan använda hårspray igen.


RSS 2.0