Tisdagen den 21/7, 2009, lite bättre andning

Redan igår kväll kände jag mig lite bättre med andningen. Lite gott att t o m äta chips o dricka cola. Chipsen kan jag sticka in genom masken där det finns ett par små hål. Sen satt jag och sjöng och visslade till allsången.
På morgonen vaknade jag tidigt, satte mig upp och kommenderade mamma att först sätta igång tv:n och sedan hämta chokladmjölk. Mamma bara tittade på mig. Ja, vad väntar du på sa jag då!
När doktorn kom in stannade hon också upp och tittade på mig en stund. Hon tyckte att jag var mycket piggare än tidigare. Ja, jag känner nog det själv också! Ganska snart, kanske imorgon ska jag kunna gå över till antibiotika jag kan ta i munnen. Då slipper jag vara "kopplad" genom nål i min port. Det skulle vara väldigt skönt. Så fort jag kan andas själv utan syrgas kan jag få lov att åka hem. Jag har i alla fall kunnat minska på intagsvolymen något. Det är på bättingsvägen! Tänk om jag kunde få komma hem till helgen..
Vid klockan tio på förmiddagen kom Emil på besök igen. Idag hade han med sin pappa. Emil hoppade upp hos mig i sängen. Vi småpratade o spelade tillsammans på min DS.  Pappa och Ida kom också efter en stund. Ellen var kvar hos kusin Lisa. Mamma åkte hem en stund. Det går ju inte att vara hur många som helst på mitt lilla rum.
Till lunch åt jag två potatisar och sås! Mer än på många dagar. Gott faktiskt!
På eftermiddagen kom mamma tillbaka med mormor, morfar och Ellen. Mormor hade med sig nybakta skorpor och chokladmuffins. Skorporna hade jag helst velat ha farmors (ursäkta mormor), men istället smaskade jag i mig en chokladmuffins tillsammans med den julmust (!) jag fått av personalen. Till kvällsmat fick vi tomtegröt.(risgrynsgröt) Mamma frågade om jultomten också hade varit här, men det hade han ju inte såklart...
Ellen och Ida försvann till lekterapin, pappa åkte hem och resten av oss spelade kort. Först skitgubbe och sedan 31. Jag förlorade skitgubbe, men vann några gånger på 31.
Efter en stund åkte Ellen och Ida med mormor och morfar hem till Moheda. De ska stanna där ett par dar.
Ikväll är det allsång igen på tv. Det ska vi nog titta/lyssna/sjunga till, mamma och jag.

Kommentarer
Postat av: Monica Holmberg

Va bra att medicinen hjälper! Hoppas du får många besök och snart får komma hem och fira din födelsedag. Grattis i förskott.

Monica i receptionen på mammas jobb

2009-07-21 @ 22:41:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0